Darksiders 2

Cesta Vojny skončila, Smrť začína.

PC
pridal the Corrupter 23.3.2014 o 16:10 pod používateľské recenzie

10


Smrť je odhodlaný zachrániť svojho brata za každú cenu. A o tom je celý príbeh hry. Po odohraní hry, sa stal Darksiders II mojou najobľúbenejšiou hrou. Výborná hudba určite tomu pridá správny elán a charakter Smrti je tiež povedený. Kto by povedal že pri tejto hre musíte logicky rozmýšľať. Naviac RPG prvky pridávajú na krásu celej hry. Avšak má aj svoje zápory. Je veľmi ľahká, aj keby hráte na najvyššiu obtiažnosť je to podstate ľahké. Občas aj tá kamera si zatočí kam chce. Tí, ktorý majú staršie počítače budú mať problémy. Hra ma katastrofálnu optimalizáciu.

Príbeh

Smrť chce zachrániť svojho brata Vojnu. Preto chce urobiť všetko preto aby ho zachránil za každú cenu. Avšak vždy mu bude niekto stáť v jeho ceste. Ale má aj pomocníka ktorý mu pomáha. Prach. Čierna vrana ktorá vždy vie cestu. A jedného koňa s ktorým cestuje počas celej hry. Smrť sa ocitne v zemi Tvorcov, na ľudskej Zemi, v pekle a v ostatných svetoch. Ako prvá ide Zem Tvorcov je krásna krajina, ktorá ale podľahla Zkaze. Smrť sa pokúsi ju zničiť aby sa mohol dostať k Stromu Života. Potom ide na rad Svet Mŕtvych, zpustošená krajina v ktorej nikto nič nedaruje. A hlavne všade samé lebky. Keď sa Smrť dostane do Mesta Mŕtvych stretne niekoho nečakaného. Stratené svetlo. Tak sa volá jedna krajina, ktorá vyzerá ako Anjelská, ale je prepadnutá zkazou. Žije tam jeden Anjel. Anjel pošle Smrť na Zem. V ľudskej Zemi bude pomáhať anjelom, a bude sa snažiť poskladať žezlo. No vtedy ešte netušil že aj ten Anjel prepadol zkaze. Posledný svet je Peklo. Všade samí oheň a démoni. Tam stretne veľkého démona. Smrť tam stretne niekoho. V podstate sa celý príbeh deje okolo Stromu Života.

Smrť

No čo čakať? Smrť si môžme predstaviť pod smrťkou, aj tu je to tak, ale aj nie. Toto je vychudnutý chlapík z maskou a z kosou.  Ale toto nieje jeho pravá podoba. Jeho pravá podoba je veľká smrťka z krídlami a z Harvesterom (Kosa). Aj keď na prvý pohľad to vyzerá že to je záporná postava. Smrť je drzá postava, ale pomôže keď sám za to niečo budem mať. Inak by veľmi nepomáhal. Okrem brata Vojny, tu má aj brata Strife a sestru Fury. Títo všetci štyria patria pod Jazdcov Apokalypsy, ktorý boli vyslaný aby dohliadali na mier medzi svetmi. Smrť v hre nosieva normálne dve kosy.

RPG prvky

Podobne ako v prvej časti hernej série aj tu sú RPG prvky. Počas robenia kampaňe je tu aj tá voľnosť, ktorá býva v RPG. Je tu možnosť vymienať kosy za lepšie, Smrť môže mať aj sekundárnu zbraň ako je veľká sekera, kladivo, veľkú kópiju ale aj menšie ale rýchle zbrane. Z veľkými zbraňami je tu možnosť zabiť nepriateľa rýchlejšie ako z kosami, ale kto vie hrať z malými sekundárnimi zbraňami, ten môže s nimi poškodiť viac ako z veľkými. Ďalšia možnosť je mať zbroj ktoré sa môže meniť ramenníky, topánky, vrchná zbroj, rukavice a náhrdelník. Je tu aj mapa s pomocou ktorej viete nájsť cestu, ale aj sa teleportovať na nejaký bod. Špecializácie: Nekromant a Posol. A podľa toho tu budeme mať tie kúzla. Nekromant bude môcť vyvolávať pomocníkov, zatiaľ čo Posol bude mať plošné a normálne kúzla. (Radšej som hral za Posla.) Nekromant dokáže vyvolávať mŕtvych ľudí, dokonca aj vrany. Posol sa dokáže roztočiť z kosami, robiť rýchle útoky a viac sa hodí na viacerých protivníkov, zatiaľ čo Nekromant sa sústredí vždy iba na jedného protivníka. V hre môžete voľne prechádzať medzi svetmi a robiť si čo chcete.

Hudba

Výborná hudba v podaní Jesper Kyda. Hudba presne ladí z hrou. Či už ste v zemi Tvorcov alebo v pekle. O hudbe sa tu nedá veľmi veľa opísať, ale moje srdcovky sú The Corruption a The Guardian theme.

Grafika

Kreslená grafika nemusí sadnúť každému, ale je to originálne. Aj keď to vyzerá divne, človek si rýchlo zvykne a prestanu mu to vadiť.

Spracovanie

Hra nieje iba sekačka, často v nej objavíte aj logické úlohy pri ktorých strávite veľa času.

Záver

Aj keď má hra nejaké zápory, mne nevadia. Je to moja najobľúbenejšia hra, ktorú som doteraz hral. Dĺžka kampaňe bola 16 hodín a 41 minút, pričom som sa ponáhľal ju dohrať čo najskôr kôli príbehu. Hra má stále čo ponúknuť čo sa týka príbehu. Na hre sa šetrilo THQ nemalo už vtedy peniaze, ale aj tak sa hra podarila.

 

+ Príbeh                                                    - Občas si kamera začala robiť čo chce.

+ Smrť                                                      - Optimalizácia

+ Hudba                                                    - Jednoduchosť

+ Spracovanie

+ RPG prvky

+ Originalita

+ Nebolo to furt stereotypné

+ Dĺžka kampaňe

 


napísal the Corrupter 23.3.2014



Páči sa mi!

10
DARKSIDERS 2

Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17913)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk