Najlepšie racingovky na PC - Top 10

Závodné hry sú tu s nami už naozaj dosť dlho. Keďže som človek, ktorý nevlastní žiadnu konzolu, tak konzolákom závodné hry naozaj závidím - najmä Forzu.

PC
pridal sc4venger42 12.8.2015 o 7:30 pod používateľské recenzie

Závodné hry sú tu s nami už naozaj dosť dlho. Keďže som človek, ktorý nevlastní žiadnu konzolu, tak konzolákom závodné hry naozaj závidím - najmä Forzu. Som však ten typ človeka, ktorý sa chce zabaviť, a preto hrávam výhradne len arkádové racingy - priznám sa však, že som skúsil aj simulátory, no tie ma vôbec nechytili. Každého z nás baví niečo iné. A keďže na PC také hry ako Forza chýbajú...

10. Need for Speed Underground 2

Hra, ktorá je považovaná u mnohých za najlepší diel na PC. Kedysi to platilo aj u mňa, no za posledné roky sa to zmenilo. Zrejme to bude tým, že mám 16 a tuningovanie ma už nebaví tak, ako keď som mal takých 8. Obrovské otvorené mesto Bayview City, množstvo japonských krásavcov, nočná atmosféra, skvelý soundtrack a to najlepšie - skvelá customizácia vozidiel. Na rok 2004 to bola hra, ktorá jednoducho nemala konkurenciu a bola na svojom výslní. Hra mala taktiež aj svoje čaro, čo z nej robilo naozaj skvelú a kvalitnú hru. 

9. Burnout Paradise: The Ultimate Box

Rýchlosť, deštrukcia a naozaj skvelá zábava. To sú presne tie slová, ktoré skvele vystihujú túto hru. Táto hra mi pri hraní vždy naženie adrenalín do krvi a na ceste je mi potom absolútne jedno, kto je predo mnou - dávam jeden takedown za druhým. Variabilita herných módov nielen pre jedného, ale aj pre viacerých hráčov robila z tejto hry taktiež skvelú hru. Je však škoda, že sa nového Burnoutu nedočkáme, keďže štúdio Criterion dopadlo tak, ako dopadlo. Zanechali nám však skvelú hru, ktorá baví aj dnes. Keď sa k tomu pripočíta aj mesto Paradise city so svojimi skokmi, bilboardmi a nádhernými scenériami, máme tu ďalší klenot, ktorý rozhodne patrí do Top 10. Je to hra, ktorá má vždy ponúkne skvelú porciu zábavy.

8. Blur

Keď som hral Blur, pripomínalo mi to Crasha Bandicoota s autíčkami, ktorého som hrával u kamaráta na Playstatione. V čom ma hra očarila? Power-upmi. Možno to vyznie divne, ale práve to ma na tejto hre bavilo najviac. Na ceste ste si jednoducho vzali power-up, ktorý Vám najviac vyhovoval a potom ste už len čakali na to, kedy ho použijete. Či už to bolo nitro, šoková vlna, obranný štít, mína a pod. Hra však bola v niečom iná - nejazdilo sa v otvorenom meste, ale na uzavretých okruhoch = bolo to ako napr. staré NFS High Stakes, ktorý som hral tiež, a dostavil sa u mňa taký pocit nostalgie, že ešte aj v tejto dobe sa jazdí na okruhoch v rôznom prostredí. Blur vynikal hlavne power-upmi - bez nich sa jednoducho vyhrať nedalo. Ak ste ich nepoužili, nemali ste šancu vyhrať. A okrem toho bolo na trati až 20 protivníkov, čo bolo síce niekedy tažké, ale ten pocit, keď ste niekomu zničili auto pomocou šokovej vlny, bol jednoducho úžasný. Hra mala taktiež obrovský výber licencovaných vozov, takže každý si určite prišiel na svoje. 

7. Colin McRae Rally 3

Rally hra, ktorá je moja najobľúbenejšia. Hral som ju, ked som bol menší a hrávam ju aj teraz. Aspoň pre mňa je to tá najlepšia rally hra. Mala nádherná lokácie, skvelé rally autá a taktiež jazdný model, ktorý sa snažil prispôsobiť masám. Nie je to Richard Burns Rally, ktorý som ja osobne nehral, ale viem, že aj napriek tomu, aký kvalitný Richard Burns Rally je, myslím si, že toto je jedna z tých posledných pravých Colinoviek. Tie novšie v podobe Dirtu neboli zlé, no toto je jednoducho kráľ - aspoň u mňa. Škoda len, že Colin McRae už nie je medzi nami. 

6. Need for Speed Hot Pursuit

Remake, ktorý sa vydaril - nádherné Seacrest County, v ktorom sú nielen púšte, ale aj hory, lesy, pláže, kaňony, a diaľnice, ale aj luxusné športiaky a všadeprítomná polícia. O tomto vždy bolo Need for Speed - o rýchlych a exotických autách, o peknom prostredí a o polícií. Aby to však nebol len remake, do hry pribudli zbrane vo forme ježkov, EMP, turba a rušičiek pre závodníkov a helikoptéra, ježkovia, EMP a policajné zátarasy pre policajtov. Takto sa stala jazda v novom Hot Pursuit viac adrenalínovejšia a akčnejšia. Avšak jazdný model rozdelil hráčov na dve skupiny - na tých, ktorý ho nenávidia a na tých, ktorým vyhovuje. Je naozaj pravda, že táto hra je až príliš arkádová, no je to ten najlepší diel Need for Speed, ktorý vyšiel v posledných rokoch - od The Run to totiž šlo dole vodou. Takto sme si aspoň zaspomínali na staré diely NFS. Len v krajšej grafike a v krajších autách.

5. Driver: San Francisco

Nový Driver je jednoducho skvelý. Má užasný príbeh so skvelou zápletkou. Celá hra je však výnimočná v tom, že John Tanner, ktorý sa snaží dolapiť Jericha, je v kóme a má tak jednu výhodu - dokáže sa prevteliť do ktoréhokoľvek auta v San Franciscu. Znie to možno až príliš sci-fi, no je to zábavné a jednoduché. Priznám sa, že staršie diely ako Parallel Lines som nehral, pretože v recenziách a u hráčov nezožali veľký úspech. Nový Driver je jednoducho len jeden - a je to legenda. Nielen, že celý príbeh je napínavý, ale je aj zábavný, možno trochu perverzný, ale práve dve hlavné postavy sú to, čo ma na novom Driverovi bavili najviac a ťahali ma v hre dopredu.

4. Need for Speed Most Wanted

Ďalšia legenda, ktorá patrí medzi moje najobľúbenejšie hry. Hra, ktorá je jedna z najúspešnejších a dá sa povedať, že možno ešte lepšia ako NFS Underground 2. V čom? Pre mňa jednoducho vo všetkom - skvelý jazdný model, bohatý vozový park, pekná grafika, skvelý príbeh, motivácia v pokračovaní hry ďalej, pekná Mia, a nádherné Rockport city. Ale čo je najdôležitejšie - biele BMW M3 GTR s modrými pruhmi. Toto auto sa stalo legendou. Bohužiaľ, v hre ste oň prišli a vzal vám ho Razor. No a viete, ako to bude pokračovať - musíte poraziť 15 jazdcov z Blacklistu a zosadiť Razora + stať sa tým najhľadanejším závodníkom. Hra, ktorá napriek tomu možno dnes vyzerá jednoducho, bola v roku 2005 jednoznačným kráľom. A kráľom je aj dnes, vďaka tomu, že je skvelá.

 

3. The Crew

Hra, ktorá ma očarila tým, čo posledné diely NFS nemali - príbeh, úpravu vozidiel, pestrý vozový park a otvorený svet. K dispozícií máte celé Spojené Štáty Americké. O čom hra je? Aby ste nejazdili sami. Priznám sa, že som hru najprv hral sám, no nebavila ma. Keď som si však našiel priateľov a pridal som si ich do svojho týmu, hra zrazu začala dávať zmysel. Multiplayer je zrejme jedným z hlavným ťahákom tejto hry. Čo sa mi na hre taktiež zapáčilo, bol jazdný model - po dlhej dobe totiž nemusíme jazdiť dverami napred. K tejto hre sa dosť ťažko hľadajú slová - musíte si ju jednoducho zahrať. Až potom totiž pochopíte, o čom táto hra je. Ja osobne ju beriem ako Test Drive Unlimited 3, keďže viem, že trojka nikdy neuzrie svetlo sveta. 

 

 

2. FlatOut 2

Vysoko návykové derby plné deštrukcie, rýchlosti a zábavy. FlatOut 2 je jednoducho skvelá hra, ktorá zabaví každého. Či už zdatných šoférov, alebo úplných nováčikov. Toto je ďalšia legenda na poli racingoviek. Deštrukcia je v tejto hre na každom kroku. Len je škoda, že dnes už takéto deštrukčné hry nevychádzajú. Na obzore sa síce črtá Wreckfest, no obávam sa toho, že ten už taký dobrý nebude. FlatOut 2 je ďalším kráľom. To sa žiaľ o treťom dieli povedať nedá. Ten som radšej ani nehral. Pre mňa je FlatOut 2 posledným dielom z tejto série. A myslím si, že to tak je zrejme u každého.

 

1. Test Drive Unlimited 

Kráľ. Legenda. Klenot. Aj takto sa dá nazvať táto hra. Toto je totiž diamant na poli arkádových racingoviek. A zaslúžene. Tona úloh a misí, nádherný ostrov Oahu, pekná príroda, skvelá fyzik a nádherne spracované autá a motorky. Na to, kedy táto hra vyšla, je jednoducho kráľom aj dnes. Má totiž v sebe niečo, čo jednoducho iné racingovky nemajú. Je to niečo nepopísateľné.... . Je to moja najobľúbenejšia hra, ktorú hrávam už dosť dlho. Škoda len, že som sa k nej dostal až vtedy, keď sa vypli servery. No aj napriek tomu sa dá hrať aj offline. Priznám sa, že som hral aj druhý diel. Ten nebol zlý, zabavil, bol zaujímavý, no..... už to jednoducho nebolo ono. Vytratilo sa z tej hry čaro jednotky. A preto si myslím, že 1. miesto patrí tejto hre oprávnene.

 

 Dúfam, že sa Vám moj článok páčil. Viem, každý z nás má iný vkus, no v jednom sa zrejme zhodneme - nech sú racingovky akékoľvek, vždy dokážu zabaviť. Treba si k nim len vytvoriť vzťah. A to kúzlo a hrateľnosť, sa potom poddajú samé.


napísal sc4venger42 12.8.2015



Páči sa mi!

NAJLEPŠIE RACINGOVKY NA PC - TOP 10

Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk