TV: Moje obľúbené seriály

Milujem sex, pardon seriály

PC
pridal Boss Marťas 20.7.2016 o 17:19 pod používateľské recenzie

Vždy som si rád pozrel nejaký dobrý film. Ale seriály som začal mať radšej práve kvôli ich väčšej trvanlivosti. Keď s nejakým seriálom žijete od začiatku až do jeho konca a seriál sa vydaril, tak je to pre vás silný zážitok. Slzy v očiach pri rozlúčke sú na mieste. Ja som sa preto rozhodol vybrať svoje obľúbené seriály, ktoré sa mi páčili, no aj tie, ktoré žiaľ postupom času stratili dych. Spoilerom sa niekedy nevyhneme, no vždy na ne upozorním.

24(2001-2010) - Čím iným začať, než legendárnym agentom, ktorý nemá problém zlikvidovať tisícky teroristov a popritom zabrániť výbuchu nebezpečnej bomby. Písal sa rok 2001 a seriál 24 Kieferovi Sutherlandovi rozbehol kariéru a navždy zostane v našich srdciach ako Jack Bauer. Každá séria trvala jeden deň a tak tvorcovia vždy dodržali, aby mala každá séria 24.dielov. Občas bolo síce cítiť, že je to príliš naťahované zbytočnými zápletkami, ale nikdy nezabudnem na tie silné "Cliffhangeri", ktoré vo vás dlho zostanú. Veľa vecí sa pochopiteľne v každej sérií uzavrie, no zložitejšie konflikty zostanú otvorené a riešia sa v ďalších sériách. Seriálu nechýba napínavý dej, dych vyrážajúce momenty, zapamätateľné postavy a ak sa nájde slabšia chvíľka tak hlavný protagonista to dokáže utiahnuť. Nastáva chvíľka spoilerov: Seriál bol tak úspešný, že sa udržal na obrazovkách deväť rokov. Prežili sme úctyhodných osem ťažkých dní Jacka Bauera, ktorý by pre svoju vlasť položil svoj vlastný život. V poslednej sérií, sme sa dočkali toho, v čo celé tie roky dúfali mnohí - krvavej pomsty. Po Jackovi ide CTU aj polícia, no tomu sa podarí zistiť, že za všetkým stojí ruský prezident Jurij Suvarov a nebyť Chloe tak by ho Jack zabil. Celá kauza sa nakoniec odhalí, no po je jasné, že po Jackovi pôjdu Rusovia aj Američania a tak po emotívnom rozlúčení Jacka a Chloe, Jack odchádza z USA. Autori si nechali otvorené dvierka na prípadné pokračovanie.

24: Live Another Day(2014) - Po štyroch rokoch sme sa dočkali krátkej mini série, ktorá nadväzuje na udalosti z minulých sérií a vracajú sa aj známe postavy. Tentoraz má seriál len 12.dielov, čo však vôbec nevadí, pretože v nej tým pádom nie je miesto na hluché zápletky. Návrat Jacka Bauera na obrazovky bol naozaj veľkolepí a zajasalo srdce nejedného fanúšika. Toto krátke obnovenie naozaj stálo za to. Dá sa to považovať za regulárnu deviatu sériu, ktorá uzavrie Jackov príbeh.

Dexter(2006-2013) - Ach áno. Náš obľúbený zabijak bol s nami naozaj dlho s čím nepočítal zrejme ani samotný Dexter. Michael C. Hall sa pre rolu Dextera narodil. Kto by to bol povedal, že z neho urobí tak charizmatickú a zaujímavú postavu, keď predtým hrala gaya. Dexterove monológy sa vám vrijú do kože a do smrti na ne nezabudnete. Aj keď Dexter nelikviduje zločincov správnym spôsobom tak mu budete fandiť a zamilujete si ho. Každá séria priniesla hlavného záporaka celej série a do toho boli vložené vedľajšie linky. Štvrtá séria priniesla tak silné ukončenie, po ktorom sa seriál zapísal do análov televíznych seriálov. U niektorých seriál skončil práve po dokonalej 4.sérií, no mne sa seriál páčil stále. Nastáva chvíľka spoilerov: Siedma séria, priniesla veľa príbehových liniek a celé to mohlo skončiť naozaj nepredvídateľne. Debra konečne vie čo je Dexter zač a linka medzi Dexterom a Hannah McKay nie je len chabou výplňou seriálu. LaGuerta je presvedčená že Dexter je "Bay Harbor Butcher". No atmosféra by sa dala krájať. Nachystali si pôjdu na vynikajúce zakončenie a po prvom dieli ôsmej série je cítiť, že to bude veľkolepé, no bohužiaľ nie je tomu tak. Dej sa naťahuje nezaujímavým zabijakom a keď už si človek myslí, že nastane hrdinov pád tak nastane veľa nelogických rozhodnutí. No je to fakt hrozné. Pritom by stačilo keby si pár ľudí dalo hlavy dohromady a pomaly by začali prichádzať na to čo je Dexter zač. Dexter by začal strácať kontrolu, keďže v každej sérií sa začínal stávať "človekom" a všetci by prišli na to čo je zač a seriál by sa stal LEGENDOU. Bohužiaľ jedná sa o jedno z najhorších zakončení. Neskutočne premárnený potenciál.

The Shield(2002-2008) - Tento seriál mi odporučil Solid tak som sa do neho okamžite vrhol. Seriál sa inšpiroval skutočnou jednotkou, ktorá bola skorumpovaná. Hlavnými protagonistami sú členovia "Strike Team", ktorý sú zároveň aj hlavnými záporakmi celého seriálu. To čo sa stane v pilote celého seriálu sa s hrdinami vlečie až do samého konca a šéf celého tímu Vic Mackey je spolu so Shaneom Vendrellom najväčšími sviniarmi a ich pohnútky ku koncu už prekročia všetky možné hranice. Walton Goggins tu dokazuje, že je naozaj talentovaným hercom a veríte mu každé jedno slovo. Je to naozaj šialenec. Jedinou slabinou celého seriálu je Vicova rodina, pretože ich zápletky sú nudné a hlavne otravné. Inak sa jedná o výborný seriál od začiatku až do konca. Záverečná séria sa s ničím nemaže a po poslednom dieli sa vám zastaví dych. Jeden z nedocenených seriálov.

Sons of Anarchy(2008-2014) - Kurt Sutter, ktorý pracoval aj na spomínanom Shielde a dokonca si zahral aj menšieho záporaka sa vrhol na vlastný projekt a vytvoril príbeh o motorkárskom gangu "Samcro". Charlie Hunnam sa dočkal svojej životnej role. Jackson Jax Teller je v celom gangu hlavou rozumu a je na ňom vidno, že on sa neskôr stane šéfom a snaží sa dosiahnuť to, čo nezvládol jeho otec JT a to skončiť s obchodom so zbraňami. Lenže, keď na čele stojí gangu stojí ešte Clarence Clay Morrow, ktorému v skutočnosti nezáleží na gangu, ale len na sebe a chce si zabezpečiť bohatý dôchodok, tak neváha urobiť veci, ktoré nakoniec odnesie aj gang samotný. SOA je výborné aj tým, že sa novou sériou stále zlepšovalo a Kurt prizval do seriálu na pár dielov aj Waltona Gogginsa, Michaela Chiklisa(Vic Mackey) a dokonca nechýba v jednom dieli ani David Hasselhoff. Tento seriál rozhodne odporúčam, pretože záverečná séria, všetko krásne uzavrie s uspokojivým koncom. Možno vám vypadne aj pár sĺz. A pozor, je už potvrdený Spin-off, ktorý sa bude točiť okolo motorkárskeho klubu Mayans MC.

Mad Men(2007-2015) - Tvorca seriálu Matthew Weiner, napísal pilotný diel seriálu už v roku 1999. David Chase, ktorý vytvoril seriál The Sopranos bol Weinerovou prácou ohromený. Popritom ako Weiner pracoval na sérií The Sopranos ako scenárista, ponúkol svoj seriál HBO, SHOWTIME a FX. HBO chcelo Weinerovi ponúknuť produkciu pod podmienkou, že bude chase na palube ako producent a scenárista, ale nemal záujem. Weiner nakoniec Mad Menov ponúkol stanici AMC, ktorá si objednala 13 epizód. Weiner bol po celý čas seriálu hlavný showrunner, výkonný producent a scenárista. V AMC poriadne netušili aký majú v rukáve hit. Seriál ponúkol New York v 60.rokoch. Ukázala chod, fiktívnej reklamná agentúry "Sterling Cooper". Nejde tu len o vymýšľanie zaujímavých reklám v danej dobe, vykresľuje životy ľudí, ktorí v nej pracujú. Hlavným hrdinom je Don Draper(Jon Hamm), ktorého minulosť je záhadná a Peggy Olson ako nová sekretárka sa snaží presadiť v mužskom svete. Nechýba ani krásna Donova manželka Betty, ktorá má všetko po čom túži, ale napriek tomu nie je šťastná, pretože Don jej nevenuje dostatočnú pozornosť. John Slattery v roli Rogera Sterlinga je fantastická postava. Čo scéna, to humorná scéna. Nenásilnou formou sú v seriály dejiny USA tak aby zapadli do deja. Či už politika, Marylin Monroe alebo prvý výstup na Mesiac. Seriál získal desiatky ocenení - 15 Emmy a 4. Zlaté glóbusy. Seriál si zamilujete skôr neskôr, ale o to hlbšia potom vaša láska bude. Aktuálne seriál vysiela stanica ČT art s originálnym dabingom s priloženými titulkami.

Justified(2010-2015) - Nie je to tak dávno čo som dopozeral tento veľmi ľahko prehliadnuteľný seriál, ktorý ma pritom svoje kvality. Ešte predtým kým sa vrhol do Harlanu, som si nedokázal Timothyho Olyphanta v roli maršala Raylana Givensa vôbec predstaviť, no táto rola mu sadla ako riť na šerbeľ. Z tak nenápadného seriálu sa od druhej série stal mojou srdcovkou a to najlepšie si pre nás scenáristi opäť prichystali nakoniec. Nechýba drsná atmosféra, výborne prezentovaný príbeh plný zvratov a napínavých situácií a Raylan spolu s Boydom(Walton Goggins opäť exceluje) si svoje role užívajú a veríte im každé slovo. Sexica Joelle Carter ako Ava Crowder má v seriály dostatok priestoru a niet pochýb, že jej Justified preto poriadne nakopol kariéru. Podobne ako Sons of Anarchy ponúka Justified jeden z najlepších záverov, pretože sa s nami rozlúčil v najlepšej forme. Po tomto si Timothy Olyphant určite zaslúži ďalšiu charizmatickú rolu. Prajem mu to viac ako nikomu inému.

DareDevil(2015-seriál nie je ešte ukončený) - Filmový DareDevil s Benom Affleckom v hlavnej roli, nebol ničím iným než prepadákom. Preto som mal obrovské obavy z pripravovaného seriálu slepého hrdinu, ktorý pripravil Netflix. Fanúšikovia po vypustený epizód prvej série jasali radosťou, pretože seriál bol verný komiksovej predlohe a ponúkol výborne brutálne súboje a temnú atmosféru. Nikto sa s ničím nemazal, keďže je seriál označený R-kovým ratingom. Druhá séria to nemala o nič jednoduchšie, keďže okrem DareDevila seriál ponúkol aj Elektru spolu s Punisherom. Očakávania boli obrovské, ktoré našťastie nielenže sa naplnili, ale prekonali aj očakávania fanúšikov. Druhá séria je lepšia vo všetkom než predchádzajúca. Frank Castle a.k.a. Punisher si vás ihneď získa, pretože jeho scény sú vynikajúce po každej stránke a poriadne zatopí aj slepému advokátovi. Punisher sa stal tak obľúbeným, že po skončení druhej série sa dočká vlastnej sólovky a to vraví za všetko. Elektra disponuje zasa inými vlastnosťami. Jej vzťah s Mattom patrí k tomu najlepšiemu čo jej linka ponúkne. Elektra nie je žiadnym malým doplnkom, jej rola je v skutočnosti naozaj veľká a máte sa naozaj načo tešiť. Seriál určite nie je bez chýb, ale aj tak sa jedná o splnený sen. Tých trinásť epizód utečie veľmi rýchlo a ja už chcem ďalšiu sériu a to okamžite.

Ray Donovan(2013-seriál nie je ešte ukončený) - Tento seriál od stanice Showtime to zo začiatku nemal jednoduché. Liev Schreiber ako Ray Donovan je charizmatická postava, ktorá dostáva rôznych ľudí z problémov všetkého druhu, ale so svojou rodinnou to nemá jednoduché. Seriál sa najprv ako keby nevedel pohnúť z miesta a netušil čo má vlastne priniesť, ale to sa v polovici prvej série zmenilo. Ja som sa vždy tešil len na Johna Voighta(otec Angeliny Jolie) v roli Mickeyho Donovana, ktorý si ukradol celú show pre seba. Keby nebolo jeho tak to vzdávam s celým seriálom. Našťastie v ďalšej sérií získal seriál druhý dych a zaujal ma už nielen samotný Ray ale aj jeho bratia Terry, Bunch a Darryl. Samozrejme ich otec Mickey ako vždy exceloval a celú rodinu priviedol do problémov. Jedinou slabinou sú Rayova deti, hlavne Bridget. Tak otravnú a zbytočnú postavu som ešte nevidel. Jej linka ma vždy dokázala naštvať, pretože je to len chabá náplň fuj. Inak si vás celá Rayova rodina nakoniec získa a budete mať radi každú jednu postavu, pretože každá má nejakú zaujímavú zápletku a iné problémy. Aktuálna štvrtá séria v ničom nepoľavuje. Ray sa po všetkých tých problémoch snaží zmeniť, ale viete ako chodí. Keď už je všetko na dobrej ceste tak keď sa niečo pokazí tak poriadne a tak spadnutie do nových problémov pôsobí prirodzene. Nepoučiteľný Mickey plánuje ďalšiu lúpež v kasínu, Bunch sa pripravuje na to, aby bol dobrým otcom a Abby čaká najťažšie obdobie v jej živote a do toho všetkého sa ešte motá FBI a arménska mafia. Čo dodať na záver? Mickey na hrad!!!

LOST(2004-2010) - Celý popis je spoilerom. Tento seriál som vôbec nesledoval počas jeho slávy. Dostal som sa k nemu až v roku 2014, pretože som si myslel, že to bude nezmyselná scifárna. Seriál mi však dal to čo mám na seriáloch najradšej. Prepracované charaktery. Viete, že celé to dianie na tajomnom ostrove som bral len ako doplnok? V skutočnosti ma zaujímali len flashbacky postáv a aký život viedli kým spadlo lietadlo na ostrov. Každý flashback našich hrdinov dáva zmysel a do aktuálneho diania výborne zapadá. Na všetko podstatné som dostal odpoveď. Je vysvetlené aj prečo každý z charakterov skončil na ostrove, že to nebola len nešťastná náhoda, ale osud. Nejaké to nevysvetlené tajomno ostrova beriem ako zámer tvorcov. Nerozumiem tomu neustálemu hejtu. Čo ste od toho seriálu chceli? Vieme odkiaľ sa vzal aj Black Smoke a tak výborne napísané postavy nikde nenájdete. Nikdy nezabudnem na telefonát medzi Desmondom a Penny, na posledné minúty Charlieho života, Hugovi ak by ste ponúkli kúsok čokolády tak sa stanete jeho najlepším priateľom, John Locke si vás získa svojou silnou líniou, pretože preňho bol pád lietadla doslova požehnaním, pretože predtým prišiel o všetkých priateľov, kvôli svojmu otcovi skončil na vozíku a Ben Linus je hádam najlepší záporak aký kedy vznikol. A o ďalších postavách by sa dalo rozprávať ešte naozaj dlho. Tvorcovia J.J. Abrams spolu s Lieberom a Lindelofom sa okamžite stali žiadanými a dostali veľa cenných ponúk o ktorých by iní mohli snívať. Ale to všetko zaslúžene. LOST dokázal, že seriál dokáže ponúknuť viac ako film a celá seriálová tvorba sa pohla vpred.

11.22.63(2016) - Táto chystaná mini-séria ma od oznámenia vôbec nebrala. Aj napriek tomu, že J.J Abrams bol producentom. Presvedčili ma až nadšené ohlasy seriálových maniakov na sectore a tak som si na to ihneď našiel čas. A čo to vidím. Mladý Harry Osborn konečne získal poriadnu rolu. Už od malička skúsená Sarah Gadon na palube. Skvelé. Seriál sa nezdržuje nepodstatným vysvetľovaním odkiaľ sa vzal priechod do minulosti. Je tu charizmatický Jake z roku 2016, ktorý sa snaží zapadnúť do sveta 60.rokov a zabrániť atentátu na Kennedyho. Seriál exceluje vo vykreslení danej doby od oblečenia, šialených strihov, jedla, áut a vy si to užívate. A rieši sa vôbec ako zabrániť atentátu? Áno, ale hlavným ťahúňom je tu vzťah medzi Jakeom a Sadie Dunhill. Zostane Jake v 60.rokoch kvôli Saddie? Budú spolu v budúcnosti? No máme tu peknú retro romantiku. Osobne ma už nezaujímalo či plánovanému atentátu zabránia, pretože romantický príbeh je výborne prezentovaný a prirodzene pasuje do deja.

Ufff nevešlo sa sem toho ešte dosť, ale určite ešte vytvorím jeden článok, kde spomeniem ďalšie seriály, ktoré určite stoja za to. Nepreferujem moc scifi-seriály, kde je to celkom vyvážené to dokážem ešte nejako zniesť. Vyskúšal som X-Files keďže to FOX oživil. Prvá séria sa mi páčilo, no v druhej sérií som zo vzdal. Potom som si pozrel tých nových, no bola to katastrofa. Carter zabudol, že už nežijeme v 90.rokoch. V 21.storočí už očakávame od seriálov viac. Ale to nič nemení na tom, že milujem sex, pardon seriály.


napísal Boss Marťas 20.7.2016



Páči sa mi!

TV: MOJE OBĽÚBENÉ SERIÁLY

Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk