Film: Jednotka samovrahov

Ako dopadol očakávaný film v ktorom sa spoja tí najhorší z najhorších?

PC
pridal Boss Marťas 22.8.2016 o 23:55 pod používateľské recenzie

6.0


Na Suicide Squad som sa naozaj veľmi tešil. Aby nie po fantastickom trailery, ktorý bol vypustený na začiatku roka. Očakávania od filmu som mal veľké a bol to u mňa taký čierny kôň počas letnej sezóny. No po marcovej premiére filmu Batman v Superman: Dawn of Justice, ktorá sklamala nejedného diváka a aj mňa, som začal mať obavy o chystanú týmovku, ale stále som sa tešil. Kritici, ale film zotreli podobne ako Supermana a Netopiereho muža. To snáď nie je možné - vravel som si. Čo sa tam preboha mohlo pokaziť, veď to musí byť famózne. Po troch týždňoch som sa nakoniec rozhodol na film predsa len ísť a tak po dobrej kávičke sa vrhnem na to.



Suicide Squad som si predstavoval ako riadnu divočinu, ktorá keď sa rozbehne výborným tempom tak ma bude baviť až do konca. Poviem to hneď na začiatku, trošku som to aj čakal, popritom som dúfal, že to bude inak, z filmu som odišiel sklamaný. Režisér David Ayer je skúsený chlapík a remeselne je film natočený veľmi dobre. Práca s kamerou je výborná, akčné scény sú prehľadné a netrpia spomaľovacím syndrómom ako u filmov od Snydera a na celé sa to veľmi dobre pozerá. Film má svoje svetelné momenty, ktoré som si užíval, no žiaľ aj momenty z ktorých som nadšený nebol a pritom sa tomu všetkému dalo predísť.



Problém je vtom, že Warner Bros sa snaží zúfalo dohoniť Marvel. Trpel tým Batman v Superman: Dawn of Justice a rovnako je to aj tu. Marvel so svojím univerzom pekne pracoval a dôležitých hrdinov nám predstavil v sólovkách a tak preto boli aj prví Avengeri tak úspešný. DC sa snaží všetko dohnať behom dvoch hodín a to jednoducho nejde. Nie každá postava dostane dostatok priestoru, ktorý by si zaslúžila. Taký Deadshot v podaní Willa Smitha je výborne vykreslený a mal som ho naozaj rád a fandil som mu, pretože to všetko robí pre svoju dcéru, ktorú má rád a ukazuje aj svoju ľudskosť. Harley Quinn má vo filme takisto dostatok priestoru, no popravde u nej sa mi páčili len scény, kedy bola spolu s Jokerom. Tie boli fakt geniálne a mali niečo do seba a pekne vykreslili aj ich vzťah. O to väčšia škoda, že samotný Joker nedostal vo filme väčší priestor, pretože Jared Leto ukázal, že je naozaj nadaný(vôbec som o ňom nepochyboval). Vždy keď som zbadal Jokera tak som sa potešil, pretože som vedel že jeho scény ma nesklamú. O to väčšia škoda, že som si potvrdil, že dosť jeho scénok bolo z filmu odstránených a nedočkal som sa ani scény, ktorá bola prezentovaná v trailery. Samotná scéna z traileru vo filme je, ale nie je kompletná. Dúfam, že až film, vyjde na Blu-ray tak tam budú zahrnuté všetky jeho scény, pretože prísť o ne by bola veľká škoda.



Príjemne ma prekvapil El Diablo, ktorý má strach použiť svoje schopnosti z osobných dôvodov. Od takého Kapitána Boomeranga som rovnako nečakal veľa, no ten sa ukázal ako správny šialenec a bol oveľa vtipnejší než Harley. Vedel ten humor správne predať. Takému Killer Crocovi sa nevenovalo veľa pozornosti, že človek aj zabudne, že vo filme je, no o to viac som si jeho scény užil, pretože boli prirodzene vtipné a jeho krátky príhovor v nejakej situácií pekne všetko osviežili. Jemu by som rád doprial viac priestoru. A zbytok osadenstva? Nedokázali ma vôbec zaujať, pretože ako som spomínal je ich príliš veľa a tak je polovica z nich odfláknutá a keby vo filme nakoniec vôbec neboli tak by ste možno došli k záveru, že by tam vôbec nechýbali. Postavy medzi sebou nedokážu vybudovať nejaký vzťah a ani nie desať minútová scéna v hospode, kedy sa medzi sebou začne celá partia baviť nedokáže medzi nimi vybudovať správneho tímového ducha, pritom by sa to dalo všetko vybudovať, ale film ide až príliš dopredu a nie je na také veci čas a tým veľmi film trpí. A viete, že hlavný záporák mi bol vo filme úplne ukradnutý, pretože to celé pôsobilo hrozne priemerne a nezaujímavo.




Ako akčný film, dokáže Suicide Squad obstáť, ale Warner Bros stále nepochopil, že univerzum nevybuduje tým, že sa pokúsi vopchať všetky postavy do dvoch filmov. Marvel bude tým pádom vždy lepší, pretože sa svojím postavám venuje. Len to musí tým ľuďom už konečne dôjsť. Pokračovania Suicide Squad sa pravdepodobne dočkáme a ja som rozhodne za to, aby táto partia dostala ďalšiu šancu, ale musia postavy dostať nejaký charakter, aby nás zaujímali všetci a bude film tým čím som dúfal už teraz. Potenciál je tu veľký, len by to chcelo voľnejšie tempo a venovať sa nabudúce viac postavám.



Film pekne nadviazal na udalosti, ktoré sa udiali v BVS. Po smrti Supermana vznikne Jednotka samovrahov, v ktorej sú tí najhorší z najhorších, ktorých donútia spolupracovať. Lenže tak veľký počet postáv sa nedá ukočírovať, aby vo vás zanechali nejaký dojem a dve hodinky sú na také veci málo. Je cítiť, že sa pravdepodobne dosť strihalo, aby to celé pôsobilo svižne, ale ak by to práveže bolo pomalšie a poctivo by sa venovali postavám, tak by som to ocenil. Film ma sklamal, som dosť smutný z toho, keďže bolo vidno, že to mohlo byť majstrovské dielo a aj kandidát na film roka. Achhhhhhh. 

PS. Jared Leto allias Joker by si nejakú tú kvalitnú sólovku určite zaslúžil, možno aj spolu s Harley Quinn, čo myslíte?                 


napísal Boss Marťas 22.8.2016



Páči sa mi!

6.0
FILM: JEDNOTKA SAMOVRAHOV

Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk