REGENESIS ARCADE DELUXE / LITE

REGENESIS ARCADE DELUXE / LITE

Adrenalínová likvidácia dronov vo VR

Virtuálna realita je fenoménom, ale skôr budúcnosti ako súčasnosti. Máme už síce možnosť VR technológie využívať v praxi a sú pozoruhodné, ale stále bojujú s rôznymi problémami a neduhmi. Jednoducho potrebujú dozrieť. To však neznamená, že tam už teraz nenájdeme aj zaujímavé hry, hoci sortiment až taký bohatý nie je a časť z neho tvoria porty. K tým nápaditejším titulom patrí aj čistokrvná VR prestrelka Regenesis Arcade.

Názov nenechá nikoho na pochybách, že sa jedná o arkádu, takže očakávajte rýchlu a dynamickú akciu, ktorá sa zameriava na priamočiary boj. Strieľať budete po dronoch, čo vás obklopujú zo všetkých strán v arénach veľmi limitovaným priestorom. To však v tomto prípade neprekáža, práve naopak. Hráči, ktorí už majú nejakú skúsenosti s VR hrami, totiž vedia, že pohyb vo virtuálnej realite nie je celkom ideálny a okrem iného môže vyvolať bolesti hlavy ši iné ťažkosti. V Regenesis Arcade nemusíte stáť na mieste, ale neprekonávate veľké vzdialenosti. Len sa priebežne teleportujete o pár krokov ďalej, aby ste sa vyhli nepriateľským strelám, alebo naopak priblížili k svojim cieľom a lepšie ich zamerali.
  
V prvých úrovniach si pohodlne vystačíte aj s vytáčaním tela či prikrčením a inak môžete zaujať statickú polohu.  Túto možnosť podporuje aj ochranný štít ktorý v úvode držíte v jednej ruke, zatiaľ čo v druhej máte strelnú zbraň. Štítom bez väčších problémov vykryjete útoky nepriateľov, ktorí do vás dorážajú zo vzduchu. Stíhate im popritom odpaľovať kovové krídelká a napokon explodujú po zničení mechanického tela. Horšie je, keď sa k tomu pridajú kovové pavúčie potvorky, ktoré rýchlo behajú po zemi a chcú sa vám dostať na telo. Vtedy je optimálne nahradiť štít druhou strelnou zbraňou, čo vykonáte jednoduchým pohybom paže smerom k plecu, akoby ste vyťahovali predmet zavesený na chrbte. Rovnakým spôsobom sa vrátite k štítu, alebo môžete aktivovať hoci aj dva - každý v jednej ruke.


V hre máte hneď od začiatku niekoľko zbraní, ktoré si meníte posunom do strán na dotykovej ploche touchpadu. Spočiatku sa osvedčí rýchlopalná puška, ktorá metá strely jedna radosť, neskôr je lepšia brokovnica s vyšším poškodením. Alebo použijete pomalý laser s presnejším zameriavaním. Ak máte vyzbrojené obe ruky, v každej môžete mať rovnaké zbrane alebo ich ľubovoľne kombinujete. Okrem toho viete využiť aj špeciálny gravitačný lúč, ktorý prepínate v režime so štítom. Okrem iného vám umožní zdvíhať ľubovoľné objekty okolo vás a buď ich použiť ako ochranu, alebo nimi priamo zasiahnuť drony. S touto výbavou si už pohodlne vystačíte a navyše sa vylepšuje perkmi.

Nové perky si vyberáte po každej vlne nepriateľov, ktorú ste zdolali. Vždy sa vám zobrazí trojica na výber a vy si zvolíte vylepšenie, ktoré vám najviac vyhovuje. Určite oceníte rýchlejšie nabíjanie, mraziaci efekt či explozívne strely brokovnice, doliečovanie po úspešnom zasiahnutí cieľa alebo vyššiu kadenciu. A obľúbené perky sa dajú vylepšiť viacnásobne, čím sa znásobí efekt. Musia sa však objaviť v ponuke.

Okrem toho sa priamo počas boja vyskytujú aj bonusy s dočasnou podporou. Stačí zasiahnuť ikony na oblohe a budete chvíľu strieľať rýchlejšie alebo vyvoláte masívnu explóziu, či dokonca aktivujete pomocnú obrannú vežu, ktorá vám asistuje. Polohu nepriateľov a objektov okolo vás prehľadne ukazuje zameriavací kruh, aký sa používa napríklad vo vesmírnych simulátoroch. Vidíte v ňom aj srdiečka vyjadrujúce počet vašich životov. Keď prídete o ten posledný, definitívne ste skončili. Môžete reštartovať arénu alebo bojovať v inej.

V arénach, prirodzene, čelíte čoraz silnejším vlnám protivníkov. Je ich viac, sú rýchlejší, útočia zo zeme aj zo vzduchu, sú odolnejší aj vďaka energetickým štítom. Sortiment protivníkov sa rozširuje, ale v zásade sa jedná len o rôzne odnože dronov s menšími úpravami. A vždy po sérii útokov sa objaví boss. Je to veľký lietajúci kolos, ktorý nie je až taký silný, ale opakovane treba vystihnúť správny moment na zasiahnutie jeho citlivého miesta. Pomáha pritom štít a rozptyľujú vás pomocné drony, ktoré podporujú svojho lídra.

Novú arénu odomknete po zničení určitého počtu vĺn protivníkov v tej predošlej.  Druhou možnosťou je dosiahnutie určeného levelu hráča. Takže skôr či neskôr si sprístupníte aj tie ostatné mapky. Momentálne je ich v hre šesť a aj to sa vlastne polovica z nich opakuje v nočnom režime. Časom sa teda okukajú a v dokončenej hre ich chceme vidieť viac. Kým však odomknete poslednú arénu, určite to potrvá niekoľko hodín a tie budú plné adrenalínu.
 
Mapy sú malé, ale majú vydarený dizajn. Hneď prvé futuristické mesto je parádne, vidíte tam moderné prvky a to málo, čo je naokolo, sa dá rozstrieľať, zničiť alebo šmariť na vaše ciele. V prírodnej aréne na mieste stroskotania to tiež nevyzerá zle, ale sú tam miesta, kde sa nepriatelia často zasekávajú, čo pôsobí dosť rušivo a  tu by to mali autori ešte doladiť.


V zásade sa jedná o klasickú arkádu s neustálym prívalom nepriateľov, ktorá však vo virtuálnej realite dostáva celkom inú príchuť. Je to rýchle, efektné, skvelé na odreagovanie a pozerá sa na to inak, ako keď čosi podobné vidíte len na klasickom monitore. Jedná sa o pekný príklad toho, kam by mohli smerovať VR tituly v blízkej budúcnosti a Regenesis Arcade poslúži ako vydarená prezentácia tejto technológie.

Cena Regenesis Arcade Deluxe s predbežným prístupom je 10 €, čo je primeraná suma, za ktorú dostanete nie veľmi rozsiahlu, ale naozaj kvalitnú VR arkádu s niekoľkými arénami. Ale dostupná je aj úplne bezplatná Regenesis Arcade Lite verzia  s orezaným obsahom. Tam síce bojujete na jedinej mape, ale aj tak je to paráda a určite to stojí minimálne za vyskúšanie.


napísal uni 19.1.2018
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
REGENESIS ARCADE DELUXE / LITE


REGENESIS Arcade DELUXE / Lite
PC

Vývoj: Blue Technology Sp. z o.o. / Hyperbook Studio
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17924)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk