BATTLERITE

BATTLERITE

9.0

PvP aréna (nielen) pre začiatočníkov

Recenzia na PC verziu

Zásah do čierneho - tak by sa dal charakterizovať tento titul. Už dlhé roky hráči túžili po rýchlej a férovej hre v PvP aréne. Ťažko tu budete hľadať nejakú originalitu, ale kto o ňu stojí, keď sa mu plní sen?! Výhoda Battlerite je nesporná. Na rozdiel od League of legends, alebo Dota 2 sa do hry rýchlo dostanete. Nepotrebujete sa učiť zložité pravidlá. A čo je dôležité, hra vás rýchlo prijme a vďaka zjednodušenej štruktúre sa jej nezľaknete. Nečakajte žiadne veľké mapy, jadrom je malá aréna, na ktorej bojuje maximálne šesť bojovníkov naraz.

Hre by prospela príbehová kampaň, kde by boli predstavení šampióni, ktorých sa zhostíte. Kampaň ale aspoň sčasti supluje podarený tutoriál, v ktorom sa naučíte základné princípy hry. Všetko proti umelej inteligencii, ktorá nespadla z jahody a vie začiatočníkom ukázať vztýčený prostredník. Pred online zápasom rozhodne odporúčame najprv trénovať v súbojoch proti botom. Spoznáte jednotlivé postavy a zistíte, ktorá vám sadne najviac.

Na výber máte hrdinov z troch tried – bojovník na blízko, na diaľku alebo podpora. V každej kategórií je množstvo absolútne rozličných postáv, takže nie je strelec ako strelec. Každá postava je špecifická a je zázrak, že hra pôsobí vcelku vyrovnane a nikdy nenarazíte na absolútneho šampióna. Pod škrupinkou jednoduchej hry je zložitá matematika, ktorá počíta so všetkými variantmi zápasníkov, s ktorými sa v turnaji stretnete.

Battlerite
Battlerite Prerastený lukostrelec jazdí na mulici.
Prerastený lukostrelec jazdí na mulici.


Battlerite V prostredí sa nestratíte.
V prostredí sa nestratíte.


Battlerite Tréning pred zápasom.
Tréning pred zápasom.





Najdôležitejšia je hráčska skúsenosť. Treba sa naučiť ovládať postavu, spoznať všetky jej klady a zápory a skamarátiť sa s myšou a klávesnicou. Aj keď budete prehrávať jeden zápas za druhým, neprestane vás to baviť a budete to skúšať znova a znova. A postupne sa vypracujete. O to sa autori postarali. Jednak aj systémom odmien, keďže získavate body skúseností aj za neúspech (aj keď, prirodzene, menej) a potom sú tu lootboxy. Ale skôr ako ich ofrflete, berte to úvahy, že základ hry je zadarmo a ani si nemusíte kupovať balíček postáv. Ten v prípade záujmu kúpite za necelých 30 € a odomyká všetkých aktuálnych aj v budúcnosti pridaných hrdinov.

Dobrou správou je, že to čo sa dá zakúpiť za hernú alebo reálnu menu, nikoho nezvýhodňuje. Všetko si viete aj odomknúť poctivým hraním alebo nájdete v hre v zázračných škatuliach. Skutočne úspech závisí od vašich skúseností a šikovnosti. Takže neplatí, že víťazom je ten, kto si to zaplatí Odomykáte len doplnky, ako je logo avatara, časti oblečenia, dizajn zbraní a vášho verného poskoka – koňa, oslíka, atď., jednoducho veci pre vášnivých zberateľov.

Je niekoľko možností ako zápasiť. Základnou voľbou je duel -  zápas jeden na jedného. V tomto režime vám hra sama náhodne vyberie bojovníka, pričom v druhom kole sa tak stane opäť. Je to férové a protivník tak bude rovnako neistý ako vy. Je to jeden z najobľúbenejších módov, ktorý vie zabaviť a zlepšiť všeobecné povedomie o postavách a o hre ako takej. Štandardné sú potom režimy 2 vs. 2 a 3 vs. 3. Tam sa už budete musieť viac spoliehať na asistenciu spoluhráčov v tíme. Na tom všetko stojí a padá a odvíja sa váš úspech. V prípade, že máte silnejšieho spoluhráča, potiahne nahor aj vás a naopak.

Môžete sa vrhnúť do hodnotených zápasov alebo do bežných bez ratingu. V prvom prípade si môžete aj zvoliť, či vám hra bude hádzať hráčov na podobnej úrovni ako ste vy sami. V lobby sme nikdy nemuseli čakať pridlho, všetko je rýchle a plynulé. Pre Battlerite je to veľmi dobrá vizitka a aj preto má stabilnú komunitu. Hráči spolupracujúci v tíme môžu skúsiť aj súboje proti umelej inteligencií. Pri hraní s priateľmi sme sa neraz pozastavili nad náročnosťou protivníka, a teda dobrej AI.

Pred každým zápasom sa môžete precvičiť na figurínach - vyskúšať si schopnosti, kúzla a potrénovať prsty. Vždy na to máte minimálne šesťdesiat sekúnd. Samotné súboje sú krátke a rýchle. Jedno kolo trvá také dve minúty. A čím rýchlejšie zvíťazíte, tým lepšie. Pretože po uplynutí časového limitu začne mapu pokrývať smrteľná hmla a keď do nej vstúpite, rýchlo umriete. V strede mapy sa vždy objavuje dôležitá guľa, ktorej rozstrieľaním získavate strategickú výhodu – život, energiu pre celý tím. Zároveň sa v aréne objavujú životy a aj energia pre jednotlivcov v malých dávkach. Gro celej hry spočíva v porazení nepriateľa, a pritom treba čo najviac asistovať svojmu partnerovi.

Battlerite je nesmierne návyková hra. Ale skutočne by jej pomohla príbehová kampaň, ktorá sa v MOBA žánri neobjavuje. Vieme si predstaviť, že by potom všetko dávalo väčší zmysel a šampiónov by sme si dokázali obľúbiť aj na základe ich osobností, nielen toho, čo dokážu. V tomto smere si Overwatch vedel spraviť väčší poriadok a všetky postavy nádherne predstavil.

Battlerite
Battlerite Výhra je rozhodne zaslúžená.
Výhra je rozhodne zaslúžená.


Battlerite Kto je ďalší na rade?
Kto je ďalší na rade?


Battlerite Lootboxy sa nevyhli ani tejto hre.
Lootboxy sa nevyhli ani tejto hre.





Audiovizuálna stránka je príťažlivá. Žiadne prestrelené detaily, ale krásna animovaná 3D grafika, ktorá je plynulá a lahodí oku. Aj keď rozhodne inšpirovaná Blizzardom. Hudobný sprievod je ešte o stupienok vyššie - v posledných rokoch sú videohry živnou pôdou pre hudobných skladateľov. Po technickej stránke hre nie je čo vytknúť.

Oplatí sa ísť do Battlerite? Minimálne ak ste nováčikom v MOBA žánri, rozhodne áno. A neurazí ani tých skúsenejších hráčov. Výhodou sú rýchle zápasy. Samotné hranie nezaberie veľa času a je to v konečnom dôsledku aj dobrá oddychovka, ktorú nemusíte brať príliš vážne. Veľkou výhodou je aj cena hry - na začiatku vás bude stáť azda len čas. Dobre investovaný čas. A ak vás chytí, je už len na vás, či si niečo prikúpite.


napísal Possol 19.2.2018
Páči sa mi! (+1)
9.0
Vo svete
8.5
Ohodnotiť
BATTLERITE
+ kvalitné technické spracovanie
+ veľmi dobre vyvážené postavy
+ záleží na vašich schopnostiach
+ rýchlo sa dostanete do hry
- chýba príbeh, ktorý by priblížil hrdinov
- málo arén
- drahý balíček postáv
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU Dual Core 2,8 GHz, 2 GB RAM, Intel HD 3000, OS Win XP


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Stunlock Studios/Coffee Stain
Štýl: Akcia / Multiplayer
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18409)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk