TV TIPY 12.2. - 16.2. 2020

TV TIPY 12.2. - 16.2. 2020

VOD recenzia



STREDA 12.2.

Červený kapitán (Slovensko, Česko, Poľsko, 2016, Michal Kollár), ČT 1, 21.10
Prvá adaptácia románu Dominika Dána zaznamenala v kinách výrazný komerčný úspech a diváci ocenili aj žánrové kvality tohto akčného a zároveň konšpiračného trileru. Dej sa odohráva po páde režimu na počiatku deväťdesiatych rokov v Bratislave. Detektív Richard Krauz sa púšťa do vyšetrovania vraždy kostolníka Kloknera. Vyšetrovanie je ale komplikované a neraz pôjde Krauzovi aj o život. Veľa k prípadu môže povedať ústredný „Červený kapitán“, len ako sa k nemu dostať?

Legendy zločinu (VB, 2015, Brian Helgeland), Dajto, 22.20
Tom Hardy v dvojúlohe bossov londýnskeho podsvetia, Reggieho a Rona Krayových. Každý z bratov má rozdielnu povahu a dokonca aj sexuálnu orientáciu, každopádne ani jeden z nich nejde pre ranu ďaleko a ak je potreba, neštíti sa vraždiť ani jeden z nich. Dej sleduje ich kariéru v Londýne behom šesťdesiatych rokov, sústredí sa však aj na ich milostný a rodinný život ako aj na to, ako negatívne ich obživa zasahuje do rodinných vzťahov. Manželku Rona si zahrala kráska Emily Browning.

Dievča vo vlaku (Girl on the Train, USA, 2016, Tate Taylor), Markíza, 22.35
Adaptácia románu Pauly Hawkins je pomerne drsným, dokonca soft erotickým trilerom zo súčasnej americkej strenej vrstvy. Hlavná hrdinka Rachel je po rozvode alkoholička, ktorá to nevydrží po ceste do roboty ani vo vlaku a do práce prichádza často pod parou. Jedného dňa ale z okna vlaku uvidí isté udalosti v dome blízko koľají a rozhodne sa zistiť, o čo v skutočnosti ide. Susedom mladého manželského páru je dokonca jej bývalý manžel. Žena sa postupne dostáva do sietí intríg a zločinu a nebude jednoduché sa z nich vymotať.

TV tipy 12.2. - 16.2. 2020

ŠTVRTOK 13.2.

Dlhý bozk na dobrú noc (The Long Kiss Goodnight, USA, 1996, Renny Harlin), Dajto, 20.15
Geena Davis bola kedysi cool sexy herečka, Renny Harlin schopný akčný režisér a Shane Black bol vždy výborný scenárista. Výsledkom ich spolupráce je akčný triler Dlhý bozk na dobrú noc, kde si Davis zahrala hlavnú postavu učiteľky so stratou pamäti. S tou pamäťou je to ale zložitejšie, minulosť ženy totiž vôbec nie je šedá, išlo totiž o tajnú agentku a v súčasnosti jej začínajú ísť po krku nebezpeční muži. Napriek všetkým predpokladom ale nešlo o úplnú trefu do čierneho a film komerčne neuspel.

Tobruk (Česko, Slovensko, 2008, Václav Marhoul), ČT 2, 21.55
Netradičný vojnový film Tobruk Václava Marhoula nás zavedie na bojisko do púšte blízko mesta Tobruk v africkej Lýbii na jeseň roku 1941. Toto mesto je pod vládou fašistických vojsk Nemecka a Talianska a na miesto prichádza československá bojová jednotka. Okrem nich sa do bojov na strane spojencov zapojili aj Angličania, Austrálčania alebo Poliaci. Tobruk je pomaly prerozprávaný film s voľnejšou dramaturgickou štruktúrou a výrazne stavia aj na celkovej dusnej atmosfére.

Verejní nepriatelia (Public Enemies, USA, 2009, Michael Mann), JOJ Plus, 22.35
Voľný remake legendárnej gangsterky z tridsiatych rokov minulého storočia nám predstavuje v hlavnej úlohe bossa podsvetia Johna Dillingera- Johnnyho Deppa, ešte v časoch, keď bol v hereckej forme. Jeho milenku si zahrala Marion Cottilard. Po krku mu pôjde agent FBI v stvárnení Christiana Balea. Film nakrútil Michael Mann, známy svojou záľubou v digitálnom filmovom materiáli. Okrem týchto troch hviezd uvidíte vo filme množstvo známych tvárí, vrátane Channinga Tatuma alebo Jasona Clarkea.

TV tipy 12.2. - 16.2. 2020

PIATOK 14.2.

Rozorvané objatia (Španielsko, 2009, Pedro Almodoar), Dvojka, 21.30
Španielsky melodramatik Pedro Almodóvar sa nezaprel ani v ďalšom svojom diele, Rozorvané objatia, ktoré sú melodrámou v každom aspekte. Nesmie samozrejme chýbať ani Penelope Cruz v hlavnej úlohe krásnej osudovej ženy a výrazné farebné ladenie každej scény. Hlavnou postavou je chlapík, ktorý v živote používa dve mená. Jedno ako literárny tvorca, ďalšie ako filmový režisér. Stane sa však obeťou vážnej autonehody a oslepne. Režisér tu vzdáva aj hold noir-snímkam 50-rokov minulého storočia.

Horúčka sobotňajšej noci (Saturday Night Fever, USA, 1977, Johna Badham), Jednotka, 22.40
Jedna zo životných úloh Johna Travoltu nám predstavuje skupinku mladíkov žijúcich v New Yorku sedemdesiatych rokov. Ich životy za veľa nestoja, cez týždeň monotónna drina v práci a cez víkend konečne diskotéka v miestnom klube, kde môžu baliť miestne pipenky. Kultový film sa preslávil samozrejme aj melodickou tanečnou hudbou tria Bee Gees s niekoľkými nesmrteľnými superhitmi. Pochopiteľne nezabudnuteľný je aj Travoltov účes. Z ďalšej tvorby Johna Badhama spomeňme príjemnú sci-fi komédiu Číslo 5 žije.

Prelud (Mirage, USA, 1965, Edward Dmytryk), ČT 2, 23.30
Gregory Peck v tomto mysterióznom trileri stvárnil úlohu chlapíka, ktorý stratil pamäť. Ide o radového účtovníka a spoznávame ho behom večierka firmy, ktorý sa odohráva na vrchnom podlaží ich výškovej budovy. Muž schádza dole po schodoch a stretáva tu tajomnú a krásnu ženu. Začne ju sledovať, avšak zmizne mu z dohľadu. Postupne si uvedomuje, že si nevie spomenúť na žiadnu z udalostí posledných dvoch rokov. Do toho zmätku ho začnú prenasledovať aj záhadní muži...

TV tipy 12.2. - 16.2. 2020

SOBOTA 15.2.

Black Sabbath: The End (2017, VB), ČT Art, 20.20
Poznáte to pri tých legendách, každé turné je už to zaručene posledné, každý koncert tak treba bezpodmienečne vidieť. Vzhľadom na fakt, koľko desaťročí ale funguje rockovo-metalová kapela Black Sabbath a čo všetko má za sebou jej frontman Ozzy Osbourne, v ich prípade treba brať podobné vyhlásenia vážnejšie...Kde idne mohla táto skupina zakončiť svoje koncertovanie ako tam, kde začala, totiž v rodnom Birminghame? Pre fanúšikov samozrejme povinnosť, pre iných dôkaz, že koncertovať sa dá aj po vyše 50 rokov kariéry...

322 (Československo, 1969, Dušan Hanák), Dvojka, 20.40
Jeden z najdôležitejších filmov slovenskej novej vlny nakrútil Dušan Hanák v roku 1969 a dielo 322 je zástupcom civilizmu s rozvoľnenou dramaturgickou štruktúrou. Václav Lohniský je tu obsadený proti svojmu typu komediálneho chlapíka do úlohy vážneho muža, kuchára, trpiaceho smrteľnou chorobou. Ide o diagnózu číslo 322 z názvu filmu, čo je v preklade rakovina hrdla. Okrem toho Lauko musí žiť so svojou bývalou a stále atraktívnou ženou pod jednou strechou.

Jasné nebezpečenstvo (Clear and Present Danger, USA, 1994, Phillip Noyce), ČT 2, 21.50
Už po druhýkrát sa nám predstavuje Harrison Ford ako agent Jack Ryan vo vydarenej adaptácii románu Toma Clancyho Jasné nebezpečenstvo. Tentokrát je jeho protivník obzvlášť nebezpečný, Jack sa totiž musí postaviť kolumbijskej drogovej mafii. Ako by toho nebolo na neho veľa, postupne zisťuje, že to zradou smrdí aj vnútri CIA. Časť deja sa odohráva v samotnej Kolumbii, kde je vyslaná špeciálna jednotka na zlikvidovanie miestneho mafiánskeho bossa, ktorej velí agent Clarke v podaní Willema Dafoea.

TV tipy 12.2. - 16.2. 2020

NEDEĽA 16.2.

„Co je doma, to se počítá, pánové...“ (Československo), Jednotka, 16.30
Pokračovanie úspešnej komédie je snáď ešte lepšie, než prvý diel. Obidve rodiny známe z filmu „Zítra to roztočíme, drahoušku...“ sú stále takpovediac na nože, z čoho opäť vyplynú viaceré komické situácie. Novákovci zakladajú klub Nováků, čo by im mohlo priniesť bohatstvo takpovediac bez námahy, členstvo totiž činí 5 korun a poznáte to, babka k babce.... Bartáčkovci zase majú plné ruky práce, aby presvedčili tetu z Ameriky, že sú extrémne chudobní a teta by ich mala pri jej návšteve štedro odmeniť za ich pohostinnosť.

Rieka bez návratu (River of no Return, USA, 1954, Otto Preminger, Jean Negulesco), ČT 2, 20.00
Western legendárneho režiséra Otta Premingera príliš nevyčnieva z dobového slušného žánrového priemeru, avšak stále stojí za pozretie vďaka účasti Marilyn Monroe. Navyše išlo o veľký kinohit. Marilyn si zahrala dvojicu s Robertom Mitchumom. Spoločne sú na úteku po rieke pred rozbesnenými indiánmi. Vo svojom jadre ide o romantický film v krásnych prírodných lokáciách, kde sa postupne zbližuje drsný muž s jemnou krásnou ženou. Marilyn má neustále na tvári výrazný make-up aj napriek všetkým dobrodružstvám...

Útek do divočiny (Into the Wild, USA, 2007, Sean Penn), Dvojka, 21.40
Epizodicky štruktúrovaný nezávislý film herca a režiséra Seana Penna nám predstavuje pravdivý príbeh mladíka menom Christopher McCandless, ktorý sa jedného dňa rozhodne zriecť všetkých vymožeností moderného života a uniká do americkej divočiny, kde plánuje stráviť zopár rokov života. V hlavnej úlohe exceluje Emile Hirsch (zatiaľ) vo svojej životnej úlohe. Na svojej ceste do lona prírody sa stretáva s jej krásami, nástrahami, ale aj s rôznymi ľuďmi a spoznáva aj jedno pekné dievča. Adaptácia románu Jona Krakauera.

 


autor Erik Binder 12.2.2020
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.