MOVING OUT

MOVING OUT

Sťahovanie alebo ďalšia párty hra do zbierky

Dojmy

Kvalitných hier, ktoré dokážete bez najmenších obáv pustiť na takmer akejkoľvek párty, síce každým rokom pribúda, no len veľmi pomaly. Nedávno túto úlohu na seba prevzal Beat Saber, pár rokov predtým sa o prvenstvo zas bil Overcooked. Ponúkol koncept, v ktorom sa na malej ploche musíte naučiť nielen dokonalú orientáciu v priestore, ale hlavne si osvojiť veľmi sofistikovanú spoluprácu. Práve posledný bod nepatrí medzi tie najľahšie, nakoľko si dovolím tipovať, že tak ako pri Overcooked vzniklo množstvo priateľstiev, veľké množstvo sa pri tejto nevinnej hre takmer s istotou rozpadlo. Hranie s vašou polovičkou aj z toho dôvodu neodporúča 9 z 10 psychológov. Štatistika rozvodových právnikov je presne opačná.

Každopádne s podobne atraktívnou a nebezpečnou hrou je tu vydavateľ Team17 opäť. Hra sa volá Moving Out a je presne o tom, čo tvrdí jej názov. Nič pred vami neskrýva, a to doslova. Nejde v nej o nič iné ako o sťahovanie. Varešku a kuchársku zásteru teda vymeníte za poriadny remeň, vypracované bicepsy a silný chrbát. Keď sa totiž chystáte sťahovať, tak už poriadne. Nie všetko však dokážete uniesť sami, a práve tam sa skrýva tá skutočná hrozba. O kooperácia v pravom slova zmysle sa tentokrát postarali vývojári SMG Studio a Devm Games, pričom už koncom apríla na vás bude čakať prvá šichta.

Moving Out
Moving Out Trochu neštandardné meno zamestnávateľa
Trochu neštandardné meno zamestnávateľa


Moving Out Voda bude váš najmenší problém
Voda bude váš najmenší problém


Moving Out Začali vám utekať stoličky z auta?
Začali vám utekať stoličky z auta?





My sme sa k Moving Out dostali ešte pred vydaním dema. To si aktuálne môžete stiahnuť na všetkých platformách, pričom ponúka len tri úrovne. V našej uzatvorenej beta verzii sme dostali prístup k ďalším dvom mapám, no stále je to len zlomok toho, čo autori pripravujú do finálnej hry. K tomu koľko máp nás v plnej hre bude čakať, som sa však nedokázal dopátrať, no už len z videí a obrázkov, ktoré autori priebežne zverejňovali, je jasné, že to pri súčasnom počte zďaleka nezostane. Beta nám však dala dostatočne dobrý pohľad na to, aby sme si o možnostiach plnej hry dokázali vytvoriť veľmi ucelený obraz. Vizuál hry je príjemný, rozprávkový, presne na štýl Overcooked série, a to má, samozrejme, niekoľko výhod. Vyzerá skrátka dobre aj bez potreby detailov, pričom práve vďaka tomu si hru dokážete zahrať bez problémov aj na slabšom stroji. Možno sa to ani nezdá, ale pri kooperačných párty hrách to vie byť kľúčové, nakoľko nikdy neviete, pri akom PC sa ocitnete.

Hra je štandardne určená pre dvoch až štyroch hráčov. Mapy sa nijako zásadne s vyšším počtom hráčom nemenia. Ako také zostávajú bez zmeny, iba dostanete o niečo viac predmetov na sťahovanie, ale aj iné časové rozpätie. Väčšina podobne ladených hier je nastavená výhradne na kooperačný štýl, no ak naozaj nemáte kamarátov, alebo ste len sami v karanténe, Moving Out si dokážete zahrať aj sami. Hra obsahuje „číty", vďaka ktorým si ju viete upraviť tak, aby bola hrateľná aj sólo. Najväčší problém v single režime je, samozrejme, s objemnejšími predmetmi, no práve vďaka zvýhodneniu dokážete aj ťažšie predmety odniesť bez ďalšej pomoci. 

Ešte pred začiatkom hry na vás čaká krátky tutoriál sprevádzaný vtipným komentárom, pomocou ktorého sa naučíte základné ovládanie. Následne sa viete pustiť do hry ako takej. V bete sme sa stretli s menšími, ale aj mierne rozsiahlejšími mapami, no taktiež takými, ktoré sa v priebehu hry menili. Tým neraz dokázali skomplikovať situáciu a obyčajné nakladanie predmetov do auta sa stáva nielen skúškou spolupráce, ale aj predvídania a logického myslenia. Trasy si ideálne musíte vopred naplánovať, dohodnúť sa, kto čo kedy zoberie. Teda niečo ako v Overcooked, len tu musíte myslieť aj na to, že sťahovacie auto má limitovaný priestor. Skrátka musíte všetky zozbierané veci do auta ukladať tak, aby ste tam po všetkých drobnostiach zmestili väčšiu skriňu či dokonca celú posteľ. Nakoľko je hra aj o čase, máte o výzvu a dlhšie hranie tých istých máp postarané.

Moving Out
Moving Out Vedľajšie úlohy môžu zábavu ozvláštniť
Vedľajšie úlohy môžu zábavu ozvláštniť


Moving Out Úrovne sa počas hry aj menia
Úrovne sa počas hry aj menia


Moving Out Ak hráte štyria, predmetov je o trochu viac...
Ak hráte štyria, predmetov je o trochu viac...





Z bronzu sa môžete postupne zdokonalovaním vašich techník dostať cez striebro až k zlatu. No ani potom nebude všetkej zábave koniec. Autori k úrovniam pridali ďalšie, sekundárne úlohy, ktoré môžete dodatočne plniť. Rozbiť všetky okná na dome? Nie je problém. Zbaliť so sebou aj plameniakov? Samozrejme, vykonám. Alebo previesť žabu na druhú stranu cestu? Ak vám na tom záleží... Absurdita za absurditou, no o zábavu nie je núdza.

Moving Out nás už pri úvodných piatich mapách, ktoré sme si mohli zahrať, dokázal pripútať k sedačke. Rozhodne ide o veľmi dobre premyslenú kooperačnú „gaučovku", ktorá dokonale nadväzuje na skvelý Overcooked. Ako dokáže vypáliť v plnej verzii, ešte nie je jasné, no ak autori budú predvádzať podobne skvelé ťahy ako v pilotnej pätici máp, máme sa na čo tešiť. Všetko teda teraz stojí práve na jednotlivých úrovniach, aké prekvapenia dokážu priniesť. Napríklad level, v ktorom musíte vysťahovať dom duchov, je skrátka niečim výnimočný. Zistíte to hneď vtedy, ako vám z už naloženého auta začnú utekať stoličky.


napísal play3man 30.3.2020
Páči sa mi! (+1)
MOVING OUT


PC

Vývoj: Team 17 / SMG Studio
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 28. apríl 2020
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19566)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk