01 02 >>
icon
detail (l.109)
pravdovravVrav -> Gordon Freeman
  pridané 23.3.2018 19:42
to si robis srandu alebo to myslis vazne (: ?
icon
detail (l.141)
2
Gordon Freeman
  pridané 23.3.2018 19:15
Chyba v AMD CPU neexistuje a priznali sa len pod tlakom Intelu.
icon
detail (l.120)
KuboSVK -> waaaw
  pridané 22.3.2018 16:33 (editované 22.3.2018 16:33)
Ak budes niekedy programovat nehovoriac o programovani na najnizsej urovni (assembleri) tak zistis ze to nie je jednoduche odladit kod na 100% a uz vobec nie ked sa jedna o nieco tak komplexne ako je procesor
icon
detail (l.188)
1
WampyR -> hyp0
  pridané 22.3.2018 15:01
- vsetci maju rovnake pravo, ale nie rovnaku inteligenciu :)
- aj napr. tito ludia boli blbi vsetci do jedneho? https://www.etrend.sk/firmy/50-milionov-ukradnutych-profil
ov-ako-si-facebook-vyrobil-historicky-problem.html


Facebook myslim v Australii skusal ponukat reklamy ludom na zaklade ich psychickeho stavu, ktory analyzovali cez algoritmy bez ohladu na nastavenie tvojho FB profilu. Ako sa chces proti takemu niecomu branit, ked o tom nemas ani tusenia?

- kazdy sa sam chranit nemoze lebo by to tu vyzeralo ako Divoky zapad
- Velky brat urcite neriadi, nie je to Matrix, staci riadit klucove okamihy ako napr. volby a zbytok zariadia uz "demokraticky" zvoleni "nasi ludia"
- si si isty? Platis si napr. nejake zivotne poistenie? Su zname pripady kedy poistovne odmietli preplatit liecbu rakoviny, na zaklade fotografii z internetu lebo dotycny tam napr. fajcil na chlastacke s kamosmi 😉.
- urcite mame, ale na to tu maju byt organy, ktore maju pracovat na zaklade podorenia - ci uz nahlasenim od suseda, alebo verejnym vyjadrovanim potencialneho pachatela na soc. sietach. A ano sleduje sa cele komplet a pouzivaju sa algoritmy na filtrovanie potrebnych/nepotrebnych veci. Problem je, ze ako dokazala v poslednej dobe napr. Cambridge Analytica, tak aj zdanlivo neuzitocne data sa daju vyuzit, ked niekto inteligentny vie ako na to.

icon
detail (l.206)
hyp0 -> WampyR
  pridané 22.3.2018 13:17
vsetci maju rovnake pravo. Ide mi o to, ze ked sa niekto o sukromie pripravi vlastnou blbostou tak je to jeho problem. Stat tu nema byt na to, aby mi prikazoval co a kedy robit, ako sa chranit, to musi kazdy sam. A velky brat nikomu zivot neriadi. Ako by aj mohol. To ze je vsetok datovy tok pod kontrolou je uplne jasne, ale tak isto je jasne, ze nikto nepozera moje obrazky z chlastacky co posielam kamosom, pretoze to nikoho nezaujima. A ak som osoba, o ktoru sa moze niekto zaujimat, tak sa podla toho v digitalnom svete aj spravam. "Telefon vypnuty, baterka vybrana" ako sa hovori .. Toto su problemy, ktore su viac etickeho ako technickeho charakteru. Mame narok sledovat konverzaciu ludi, ktori pripravuju nejaky zlocin? Ak ano, ako to spravime tak, aby to nenarusilo ich sukromie? Resp. ako selektivne zacat sledovat v momente, ked to zacnu planovat? Proste sa to sleduje cele komplet. Ale nevidim dovod, kvoli tomu panikarit a nariekat na velkeho brata.
icon
detail (l.188)
1
WampyR -> hyp0
  pridané 22.3.2018 12:41
Ja s tebou v tomto vsetkom suhlasim, len ty aplikujes "seba" na cely svet a to nie je realne. Ako sam pises, inteligentnejsi si zarobi, a niekto je stastny aj za pasom to vsak neznamena, ze ti menej inteligentnejsi nemaju pravo na ochranu sukromia, ci inych informacii, ktore ti inteligentnejsi vedia zneuzit. A to ci uz cez pocitace alebo zlyhanim ludskeho faktora.
Nemozes popret fakt, ze ten kto ma vyssiu inteligenciu ma povacsinou aj viac penazi a vo vacsej ci mensej miere sa snazi o to, aby robili druhi na neho.

"Pre spolocnost, bezpecnost a vsetko je nanebezpecnejsia ludska hlupost, nie velky brat.".....ale kde je hranica za ktoru by uz velky brat nemal ist? Keby ti "velky brat" riadil nepozorovane cely zivot, o com by bol? To je presne ako otazka: "Who watches the Watchmen"? Ako zistis, ze "velky brat" prekrocil hranicu ochrany sukromia, ktore je garantovane ustavami po celom svete? Cakas snad, ze ti poslu oznamenie postou?
icon
detail (l.206)
hyp0 -> WampyR
  pridané 22.3.2018 10:57
ved som na to uz odpovedal, pouzivam uplne ine veci na ochranu a rozhodne sa nepremavam s notasom plnych tajnych info so zapnutou wifinou a podobne. Sice na slovensku mozes nosit v igelitke uplatky, balit ich do alobalu a aj tak sa ti nic nestane.

zaklad je si uvedomit, ze hocico kdesi napises, alebo uploadnes, alebo mas v pocitaci, poviem do telefonu, poslem mailom je niekym vystopovatelne a je uplne jedno ci umyselne vlozenou bezpecnostnou chybou, alebo vlastnou blbostou. Vzdy je sposob, ako sa k tomu dostat. Tak sa treba podla toho spravat.

Aby som makal za co najnizsiu mzdu nie je v zaujme SIS a statu. Ti potrebuju prave opak, aby som co najviac odvadzal. Vyssie prijmy - vyssie odvody. Snaha aby som makal za co najnzsiu mzdu ostava na zamestnavatelovi, to ale funguje trhovy mechanizmus a slovensko nie je nastastie krajina tretieho sveta, takze sa mozem slobodne rozhodnut a za nejake omrvinky rozhodne nemakam. A nemakal by som, ani keby na mna vytiahli z mojho kompu fotku ako mi kamoska fajci vtaka.

Co sa medii tyka, nechapem suvislost. Proste cucaju info kde sa da. Ked vytiahnu na Dona Roba nieco vdaka bezpecnostnej chybe je to problem? Nemal to robit. A k informaciu, ktoru nemas mat, lahsie ziskas cez ludsky faktor. Vid Donove Robove mavanie danovymi udajmi ku ktorym nemal mat pristup. Nepotreboval poznat architekturu mikroprocesoru. Info v tlaci si overujem, to ktore treba, to je najmenej. A obrana proti propagande tkvie v tom, aby si mal vseobecny prehlad a inteligenciu.

Propaganda neurazila ziadnu cestu, ta ruska funguje rovnako dobre aj na principe z druhej svetovej. Nikto nikoho nenuti pracovat pre nikoho ineho, mozes si vybrat. Su ludia proste co nemaju na to schopnosti pracovat za viac, alebo im vyhovuje co maju, alebo maju priority uplne inde a su stastni aj za pasom. Ti co nechcu, mozu to zmenit a nema to nic s velkym bratom. Ludia su slobodni, aj ked tu paranoidne konspiracie tvrdia, ze vlastne nemaju volu, lebo tam niekto taha za nitky a nikdy sa nebudu mat lepsie. No nebudu, ked budu nariekat v krcme a buchat do stola, pripadne natahovat ruku a cakat kto im co za super pracu so super platom ponukne.


Pre spolocnost, bezpecnost a vsetko je nanebezpecnejsia ludska hlupost, nie velky brat.


"Najväčším nepriateľom poznania nie je nevedomosť, je ním ilúzia poznania." S.Hawking


icon
detail (l.188)
1 1
WampyR -> hyp0
  pridané 22.3.2018 10:28
To je pravda, ale su ludia, ktori zaujimavi su a nemusia pritom pachat trestnu cinnost - politici, zname osobnosti s vysokym verejnym vplyvom, riaditelia spolocnosti, vedci ci R&D centra a pod....

Cize na zaklade tvojej argumentacie ti to nevadi, lebo nie si pre nich zaujimavy, ale co keby si bol osobou, ktora pre nich zaujimava bude? Zmeni sa potom tvoj nazor?

Dalsia vec, taketo zranitelnosti sa daju zneuzit na spehovanie a tiez na nasledne poskytovanie obsahu, ktorym si denno denne krmeny tlacou, mediami, internetom az ta casom dotlacia tam, kde budes neskodny. Nikto ta nechce zabit, naopak chcu aby si makal za co najnizsiu mzdu, platil dane a bol neskodny obcan.

Ono propaganda od druhej svetovej urazila obrovsky kusisko cesty a kazdy kto je aspon trocha chytry vie, ze dnes nie je rozumne snazit sa zaplavit svet jednou cistou rasou, ale prinutit co najnenapadnejsie ludi pracovat a zarabat peniaze pre niekoho ineho.
icon
detail (l.206)
1
hyp0 -> WampyR
  pridané 22.3.2018 10:13 (editované 22.3.2018 10:26)
na zaklade toho, ze pre FBI, NSA, CIA, SIS, KGB, MI6 ani pre nikoho ineho nie som absolutne nicim zaujimavy. A predpokladam, ze ty tiez nie. Najvacsie bezpecnostne riziko pre bezneho cloveka je jeho vlastna hlupost. Kamos hral doma CSko a ja som mu cez mobil restartoval router a pocuval nadavky prenikajuce cez okno. Cize znalost digitalneho prostredia, spravne nastaveny firewall a vediet co kde davam je uplne dostacujuce. Ak uz potrebujem silnejsiu ochranu, oblozim sa nejakymi rieseniami od Cisco alebo podobnymi vecami.
icon
detail (l.188)
1 1
WampyR -> hyp0
  pridané 22.3.2018 10:04
Nepotrebujem ju, ale mysliet si, ze tieto technologicke firmy nespolupracuju s bezpecnostnymi zlozkami, ci uz USA alebo akejkolvek inej mocnosti je naivne, zvlast v dobe ked ti (toto je len priklad) schopny clovek s notebookom sediac kludne v parku a pripojeny na verejnej wifine dokaze dokaze kludne odstavit iransky jadrovy program (Stuxnet), hacknut auto na dialku a prevziat nad nim kontrolu ci zasifrovat subory a pytat vykupne (WannaCry) ci pouzit tvoj komp na tazenie kryptomeny pre niekoho ineho. O botnetoch ani nehovorim.
Vacsina tychto veci vyuziva softwarove zranitelnosti, ale to neznamena, ze nevyuzivaju aj hardwarove.
Su zname pripady, kedy FBI zakazala MS opravovat expoity najdene vo Windows, pretoze ich pouzivala FBI. Ked uz museli byt opravene, pretoze boli verejne zname tak MS musel vytvorit nove expoity na objednavku pre FBI.
Na BlackHat konferencii bol napr. prezentovany virus, ktory sa usidli v cipe sietovej karty!!! a je tym padom nedetekovatelny pre akykolvek antivirus. Ked taketo veci dokaze hacker, myslis, ze ich nedokazu bezpecnostne zlozky sveta ako NSA, FBI,CIA, FSB,MI6, BND, je jedno ci maju tieto zlozky na to vlastnych ludi, alebo si taketo veci objednaju. TOR je uz taktiez davno prelomeny co uz bolo tiez ukazovane niekde, a policajti na zaklade tohto (aj ked to dlhsie trva) dokazu chytat pedofilov.

Verejnost nerozumie mikrokodu v procesoroch a ty tiez nie, tak na zaklade coho tvrdis, ze si v tzv. digitalnom bezpeci?
icon
detail (l.133)
Rys28
  pridané 22.3.2018 8:56
Ach ten Soros... vsade sa montuje... 😀😀😀
icon
detail (l.206)
1
hyp0 -> WampyR
  pridané 22.3.2018 8:52
uz mas svoju alobalovu ciapku?
icon
detail (l.127)
1 2
Lawliet93
  pridané 22.3.2018 5:29
Prečo sa tieto chyby nevzťahujú aj na Intel? Veď tieto chyby vyžadujú prístup na úrovni administrátora a v takom prípade by ste dokázali spraviť poriadnu neplechu aj v prípade intelu. Celé to smrdí...
icon
detail (l.127)
6 0
Lawliet93 -> peter5713
  pridané 22.3.2018 5:28
Ide o to, že v prípade Amd potrebujete prístup k PC na úrovni admina, čo je smao o sebe hlúposť, pretože v takom prípade by ste vedeli spraviť ďaleko väčšie problémy.
icon
detail (l.66)
waaaw
  pridané 22.3.2018 0:26 (editované 22.3.2018 6:33)
idealny procesor asi vazne neexistuje ...
icon
detail (l.159)
2 0
Regina Spectra -> mmm273
  pridané 21.3.2018 21:02 (editované 21.3.2018 21:02)
čo je lepšie - odomknúť kópiou kľúča, alebo neodomknúť vôbec, lebo je zmrznutý :D Narážam tým na ten fix čo vydal MS a niektoré počítače s AMD už nešli spustiť.
icon
detail (l.16)
3 0
HappyMerchant -> Biela_Sekera
  pridané 21.3.2018 20:46
Naivne si myslíš, že AMD neskáče ako NSA píska (o Intel nehovoriac) ?
V tomto medzi AMD a Intelom nie je rozdiel.
icon
detail (l.6)
2
Fanda onanis -> Biela_Sekera
  pridané 21.3.2018 19:07
To víš že tě sledují ;) Velmi pozorně . Jen to vysvětluje některé komentátory na sectore že jsou ještě na živu :D
icon
detail (l.158)
3 0
mmm273
  pridané 21.3.2018 18:32
Ja som našiel bezpečnostnu chybu klasického zámku. Normálne som ho šiel odomknúť kópiou kľúča a on sa odomkol.wtd
icon
detail (l.103)
4 0
sob3k
  pridané 21.3.2018 18:30
Tie chyby su skutocne, no stylu: Dajte mi kluce od auta a ja Vam ho ukradnem.
01 02 >>