01 02 03 04 >>
icon
detail (l.113)
1 1
alien105cz
  pridané 12.2.2018 21:58




icon
detail (l.17)
1 1
MontySubrt
  pridané 12.2.2018 17:36
... ono stačí sledovat videa co SC vydává a máš hned jasno co SC dělá a proč to za prvních 10 minut jako hráč ani nevnímáš .... potažmo vůbec. IFCS je alfa a omega celého systému. Kdyby ho vývojáři vypnuli, ani bys neudělal obrat potažmo vzlet : ) nebo jo ale s hóódně trpělivostí ??
icon
detail (l.113)
2 1
alien105cz -> MontySubrt
  pridané 12.2.2018 17:46
Spravne toho si lidi nevsimaji a pak rikaji ze to ma jednoduchou newtonovskou fyziku jako to tvrdi ASRISTRACH :) nejak si nevsimli ze letovy model ma automaticke letove asistenty jako napriklad F-177 jinak by se s ni nedalo vubec letat ne nadarmo se teto stihacce rikalo vravorajici trpaslik :) nebo tak nejak :)
icon
detail (l.182)
Aristarch -> alien105cz
  pridané 13.2.2018 1:05
... ja som sa snažil len tvrdiť... že SC ešte nemá vychytanú fyziku. A hlavne som reagoval na týpka, ktorý tvrdil, že Elite Dangerous sa riadi ako ponorka :D
icon
detail (l.17)
4 1
MontySubrt
  pridané 12.2.2018 17:29 (editované 12.2.2018 17:32)
ED nema vypocty vykonu trysek na teziste lodi. SC ano. ED nema damage state thrusteru a propocet IFCS (kterej se da i omezit) na jejich kompenzaci v tahu a síle. SC ano. ED nema ovlivneni teziste lodi nakladem tzn. pokud nalozis moc na levobok vykon trysek bude kompenzovat tuto disbalanci a budou se vic opotrebovavat. SC toto bude mit brzy. ED nema fyziku gravitace a beztizneho stavu uvnitr lodi a jejich itemu uvnitr a damage states jak lode tak nakladu. SC uz natom delaj. ED nema pokrocilou spravu komponentu lodi s acces vicero uzivateli in real time jez lze videt skrz jejich manipulaci na MDF s pomoci Render to Texture. ... apod apod apod. Prosim netvrd ze ED je vic simulator. Byl pred lety. Uz neni .....
icon
detail (l.145)
2 0
Vsezravec -> MontySubrt
  pridané 13.2.2018 7:21
netreba si tu natahovat tricko! Star citizen je stale v sufliku nedokoncena s 1000 strankovou knihou planov co este treba v nej urobit. ED je funkcna simulacia s galaxiou 1:1 a pravidelnym updatom. Pocas vyvoja je niekde logicke, ze sa "obkukava" od funkcnych uspesnych hier aby ta vasa bola VACSIA, VYKONNEJSIA, KRAJSIA, mala NAJVACIE LODE, a to je aj vidiet ako na hre tak na fanusikoch. Problem je vsak v tom, ze ED je dokoncena 4 roky na trhu a za ten cas by uz akakolvek hra mala vyzerat lepsie. Presne ako za starych cias ked elite vysiel a wing commander o dobrych X rokov neskor samozrejme ze bol inde graficky a sposobili neskutocny waw efekt ale aj tak sa milovnici vesmiru vzdy radsej vracali k starsiej elite pretoze ten pocit z vesmirnej hry bol daleko ale ako naozaj velmi daleko presvedcivejsi.

Nema vyznam opisovat co vsetko vie ED a ze na zvladnutie pristavania, vzlietania, boja a vsetko co sa tyka letu potrebujes cca 100 hod praxe. A vacsina to vzda skor a uteka k SC lebo tam je to o dost lahsie.
icon
detail (l.17)
1 1
MontySubrt -> Vsezravec
  pridané 13.2.2018 16:07
100 hodin praxe na vzlet a boj? A že je SC lehčí? To je tvůj názor OK. 99% lidí co znám a hráli obě hry (já ne bohužel nemohu tvrdit) říkaj že je SC těžší. Víc simulátor. Že ty lodě v ED jakoby plujou ve vodě což je fakt páč to je fluid space. Fluid space simulátor. SC je reál space a fps simulátor. Vypni si asistence a uvidíš okolik je SC náročnější. Obě hry jsou ale odlišné. To souhlasím. Porovnáváme jabka a hrušky. Oboje je ovoce ale jiné. A SC ještě nevyšel. Taky fakt. ED už tu je x let i s datáčema. Peace a mír : )
icon
detail (l.145)
Vsezravec -> MontySubrt
  pridané 13.2.2018 18:31
Elite to uz skusalo a namakanejsie nez akykolvek simulator co v buducnosti vyjde ale nebolo to ono, prave vdaka tomu ponorkovemu letu je ten pocit prave teraz fantasticky. Pravdepodobne letova obtiaznost bude v oboch podobna podobna (to si utvrdim az ked bude hra hotova) ale napln bude diametralne odlisna. Ja uz tusim, ze ked ma prestane bavit elite (po 3 rokoch ma to este stale drzi) tak sa vrhnem na dalsi simulator a to bude prave star citizen, dotial urcite stihnem upgrade pc.
icon
detail (l.119)
4 1
Urguhart
  pridané 12.2.2018 16:50
BOOOORING!!!
- ale musím sa toho aj trochu zastať, tí čo tu plačú, že to nikdy nevyjde - ľudia, hry sa vyvíjajú niekoľko rokov, je normálne, že hra je vo vývoji aj 5 rokov. Len ostatní vývojári majú dosť rozumu, aby hru oznámili pár mesiacov pred vydaním, nie ako títo dementi, ktorí už natočili pomaly dlhšiu video pasáž, než za akú dobu prejdete samotnú hru - a to je chyba, lebo cielová skupina sú takýto dementi, ktorí nechápu vývoj hier
- Inak ja sa na tú hru teśím, len tieto ich premudrelé kecy ma už nudia....
icon
detail (l.17)
4 2
MontySubrt
  pridané 12.2.2018 16:07
Zase tu ctu komentare ze to nikdy nevyjde apod. trolloviny. Chjo ... OK. Nazor mit muzete jinej - otom zadna. OK. A ja tu sem od toho abych Vam rekl jak to doopravdy je. Zkouknete todle apak se muzeme informovane bavit OK?

https://m.youtube.com/watch?v=ErMFLryQ65I
icon
detail (l.182)
Aristarch -> MontySubrt
  pridané 12.2.2018 16:49
Star Citizen by som s Elite Dangerous neporovnával.
Sú to odlišné hry a ťažia na úplne inom type hráča. ED je skôr pre hráčov, ktorí si tvoria vlastný príbeh a idú vlastnou cestou, kde SC funguje skôr ako open-world, kde dostávate misie. A hlavne ED je reálny vesmír, takže je to viac príťažlivé pre ľudí ako napríklad ja, ktorí sa zaujímajú o astronómiu. V SC nebude reálny vesmír. Tam sa asi nezaletím napríklad k najväčšej známej planéte vo vesmíre TrES-4, ktorú objavili v súhvezdí Herkules. Elite takéto objavy pridáva do mapy galaxie. Je to iná hra a ED sa tiež vyvíja... takže kým vydajú SC mne to krásne vypĺňa to vákuum kvalitných space games. A kto vie v akej kvalite v tej dobe ED bude. Každopádne sa na SC teším a som jeho podporovateľom.
icon
detail (l.17)
2
MontySubrt -> Aristarch
  pridané 12.2.2018 16:56
Každá hra má + a - ... SC je sice scifi ale Simulátor. ED je fluid space ponorkovej model pohybu a fyziky ... SC je 6dof newtonyanskej model s propoctem mass na vector a jednotl thrusters plus jejich ovlivnovani plus IFCS plus physic grid pokrocilej apod apod. Kazda hra nabizi neco.
icon
detail (l.182)
3
Aristarch -> MontySubrt
  pridané 12.2.2018 17:18 (editované 12.2.2018 17:22)
... tak to si pekne vedľa. Vo svete ED je to práve o dosť reálnom vesmíre... ak by samozrejme existoval Frame Shift Drive a Hyperspace.
A ponorkový pocit z hry? Ten ja v ED napríklad nemám... ale inak to k cestovaniu vesmírom patrí.
NASA samotná sa obáva veľkých vzdialeností. Aj takej ako je napríklad cesta na Mars, ktorý je fakt len za humnami. Počas takej skutočnej cesty budeš zatvorení vo vesmírnej lodi spolu s posádkou. Môže nastať tzv. ponorková choroba, a tak sa ti naruší napríklad režim spánku, budeš otravný, nahnevaný, háklivý… a hlavne neschopný kozmonaut. To môže viesť k mnohým problémom vo vnútri lode. :D
A neviem o akej super-hyper realite v Star Citizen spievaš. Ja priebežne hrám čo nám Cloud Imperium Games vydáva... ale lode sa zatiaľ pohybujú ako papierové modely. Veľká loď zastane v mžiku rovnako ako malá. Newtonove pohybové a gravitačné zákony zatiaľ hre nič nehovoria... takže otvor oči. Netvrdím, že na tom Chris Roberts a jeho tým nemaká a že to nedoladia... ale v ED je zatiaľ na tom fyzika lepšie. Evidentne... buď si nehral obe hry dosť dlho a nepíšeš z vlastnej skúsenosti... prípadne nerozumieš fyzike vo vesmíre... alebo si len zaslepený fanúšik. :D
icon
detail (l.17)
3 2
MontySubrt -> Aristarch
  pridané 12.2.2018 17:22
Aha. Nepochopil. Fluid space znamena ze ED je ve fyzice prostredi vody .. jako ponorka. Nikdo tu nemluvi o ponorkove nemoci lol ...

A SC je mnohem propracovanejsi simulace nez ED. Sorry ale ED je proste podlevel SC. Staci googlit a sam zjistis co vsechno ma navic. Je videt ze jsi SC nehral. Zastavit na miste i s malim Freelancerem je nemozny. Prosim prover si svoje informace a domnenky. Diky.
icon
detail (l.182)
3
Aristarch -> MontySubrt
  pridané 12.2.2018 18:05
Fluid space :))) a ED :D .... no tak to si hral Subnautica a nie Elite.

Ja SC sledujem a podporujem od samého začiatku... takže veľmi dobre viem... aké "prekvapenia" môžem od hry čakať.

Apropo... poznám veľa hráčov SK*CZ komunity, ktorí... na rozdiel od teba... hrajú ED aj SC. A obe hry si pochvaľujú.

To, že ty patríš k tým, ktorý bez nalinkovania misií nevedia ED prísť na chuť je tvoj problém. Pripomýnaš mi chalana, ktorý mi napísal, že ED má veľmi čierny, málo farebný vesmír. Ja mu na to... ale taký je reálny. Ale on by chcel vesmír farebný, zelený, fialový, modrý. :)
Tak som mu odporučil Everspace. :) Lenže aj to je úplne iná hra...

Predpokladám, že skutočné pozorovanie nočnej oblohy ti asi tiež nič nehovorí. Lebo aj v amatérskej astronómi si ciele a cestu určuješ sám... pozoruješ tam vo väčšej miere tiež len "čierny", "prázdny" priestor... a nikto ťa nevedie za ručičky. :D
icon
detail (l.68)
3
ARAG-SK -> Aristarch
  pridané 12.2.2018 19:40
Ja som hral ED asi tak 4 hodinky a pri tých 4 ma to prestalo baviť len som mal s toho chaos a ovládanie je presne ako keby som riadil ponorku lebo ED ma mechaniku aj je stavané celé ako keby bolo vo vode dá sa to do hľadať síce potenciál to ma ale nie u mňa lebo tam není nič iné objavovať ako planéty na ktorí není nič k videniu a ak si myslíš ze je to real tak ta sklamem lebo nikto nebol ďalej ako na mesiaci takže nemôžeš povedať ze je to presne ako v real... Fyzikálne mechaniku ED bohužiaľ nemá čo by bolo dobre keby ich malo a choval sa to ako v SC. A ak by boli misie v ED alebo úloh tak to hrám aj ja.ale zbytočne komplexné nastavenia co to ma je absolútne na ho*** len aby si sa hrabal v menu pol hodky co sa da za pár sekúnd s jednou klávesou. To sú úplne odlišné hry paci sa mi aj ED ale ako divákovi ale nie hráčovi.
icon
detail (l.182)
1
Aristarch -> ARAG-SK
  pridané 12.2.2018 19:59
Jasne... nevieme čo je za hranicou mesiaca real. Až na fakt, že Hubblov vesmírny ďalekohľad odhaľuje tisícky galaxií vzdialených miliardy svetelných rokov od Zeme (eXtreme Deep Field)... ale to nič.

Ja netvrdím, že ťa hra má baviť, lebo baví mňa.
Ale písať, že sa ovláda ako ponorka? S čím si to preboha hral? Klávesnica a myš.. nie? Na nej si neužiješ ani SC. HOTAS doporučujem na obe hry... hlavne ak si fanúšik SC.. ako tu tvrdíš. Keď nie... tak si môžeš hru dať na ovládač Xbox... alebo prispôsobiť aspoň ovládanie KB+M, ktoré v ED nie je fakt v základe dobre nastavené.

Lenže ty tu dávaš dole hru, ktorú si hral 4 hodiny (to si ani nezačal) a ešte pravdepodobne typ hry, ktorý ťa evidentne nebaví. V ED je bounty hunting, exploration.. trading a mnoho iného... len sa musíš do nej ponoriť. Keď ťa nebaví.. skús X Rebirth, ktoré je spolu s DLC už v celku dobre hratelné... alebo ešte lepšie X3: Reunion. Alebo počkaj 4 roky na SC... ale ako fanúšik vesmírnych simulátorov nevidím dôvod čakať... keď sú tu aj iné hry. Inak ti poradiť neviem
icon
detail (l.113)
1 1
alien105cz -> Aristarch
  pridané 12.2.2018 20:35
Tak hold kazdeho bavi neco jineho ja hral ED 3 tydny fest a taky me to prestalo bavit ruka me bolela od joy a stratilo to kouzlo a nuda. A sc me bavi porad ve alfe. Proc kvuli zakladnim vecem jako avatar kamera fps atd... to ED nema. Puvodni ed me take nebavilo k cemu mi je rozhlednost kdyz tam litali krabice od bot.
Soucasny ed ma jiny rozpocet jiny styl nekomu vyhovuje nekomu ne. Tecka.
icon
detail (l.182)
1 0
Aristarch -> alien105cz
  pridané 12.2.2018 20:51
... však samosebou. Ono v ED je hlavne potrebné dlc Horizons.
Bez neho by to bola aj pre mňa nuda.

Napríklad aj teraz bola v ED Ram Tah misia... kde si lietal vo vesmíre, skenoval Guardian ruins.. konkrétne obelisky... zarábal si na tom... ako na vedeckom výskume... a slušné prachy. Zároveň si sa ponáral viac do lore daného vesmíru.

Keďže sú Thargoidi už na okraji bubliny, je potreba pohnúť v hre aj s Guardian.
Musia sa nájsť ďalšie technológie a postrčiť poznanie.. a tak. Možno to bude súvisieť s novými Ancient ruinami, ktoré boli objavené 12.000Ly ďaleko od Solu, a možno ďalšie misie budú nadväzovať tam....

Tak, keď sa hre venuješ... vnímaš ten svet inak.. nie ako čiernu nudu a ovladanie ponorky. :)

Bezpochyby aj SC bude mať ... a už aj má super vesmír... ale prečo čakať... keď sú tu aj iné space hry? Hlavne sa nechcem hrou dopredu "presýtiť". Preto ju nechcem hrať v alfe stále dokola, lebo sa bojím, že kým ju Chris vydá... neužijem si ju v plnej kráse a radosti. :)
icon
detail (l.113)
alien105cz -> Aristarch
  pridané 12.2.2018 21:06
Vis ceho jsem si vsimnul ze po patchny na Xbox sla grafika dohaje, hvezdy na pozadi jsou vsechny FIALOVY heh !! to me dodelalo

https://i.imgur.com/lFttXcW.jpg
a ted STAR CITIZEN : https://i.imgur.com/jnsF5Pq.jpg

Co ti prijde lepsi ? :)
01 02 03 04 >>