01 02 >>
icon
detail (l.74)
gorilag
  pridané 22.7.2017 16:30
Teraz vyšlo aj pokračovanie SGU vo forme komiksov :D tak aj to stojí asi za to.
icon
detail (l.159)
Snajper2
  pridané 21.7.2017 20:10 (editované 21.7.2017 20:15)
čo som už dávnejšie (pred niekoľkými rokmi) čítal na nete, vraj sa mal pripravovať film Stargate: Revolution. neviem, čo je na tom pravdy. v súčasnosti som našiel len nejaké info na nejakej SG fanstránke
icon
detail (l.71)
1 0
Arckanum
  pridané 21.7.2017 18:15 (editované 21.7.2017 18:24)
Anoooooooo , velmi ma mrzi ze po tych rokoch nieje ziadny SG serial ... a inak strasne vela ludi nadavala na ten posledny SGU a pritom to bolo velmi dobre a skoda ze ho stopli , viac menej realnejsie ako tie ostane s tim ze tam odzaciatku nikto nic nevedel ako co funguje .... btw a nemaju byt aj niake filmi :D inac par rokov dozadu kolovala na nete niake petici za obnovenie SG serialu a uz vtedy tam bolo 1.5 milion podpisov :D asi idem rovno oprasit ten film v psku ;)
icon
detail (l.163)
1 0
Horace -> Arckanum
  pridané 21.7.2017 19:04
Gramatika je u teba srdcervúca.

Čo sa týka toho posledného seriálu tak mne sa to tiež nepáčilo. Nerozumiem ale to s tou reálnosťou. Veď ani v SG-C nevedeli čo a ako funguje na začiatku.

Film mal byť konkrétne od Emmericha a chcel mať z toho trilógiou ale zabil to Dňom Nezávislosti.
icon
detail (l.71)
1 0
Arckanum -> Horace
  pridané 21.7.2017 21:28 (editované 21.7.2017 21:33)
Jo gramatiku neries :D ja mam dyslexiu ci dysgrafiu uz ani presne nwm :D hento som pisal ked som dosiel po par pivkach (3) + slniecko cize to tak aj vypada :D
icon
detail (l.163)
1 0
Horace -> Arckanum
  pridané 21.7.2017 23:44
Máš palec nahor za snahu v takom stave :D
icon
detail (l.213)
Patrix85 -> Horace
  pridané 21.7.2017 19:27 (editované 21.7.2017 19:30)
SGU mi tiež nesedelo. To už bola telenovela, ktorá sa tak nejak náhodou ocitla vo svete stargatu.

A Emmerich chcel reštartovať celú sériu, aj prvý film a tváriť sa, že nič zo všetkých SG doteraz sa nestalo (ani ten jeho prvý film). Čo samozrejme fanúšikov nepotešilo. A tak dúfam, že tento projekt nebude obnovený, lebo by to bola riadna sprostosť.
Je tam veľa, čo by sa dalo ešte povedať, pomimo, alebo po. Ale reštart takého univerza? No neviem. To už je pomaly akoby mali zmazať všetky Star Wars filmy a začať odznova (aj keď tie vedľajšie príbehy už od canonu vystrihli).
Ale na druhú stranu, keby to spravili tak nejak, plus mínus, ako Star Trek (J.J. Abrams), tak by to aspoň mohlo dávať zmysel. Ale proste odignorovať všetko, to sa mi zdá prisilné.
Radšej by som chcel vidieť tie staré dobre známe veci v modernom prevedení a s modernými efektami.

Snáď tento seriál rozvíry vody a dočkáme sa nového seriálu, alebo aspoň filmu (ktorý nič neodignoruje). Hlavne ale, keď seriál, tak nie telenovelu -_-.

Aj keď, bolo by zaujímavé vidieť pôvodný plán na Goa´uldov.

(a možno.. MOŽNO! sa aspoň raz dočkáme poriadne nadupanej SG hry )
icon
detail (l.163)
Horace -> Patrix85
  pridané 21.7.2017 19:34
Ale seriál nieje a ani nikdy nepatril do canonu. Ja dúfam, že odignorujú seriálovú podobu všetkého. Žiadna existencia Orai, toho čo ako funguje a hlavne aby využili nápady Emmericha. MGM vždy tvrdil, že oni mali koncepcie na pokračovania.

Ale inak ťa musím poopraviť, čítal som niekde na zahraničnej stránke o filmoch, že nechce začať od znova ale film by sa nezameriaval na pokračovania udalosti hrdinov z prvého filmu a ani by ich inak nespomínala. Iba to, že nejaká prvá misia už prebehla a bla bla.

Hlavne podobu Goaldov :D. Aj keď mám pocit, že Ra mal byť posledný, pokiaľ sa ich nezachránilo viacej (čo čítal Jackson na tej stene, že cestovateľ odišiel zo zomierajúcej planéty a nakoniec našiel rasu, ktorej jednu osobu využil ako hostiteľa).
icon
detail (l.213)
Patrix85 -> Horace
  pridané 21.7.2017 19:58
hej, akože zdalo sa, že film by najskôr šiel inou cestou (a je to aj logické, keď ten príbeh nemusia natiahnúť na desať sérií), ale nevadí mi, kam šiel seriál. A popravde, doteraz som ani nevedel, že vraj seriál nemá byť canon? Fúha...

ale ako pozerám, tak MGM dostalo práva na SG po filme a tak pokračovali po Stargate filme so svojim seriálom. Tak neviem teda ako je to s tým canonom.
A čo čítam ďalej, tak práveže chce začať odznova. Úplne. Natočiť znova aj prvý film. A z toho čo hovorí, tak by to malo aj zmysel a v podstate by to aj mohlo byť fajn. Spraviť reboot svojho diela a ísť cestou originálnej myšlienky a nápadu (čo je trocha odlišné od ostatných rebootov a remakov)
http://www.cinemablend.com/news/1525020/why-the-stargate-r
eboot-needs-to-be-made-according-to-the-director
icon
detail (l.163)
Horace -> Patrix85
  pridané 21.7.2017 23:49
Hej nieje to kánon, napríklad aj vyšla aj dáka RPG stolná hra, kde napríklad vysvetlili, prečo vo filme goald vyzeral inak než v seriály a oni to vlastne vysvetlili tým, že to bol prvý Asgard ešte s iným telom. Tak sa na to ľudia začali pýtať a zistili, že to tak nieje a je to len také aké dovysvetlenie prepojenia so seriálom a filmom, lebo seriál sa hrá na to, že film v ňom existuje ale pre film seriál nie. Takže tam jednoznačne povedali, že seriál nieje smerodajný čo sa príbehu týka a síce, že sú to dve rozdielne univerzá.

Neviem hádať sa nechcem a klamať tiež nie, takže je možné že máš pravdu aj ty. Samozrejme ak je Emmerich ako Ridley Scott a mení si myšlienky častejšie než ponožky tak je to možné.
icon
detail (l.213)
Patrix85 -> Horace
  pridané 22.7.2017 1:06
neviem či pamätám dobre, ale mne sa zdá, že sa hovorilo, že Rá má telo nejakého staršieho človeka. Teda v zmysle, že evolučne, ešte pred nami a tak je "pôvodný Asgard", ale neskôr len vymenil telesnú schránku za aktuálne telo, ktoré je vlastne už nie "pôvodný Asgard", ale "súčasný človek".

Ale neviem, či mení názory. Vraj i vtedy chcel spraviť trilógiu, ale nevyšlo to. A na príbeh, ktorý chce vytvoriť, tak nefunguje 20 ročný odstup, hlavne kvôli hercom. Tak to chce zrežírovať znova, žeby mohol spraviť príbeh, ktorý chcel spraviť vtedy. Ale už bez pauzy, aby jedna časť mohla nadviazať na ďalšiu a nezmenili sa medzi časťami všetci herci.
icon
detail (l.163)
Horace -> Patrix85
  pridané 22.7.2017 11:10 (editované 22.7.2017 11:25)
No vo filme bola ukázaná jeho pravá podoba, čo dokazuje napr. aj pri scenách kde sa z ľudského Ra dostáva do podoby toho mimozemšťana (ozbrojená ruka nad Danielom, výbuch bomby). Navyše vo filme bolo hovorené, že jeho VLASTNÉ telo ho začalo zrádzať a nedokázal sa už liečiť, čo sa stávalo aj v seriály. Je to síce menej logické než v seriály, pretože na konci pri tej bombe sa zdal, že mal rovnakú telesnú schránku mimozemšťana čo vlastne znamenalo ako keby si len natiahol kožu toho mladého chlapca v tomto prípade ale nechápem ako zabránil chradnutiu toho jeho originálneho tela. Nedávalo by totiž zmysel, prečo by mal ukazovať svoje staré hostiteľské telo.

To viem. Len viem, že spomínal aj ohľadom toho, že by nevylučoval to čo už natočil. Samozrejme reboot by tomu až tak neublížil keby to natočil tak ako prvý diel čo ale nedáva priveľký význam, pretože ak by mal zas natočiť to isté čo predtým len s novým kabátikom, tak neviem kto by mu to "žral". Skôr by mohol začať tam ako začínal aj seriál, že sa znova Hviezda brána uložila k "ladu" a natočil by ďalšie časti s obnovením jeho chodu. Pretože, ten film bol podľa mňa dosť dobrý a bola by škoda ho ignorovať.
icon
detail (l.25)
1
#fireMacWalters -> Horace
  pridané 21.7.2017 19:16
Nuž čo, zjednodušil si život a používa len mäkké „i“, nehrá to na rôzne sociálne konštrukty ako je gramatika :D
icon
detail (l.142)
Maaaa
  pridané 21.7.2017 17:39
veľmi dobrá správa a hoci som mal SG-1 celkom rád, film a ten koncept o mimákoch bol ovela lepší.
icon
detail (l.163)
1 0
Horace -> Maaaa
  pridané 21.7.2017 19:05 (editované 21.7.2017 19:06)
Zdieľam tvoj názor, SG-1 mám rád ale predsa len film bol iný a o niečom inom :). Okrem iného hlas Ra bol úplne super, v seriály to už bolo divné :D.





icon
detail (l.142)
Maaaa -> Horace
  pridané 23.7.2017 22:37
svatá pravda chlape...aj tí jafovia v seriali neboli nejak cool.
icon
detail (l.163)
5 0
Horace
  pridané 21.7.2017 14:02
Konečne niečo ohľadom hviezdnej brány. Momentálne som si dal znova celú sériu od začiatku :). V každom prípade aj podľa mňa testujú či je o to záujem.

Skôr by som ale radšej videl trilógiu od Emmericha a teda pokračovať tam kde skončil (tak to aj chcel spraviť, avšak deň nezávislosti to akosi pochoval).

V každom prípade si ale neprajem pokračovanie SG-1 už len kvôli tomu ako to pokračovalo bez ONeilla. Okrem iného celý koncept StarGate mal smerovať inak a dokonca ani Goaldi neboli zobrazený správne čo dokonca MGM potvrdilo a ktoré to cele komentovalo s tým, že SG-1 je nezávislý od pôvodného filmu a nebolo to jeho priamym pokračovaním čo je našťastie dobre.

Film by navyše mohol dobre rozvinúť tajomno ohľadom hviezdnej brány a nevyplytvať tak ako to spravil seriál SG-1.

(už len preto, pretože vo filme vidíme Ra ako nejakého humanoida a nie ako hadíka v hlave, navyše už bol sám a unikol z jeho umierajúceho sveta)
icon
detail (l.71)
Arckanum -> Horace
  pridané 21.7.2017 18:18
SG-1 bez Generala ONeilla stala za hovno az na par casti .... inak tiez to kukam od zaciatku uz do juna pomali som uz na 7 serii :D Inac ten film z Kurt Russelom povodny SG je super asi to to dnes pozriem rovno :D ani som necakal ze to tu bude mat tolko fanusikov ...
icon
detail (l.163)
Horace -> Arckanum
  pridané 21.7.2017 19:00
Ja nehovorím, že sa mi to nepáčilo ale tvrdím, že to už proste bolo moc a zbytočné rozšírenie a skôr to mohlo spadať pod inú sériu (tak ako atlantis alebo universe) a SG-1 mohla v klude skončiť, už len kvôli tomu, že to trochu už domrvili ku koncu s tým tajomnom aj okolo atlanďanom.

Film odporúčam, pred začiatok pozerania seriálu, prvý šiel na radu film :D.
icon
detail (l.83)
5 0
CybranSVK
  pridané 21.7.2017 12:41
Na SG-1 som vyrastal.. Musel som nahravat kazdu epizodu na pasku ked som prisiel zo skoly a aby sa nam zmestilo na pasku viac dielov musel som nahravat v LP mode ::D Teraz sa zmesti sice vsetko na 15mm dlhu kartu. Tá nostalgia..dufam že to nepokazia..
01 02 >>