01
icon
detail (l.157)
1 0
Navždy17
  pridané 10.9.2017 20:10
mne vadilo to, ze Bran nepovedal Jonovi pravdu o jeho povode, pricom sa s nim stretol uz na hradbe nocnej hliadky, trocha je to nedomyslene, aj to vytiahnutie draka z ladu mi prislo dost nerealne, keby denerys chcela mohla dat Sersei dole ked priletela na drakovi, ale nie my budeme vyjednavat a potom bojovat, ked teraz mohla ovladnut celu risu a mat po jednom boji pokoj
icon
detail (l.159)
2 0
Regina Spectra -> Navždy17
  pridané 11.9.2017 8:39
To áno, mohla ju dať krásne dole. Cersei a jej ľudia stáli uprostred a jej ľudia po stranách. Taká príležiťosť ukončiť to jednou ranou, bez vedľajších strát. Možno by musela mesto dobyť, alebo by sa vzdalo samo. Asi v danej chvíli dala až príliš na Tyriona a dúfala, že to zvládne, možno sa chcela predviesť pred Johnom (a ľudom čo sa o tom dopočuje), že netúži len po dobývaní a vie aj rokovať. To by bol príliš rýchly záver keby odrovnala Cersei. Takto tam bude napätie a strach z podrazu do konca. Reťaze za Stenou sú dosť odveci, ako ich vôbec dali drakovi na krk? A prečo ich nezložili predtým, než ho vytiahli? Bran s Johnom sa nestretli na Stene. Najbližšie k sebe boli v Krasterovej pevnosti a to ešte Bran nič nevedel. Mohol mu maximálne tak poslať list. Ale až v poslednom dieli mu mal skutočne čo povedať. Že je bastard vedel ale že od Rheagara Targaryena a Lyanny Stark a svojim "súrodencom" len bratranec vec až tak zásadne nemení.
icon
detail (l.177)
luboc -> Regina Spectra
  pridané 17.12.2017 23:35
"Že je bastard vedel ale že od Rheagara Targaryena a Lyanny Stark a svojim "súrodencom" len bratranec vec až tak zásadne nemení."
no praveze meni, kedze ma prednost na trone pred danny
icon
detail (l.159)
Regina Spectra -> luboc
  pridané 18.12.2017 15:27
Hm, ja teraz nevidím, ako je kontext komentárov :D Či som náhodou nereagoval na jeho rodinnú pozíciu v rámci Starkov. Že má prednosť pred tetou :D je jasné. Uvidíme. Všimol som si v poslednom dieli nový možný románik. Brienne + Sandor. Celkom po sebe pozreli, keď sa rozprávali o Arii.
icon
detail (l.133)
2 0
Glorellen
  pridané 5.9.2017 2:43
Fajn seriál zatiaľ som videl každú časť. Len to som jediný kto si všimol dosť veľkú podobnosť s Wrath of the Lich King. Len si spomeňte pár rokov dozadu. "ľadový kráľ" vyťahuje ne/mŕtveho draka z ľadu. Armáda ne/mŕtvych. Ešte aj ten drak mal modré oči. Neviem akože GoT mi príde celkom originálny ale toto mi prišlo ako keby spisovateľom došla múza..... Toť môj názor :)
icon
detail (l.159)
3 1
Regina Spectra -> Glorellen
  pridané 5.9.2017 18:32
Tak ono zombie sú tam už 20 rokov :D Keď niekto pred 20 rokmi určil, čo sa stane, nasmeroval celý dej k jedinému momentu ťažko sa tomu vyhnúť. Modré oči sú tam od začiatku, s tým sa nedá nič robiť. Ale prizávam, že pád Steny bol síce grafickou orgiou, ale popreli čo sami povedali - že Stena nie je len ľad, ale aj kúzla a dokiaľ stojí, nemôžu mŕtvy prejsť. (Povedal Benjen Star Branovi) Ale tu zhodili Stenu a mŕtvy + Biely chodci prešli bez mihnutia oka. Kde sú kúzla? Kde je Joramunov roh/ Roh zimy? Prečo bolo Bielych chodcov len 5-6? To má byť všetko? Tak potom je to OK, John zabil už dvoch, Sam 1, bez väčších problémov. A keď padne Nočný kráľ, padnú všetci - možno až príliš smeruje k vete "Odtni hadovi hlavu a telu zahynie." Jedine drak tam robí napätie.
icon
detail (l.133)
1 1
Glorellen -> Regina Spectra
  pridané 6.9.2017 20:41
20 rokov? .. Kedy vlastne vyšiel GoT prvé vydanie?
icon
detail (l.159)
1 1
Regina Spectra -> Glorellen
  pridané 6.9.2017 21:04
1996
icon
detail (l.133)
1 1
Glorellen -> Regina Spectra
  pridané 6.9.2017 23:38
Tak som zas o kus múdrejší ja dom si myslel ze je to novšie. Ale to nič nemení na veci ze tam rovno mohli dat do role Arthasa namiesto toho Slováka :D
icon
detail (l.58)
10 6
Royro
  pridané 3.9.2017 16:14
Nechápem prečo nechávate chlapca zverejnovať články či recenzie čo ich nevie absolútne písať a nejde len o štylizáciu ale aj o slovník. Naozaj by tam mal byť odborník špecializovaný na filmy nie toto lol.
icon
detail (l.156)
17 12
heretik3d -> Royro
  pridané 3.9.2017 23:04 (editované 3.9.2017 23:08)
Royro: tu istu otazku si kladiem uz 5 rokov...strasne... A uplne najhorsie na tom celom je fakt, ze sa za ten cas neposunul ani o milimeter dopredu, ziadny progres...
icon
detail (l.599)
6 3
saver -> Royro
  pridané 3.9.2017 17:01
Pretoze je to užívateľská recenzia moze pisat kto chce
icon
detail (l.58)
4 0
Royro -> saver
  pridané 3.9.2017 20:46
Nič v zlom ale tak to potom aj vyzerá :)
icon
detail (l.599)
5 3
saver -> Royro
  pridané 3.9.2017 20:51 (editované 3.9.2017 21:49)
ale vsak to nevadi :) preto je uzivatelska, to mas ako uzivatelske recenzie vsade inde
icon
detail (l.159)
4 1
Regina Spectra
  pridané 3.9.2017 16:07 (editované 5.9.2017 22:31)
Keď sa pozrieme na úplne prvý diel Hry o tróny nevyzerá táto séria až tak zle. Spomeňme si len na samú prvú scénu - Biely chodci za Múrom a potom zbeh Nočnej hliadky ďaleko na území Starkov. Ako sa dostal cez Múr? Žiadnou bránou neprešiel, to vieme z jeho komentára, v ktorom vraví, že vie, že ušiel, že mal povedať svojim bratom, atď. Keď by prešiel bránou, tak by ho povyzvedali hneď.

Rozhovor medzi Catelyn a Majstrom:
Catelyn: Potrebujeme viac sviečok pre izbu lorda Tyriona, počula som, že si celú noc číta.
Majster: Ja som počul, že celú noc pije.
Catelyn: V každom prípade, sviečky.

Tyrion metrosexuál...

Celkovo táto séria dosť veľa odkazovala na prvú sériu. Drobné narážky v rozhovoroch a konečne stretnutie Johna a Benjena. Malíčkove intrigy.

Veľmi tam cítiť, že tie 3 rozhovorové diely tomu chýbajú. Nemyslím, že Malíček je obeťou scenáristov. Jeho cieľ bol predsa odhalený už dávno - On so Sansou po boku na Železnom tróne. Myslel si že Sansu má pevne v hrsti a pomaly ju pripravoval o všetkých komu verila, čím by bola nútená spoliehať sa na neho. Pracoval na svojom pláne. Príchod Arye mu neočakávane skrížil plány a musel sa jej zbaviť. Ako sa jej zbyviť najlepšie, než tak že rozbije Sansinu identitu, a znovu ju zloží podľa seba? Toto sme už videli u Ramsaya a Theona. Theon si síce spomenul na svoju vlastnú identitu, ale je z neho úplne iný človek. Smrť Malíčka plánovali ako ten šokujúci zvrat. Ale keď vieme koľko zostáva do konca, tak aj vieme, že v aktuálne pozícii už nemá kam postúpiť a musí zomrieť. Musí zomrieť teraz. Mohli samozrejme otočiť dej a on mohol ísť do Kráľovho prístaviska za Cersei, veď je strážcom východu. Tak by mali zarobené na ďalších 10 kvalitných epizód s ním. On ako poradca Cersei, správca jeho milovanej pokladne. To by bolo čosi, čo by diváci určite ocenili. Ale ani proces s ním nebol zlý. Hoci to bolo rýchle. Odkedy Sansa vyslovila jeho meno bol koniec. Nemal argumenty, konečne jeho hra v mysli narazila. V tomto kontexte to bolo spravené dobre. Ako Sanse opisoval, že keď bude v duchu počítať s každým ako priateľom/ nepriateľom a uvažovať nad každou alternatívou nič ju neprekvapí. Všetko to už prežila a bude vedieť čo ako. On túto alternatívu nepredpokladal. Konečne niekoho podcenil. Opäť nedostatok priestoru na poriadne rozvinutie tejto vetvy príbehu. Dať tomu viac času a boli by sme s jeho smrťou spokojný. Taktiež dva krát načali otázku Johnovej smrti, ale nikdy ju nedokončili. Mali by sme počuť ako Tyrionovi povie, že svoju prísahu splnil a zomrel. Tyriona by tiež malo zaujímať, prečo sa vzoprel prísahe. Keby nepremrhali celý rozpočet na CGI, tak by to bola dobrá séria. Jediné čo dostalo tak akurát času bol vzťah John a Daenerys. Snáď to Martin v knihe zachráni :D
icon
detail (l.213)
2 1
Patrix85
  pridané 2.9.2017 23:10
Bend the knee. For our Sector overlords.
01