01 02 03 04 >>
icon
detail (l.9)
pepino33
  pridané 14.3.2018 2:09
čas 6:30 :DDDD
icon
detail (l.93)
3 0
Onur
  pridané 13.3.2018 13:49
6/10 viac si tato hra nezasluzi .Prvý akt do vtedy kym nezabijete Prcka ,tak hra má skvely spád ,no potom príde to vysetrovanie tých padelkov a do toho ešte kláštor a 3 akt tam pre istotu ani není.:D Hra je nedokončená Technická stránka je katastrofa ,no ale to uz potom človek ani nevšíma.Dlhe loadingy pri rozhovoroch ,subojovy system po ziskani EQ je strasne easy.Nevyvážená ekonomika hry .
9/10 len za prvý akt za zvysok 3/10.
icon
detail (l.92)
Jaci91 -> Onur
  pridané 22.3.2018 16:25
Presne to ma tam sralo najviac... komisár Derick do pekla.... strašne. Prešiel som to kôli tým zauimavejším momentom ktorých bolo málo :( Idu sa z toho média potrhať lebo je to hra z ich domoviny to je všetko. Len zaujatosť. NIE VAVRA S VAMI NEBUDE CHODIŤ DO BARU!!!
icon
detail (l.157)
6 0
xube
  pridané 13.3.2018 13:00
Dneska sú ľudia málo kritickí. Ľudia sa boja povedať svoj názor, lebo sa dostanú do nemilosti ukričaných komformistov. Ale vývojárom treba povedať ako sa veci majú a nech si na to dávajú pozor. A nie že nás budú roky kŕmiť umelou inteligenciou oviec, ktoré behajú aj tak len na poli a nakoniec to čo robí hru hrou je zanedbané. Poďme teda na to.

Za mňa 7 z 10. Bugy viem ospravedlniť, ale je tam príliš veľa dier v dizajne a mechanike. Hráč sa musí ozaj správať slušne a disciplinovane aby nenarazil na žiadnu chybu a nevyužíval to k svojmu prospechu. Lenže k tomu nemáte motiváciu, keďže nikdy neviete kedy vám krk neprevŕta šíp od Maďara v kríkoch a vaša posledná uložená pozícia je niekde tak 3 hodiny dozadu :D

Dej je v úvode zbytočne uponáhľaný. Dalo sa získať veľa hracieho času nutnosťou plniť vedľajšie questy a príbeh rozbiehať pomaly, nech si ľudia okúsia stredoveký život a postupne trénovať a objavovať svet. Takto ich tlačí dejovka, ktorá má príliš rýchly spád.

Hráči, ktorí všetko natlačia do sily majú viacmenej vyhraté. Luk je čistý hazard a uplatnenie v boji je minimálne. Preto mi chýba kuša, ktorá v tomto období bola dominantou, nakoľko bola lacná na výrobu a zároveň jednoduchá na obsluhu. Výcvik lukostrelcov bol mimoriadne drahý a časovo náročný. Naviac aplikácia lukostreľby v priamom boji mimo hromadnú bitku minimálna.

Veľa súbojov je proti presile. Neviem ako si to dizajnéri predstavovali, ale meč je duelová zbraň a je viacmenej nemožné v realite poraziť viac ako jedného súpera pokiaľ nie je roľník. Riešenie by bol pomocník alebo družina. Azda keby navrhli Multiplayer alebo coop, tak mením názor. No možno cieľom tvorcov bolo sa konfliktom vyhýbať, čo celkom chápem, pretože akýkoľvek konflikt je hazard. V stredoveku viacnásobne.

Forma akou človek oslovuje NPC a vedie rozhovor je maximálna brzda. Na bežnom disku vám to bude nahrávať aj 30 sekúnd. Naviac sú rozhovory ploché a nezaujímavé. Takto hráč nie je motivovaný oslovovať postavy v hre. Nerozumiem, čo viedlo dizajnérov alebo programátorov k tomuto rozhodnutiu. Vyzerá to technicky zastaralo.

Veľa krát som sa pristihol, že len tak bezcieľne pobehujem a po hrade a hľadám riešenie na quest, ktorý nemá hlavu ani pätu.

Vylamovanie zámkov a vyberanie vrecák je zaujímavé, ale na gamepade stále nehrateľné. AI a celkovo niektoré náhodné situácie generujú buggy. Tie sú ale hlboko spojené s celkovým konceptom. Napríklad vyvraždíte mesto a oni vás pošlu sadnúť na 3 dni. Pobaví, ale nemalo by sa to stať :D

Prečo ma cudzí ľudia, ktorých ani nepoznám oslovujú: "Ahoj, Honzo?" Je to divné a veľa krát aj otravné. Kazí mi to dojem. Možno ak by sa dalo s každou NPC rozvíjať osobitý vzťah, ale to by potom zrejme dialógy načítavalo rok :D

Chýba mi čeština. Hra z obdobia Jána Husa, ktorý sa pričinil o kodifikovanie spisovnej češtiny a oni sa sústredia na angličanov?! Berie to atmosféru.

Boj z koňa je katastrófa. Je mi jasné, že to nie je ľahké ani v realite, ale až takto? Starenu som na koni naháňa a mlátil asi 15 minút :D

Alchýmia a pod. ma neoslovili. Mňa ničím nemotivovalo hľadať byliny alebo nebodaj chodiť na lov. Motivovalo by ma to, ak by sa na tom dalo zarobiť. Prípadne, že by mi to dávalo nenormálnu výhodu. Ale stojí to neúmerne množstvo času a minimálnu odmenu. Musím vraziť XP a peniaze do lovenia a tým prichádzam o XP, ktoré sa hodí viac - boj, diplomacia. Preto nechápem prečo sa tomu vôbec tvorcovia venovali. Mohli to skôr vydať samostatne ako rozšírenie a navrhnúť novú dejovú líniu s novou postavou: "Alchymista", "Lovecká sezóna" a pod. Ľudia milujú mikro rozšírenia.

Ukladanie pozícií je na nervy. Raz funguje ukladanie spánkom, inokedy nie. Sejvovica je neprimerane drahá a ešte vás opije. Ako fór to bolo dobré, ale z praktického hľadiska sa človek bojí vypnúť hru lebo nevie kedy mu to naposledy uložilo. Na takéto výstrelky som zvyknutý z free hier, nie z titulu, ktorý sa vyvýja 5 rokov a má porazi
icon
detail (l.141)
Owen Zastava Pitt -> xube
  pridané 15.3.2018 13:31
S niečim s tebou suhlasim s niečim nie . Alchymia , dá sa na nej zarobiť keď ziskaš perk -tebou vyrobené elixiri su drahšie , sejvovicu vieš eliminovat perkom s pitia , abi ta vino neopijalo , a je celkom fajn uvarit jed a natriet ho na meč , alebo otravit cely tabor banditov , jedine minus je ten čas strávený pri vareni elixirov je to na dlho . Vylamovanie zamkov je v pohode (hram na ps4pro) len treba mať schopnosti na danú obtiaznost , kradnutie z vrecka som zavrhol hneď po prvom pokuse . Čo sa spania tyka , uloži sa to len v posteli ktora nepatrí žiadnej NPC alebo ktorú kupiš v krčme alebo so dostal ako napr v mlyne . Tato hra je fakt o poctivom hraní , skúmaní a určení , pravdou je že pri toľkých bugoch už človek nevie čo je a čo nieje tak ako má byť .
icon
detail (l.101)
Rasti92
  pridané 13.3.2018 0:34
Patch 3.1 dohladnost stale nejde zmenit. Ked ju nemam na max tak textury doskakuju strasne viditeľne..... skoda
icon
detail (l.141)
Owen Zastava Pitt
  pridané 13.3.2018 0:08
Ja mam na PS4 iba EN dabing , chcel som skusit PL ale nieje v ponuke , da sa nejako stiahnut alebo vôbec PL nerobili , ako je to na PC ?
icon
detail (l.98)
mortadex -> Owen Zastava Pitt
  pridané 13.3.2018 2:19
vyšiel iba anglický, nemecký a francúzsky
icon
detail (l.141)
Owen Zastava Pitt -> mortadex
  pridané 13.3.2018 3:41
Diky
icon
detail (l.82)
cukono1
  pridané 12.3.2018 19:12
tato hra je velmi dobra a zabavna, velmi sa my paci. Naozaj odporucam ale tych chyb je tam velmi vela, naozaj treba mat pevne nervy. Najhorsie co sa my stalo bolo zmiznutie dvoch NPC, v Uziciach co predavaju kone. Je tam ten predajca a jeho pomnocnik, jednoducho zmizli, posledny save kde este boli je nejakych 15 hodin hrania dozadu, to fakt zamrzi. Tiez bugy ako ze ma vyhanal s miestosti a ani za boha sa nedalo ist na rebrik, tak ma zavrel do basy, save zase bolo dost daleko. Jednoducho je tam toho dost co ovplivnuje samotnu hratelnost. Takze tych 7-8/10 je realnych, hru a pevne nervy samozrejme odporucam :)
icon
detail (l.44)
1 1
RockySano
  pridané 12.3.2018 14:31 (editované 12.3.2018 14:40)
Ty co nad touto hrou rozmyslate a chcete si ju kupit tak velmi dobre si to premyslite.Najvecsi boj nieje v Hlavnych ulohach alebo vedlajsich ale v samotnej hre.Momentalne mi v hre zmyzol kon ktoreho si nemozem privolat,Zmyzla mi postel v jednej z hlavnych Hospod takze citanie knih a ukladanie hry musim riesit vzdy cestovanim inde.A to ani nechcem hovorit o tych texturach ktore sa nestihaju nacitavat.Taktiez hra mi uz zarmrzla alebo spadla asi 5x.Naozaj kupil som tu hru za 30 eur kedze s kamosom zdielame ucty ale obaja tych 30 eur lutujeme ze sme dotoho dali.Pockajte si kym tu hru ako tak aspon trosku optimalizuju.Nema cenu sa dotoho hrnut keby som dal za tu hru 60ecka bol by som velmi ale velmi nasraty za tento krok.
icon
detail (l.101)
1
tor -> RockySano
  pridané 13.3.2018 7:57
Já jsem si to zaplatil celé sám a přestože se tam nějaké chyby vyskytují, nelituji toho ani trochu. Obávám se, že ne vše co je vydáváno za bug je vždy bug. Viz třeba stížnosti na pokaženou střelbu luku, aby se ukázalo, že střelbu z luku hráčova postava neovládá a proto nedokáže pořádně zamířit a dostřelit daleko. Mně se zase stalo, že jsem šel za písařem a on nebyl na svém místě u písařského stolu, čekal jsem tam několik dní a nic. Už jsem si myslel, že to je bug a jeho postava chybí a quest je nedohratelný. Naštěstí jsem ho potom objevil o patro výš, ležel v posteli a byl nemocný, museljsem ho nejprve uzdravit, než udělal co jsem potřeboval. Postel byla přímo nad písařským stolem, takže na kompasu mě to navádělo k tomu stolu, kde obvykle býval. Věřím, že spousta lidí se tím nechala zmást a označila to za bug, zmizenou postavu. Takže bugy tam jsou, ale ne vše co se zdá být bugem musí být bug.
icon
detail (l.44)
RockySano -> tor
  pridané 13.3.2018 9:48
Tomu chapem ale hru hram od zaciatku vydania a ked som dokazal v urcitej hospode spat a teraz uz nemozem tak viem ze mi to proste buglo.Ked mam kona ktoreho som si doteraz mohol privolat vzdy a znicoho nic nemozem znamena to ze dalsi bug co sa tyka takych veci si davam pozor co napisem o probleme.A tych problemov v hre mam ja osobne spoustu bohuzial mechanika nici tu hru neskutocne predtym som tej hre daval 7/10 potom vsetkom co som si v tejto hre prezil a este stale som ju nepresiel by som jej dal z milosti 7 bodov proste hra je dobra ale totalne znicena.
icon
detail (l.65)
3 0
Matus komorovsky
  pridané 12.3.2018 9:24
Celkom pekná hra. Rád by som ju vyskúšal. Reálne hry sa dnes hľadajú ťažko.
icon
detail (l.73)
2 1
Vo35ka -> Matus komorovsky
  pridané 12.3.2018 11:20
zalezi od toho co v tej hre je realne
icon
detail (l.141)
Owen Zastava Pitt
  pridané 12.3.2018 8:08 (editované 12.3.2018 8:09)
Suhlasim s tým , že hra je dobrá , ale tie bugy jednoducho do htatelnosti zasahujú , hram to na PS4pro , už mi aj hra padla , aj zamrzla pri nacitavani , po dohrati kociek hra sa mala posunut dalej no.nič sa nestalo ( pribehový quest sluzba u richtara) , nemoznost.vyliest.po rebriku , atď ....... všetko veci kde som stratil hodiny hrania a musel sa vratit v saveoch o niečo speť alebo na začiatok questu aby sa to odbugovalo . Neberiem to nekako tragicky , ale naserie to . Bugy su jediná vec čo tejto hre zraža body .
icon
detail (l.130)
Edildo -> Owen Zastava Pitt
  pridané 12.3.2018 10:19
Tiez to hram na PS4 Pro a zo zaciatku mi nevadili tie bugy, avsak dostal som sa do bodu, kde neviem splnit jednu misiu, furt tam kapem a save mam hodinu dozadu. Celkovo sa vo mne nazbierala ta frustracia a dal som si teraz uz 2 tyzdne pauzu.
icon
detail (l.96)
1
Sirpeacemaker -> Edildo
  pridané 12.3.2018 11:15
Prečo nepoužívaš sem tam aj sejvovicu? Ja som nemal nejaký veľký problém s ničím. Hra je to podla mňa fenomenálna hlavne čo sa týka prepracovanosti herných mechaník.
icon
detail (l.130)
Edildo -> Sirpeacemaker
  pridané 12.3.2018 14:49 (editované 12.3.2018 14:50)
Ja hru nekritizujem (teda ano, ale technicku stranku), tie herne mechaniky su super. Avsak su tam technicke nedostatky a verim, ze to daju dokopy. Ja som tieto technicke nedostatky uspesne ignoroval, avsak casom som si ich zacal pripustat a vyustilo to v 2 tyzdnovy rest od KC:D . Ja sa samozrejme k hre vratim, pretoze je super, ale asi som mal pockat mesiac s kupou. Padala mi pomerne casto, co sere najma ked ta to hodi hodinu dozadu, lebo autosave nikde. Doskakovanie textur je niekedy katastrofalne, ked asi 20 sekund trva, kym sa uplne posklada dedina, ktora pred prichodom do nej ani nebola (neklamem, to sa mi fakt stalo). A nizke FPS mi niekedy strasne trha;i oci. Mozno len PS4 verzia je taka dogabana. Nemam hardcore naroky, ale zas nie som zaslepeny, prehnane skromny a benevolentny lebo Vavra. Cize nech opravia inak vybornu hru a som naspat. A na sejvovicu nemam tuke a ingrediencie, proste niekedy to nevyjde
icon
detail (l.96)
1
Sirpeacemaker -> Edildo
  pridané 12.3.2018 16:25
Ja som ju včera presne o polnoci dohral a dnes sa teším na repete. Tentokrát si ju však budem pomaličky užívať. Všetky tie mechaniky, sidequesty, ako si to žije vlastným životom. Je to až neuveritelné. Dorazil ma fakt (skúsim bez spojlera) že máš niekoho vyhľadať, ale proste ak ten quest nepríjmeš, proste ani o ňom nevieš, tak v tom čase ako by to malo byť tá postava tadiaľ aj tak precvála na koni. Je to neuveriteľné. Naprosto neuveriteľné. Tie doskakujúce textúry zamrzia. Patch 1.3 opravil kopec bugov v sidequestoch, ale s týmto nerobil nič. Je to vraj problém Cryenginu (plošný) a vraj sa to dá nejak opraviť. Ale na PC. Niekto to na Steame písal, že ako sa to dá doma ľahko fixnúť, lebo že toto je choroba Cryenginu.
01 02 03 04 >>