Dážď a noc vo Forza Motorsport 6 nebudú iba na okrasu

Pokračovanie úspešnej série robí opatrný krok v ústrety noci, dažďu a modifikovaniu náročnosti.

pridal roberto 29.6.2015 o 12:37 pod hry
Dážď a noc vo Forza Motorsport 6 nebudú iba na okrasu

HRY > NOVINKY >

Séria Forza Motorsport konečne dostáva nočné a “mokré“ preteky, po ktorých verní hráči túžia už celé roky. Štúdio Turn 10 narába s touto sériou opatrne a popri vetve Forza Horizon ju necháva robiť radšej opatrné krôčky. Ale keď sa už k niečomu odhodlá, tak to musí stáť za to.

„Pre nás je veľmi dôležité, aby nové funkcie boli do hry zakomponované správnym spôsobom,“ chváli svoj tím kreatívny riaditeľ Bill Geise.

Pretekanie v noci nemá byť vo Forza Motorsport 6 proste iba “pretekanie potme“ a dážď zasa nemá byť iba o renderovaní padajúcich kvapiek. Štúdio teda začalo návštevou reálnych predlôh svojich tratí. Priamo v teréne sa získavali informácie o tom, kde sa počas dažďa vytvárajú mláky, čo je dôležité, keďže pretekať v daždi znamená hrozbu aquaplaningu – totálnej straty mechanickej priľnavosti a spolu s ňou aj kontroly nad vozom. Šance na mokrý pretek sa prirodzene rôznia v závislosti na lokalite. Veľká pozornosť bola venovaná Nürburgringu, kde prší celkom často, pokým v Abú Zabí dážď nehrozí.

Dážď a noc vo Forza Motorsport 6 nebudú iba na okrasu

Podobne to bude s nočnými pretekmi, u ktorých bola už pri oznámení zmienená zmena jazdných vlastností spôsobená zmenou teploty pneumatík, čo súvisí so zmenou teploty vzduchu i rýchlym chladnutím asfaltu po západe slnka. Samozrejme sa to prenesie aj do časov na kolo.

Vizuálny zážitok z nočnej jazdy nesmie byť na každej trati rovnaký. Trať v Daytone je lemovaná výkonnými reflektormi, takže pri pohľade spoza volantu nebude vo viditeľnosti prakticky takmer žiadny rozdiel. Iný slávny 24 hodinový pretek v Le Mans ponúka odlišný zážitok, keďže vozy sa na zadnej rovinke poženú skrz hustú tmu. Turn 10 komunikuje s niekoľkými pretekármi v snahe napodobiť istú desivosť takejto jazdy tmou vo vysokej rýchlosti spoliehajúc sa iba na svetlá reflektorov.

Hráč však musí počítať s tým, že miestami opäť narazí na opatrnosť vývojárskeho tímu. Napríklad nikdy nebude pršať v noci, nikdy nebude fúkať vietor meniaci smer dažďa a dážď bude vždy rovnako silný.

Dážď a noc vo Forza Motorsport 6 nebudú iba na okrasu

Ďalšou novinkou je modifikátor náročnosti. Turn 10 sa nechal inšpirovať inou Xbox exkluzívnou sériou, strieľačkami Halo a ich systémom Skull. V princípe ide o to, ponúknuť hráčovi možnosť sťažiť si podmienky preteku a za výhru potom zožať väčšiu odmenu. Príkladom je modifikátor, ktorý hráča automaticky hodí na chvost štartového poľa a zároveň vypne funkciu rewind. Čaká naňho teda veľká výzva prebojovať sa dopredu ale nejsť do rizika. Na konci preteku sa však získané XP vynásobia koeficientom zvýšenej náročnosti a všetka tá námaha bude odmenená.

Forza Motorsport 6 vyjde 15. septembra exkluzívne pre Xbox One. Pri príležitosti osláv 10. výročia série sa v rovnaký deň začnú predávať aj tematicky brandované konzoly Xbox One.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19572)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk