Square Enix chce viac remakov starých hier pre nové konzoly, mobily a VR

Square Enix vo svojej výročnej správe ponúka pohľad do svojich plánov a najmä na jednu zo štyroch vetiev vo vývoji ich biznisu

pridal matus_ace 22.10.2015 o 0:11 pod hry
Square Enix chce viac remakov starých hier pre nové konzoly, mobily a VR

HRY > NOVINKY >

Square Enix vo svojej výročnej správe ponúka pohľad do svojich plánov a najmä na jednu zo štyroch vetiev vo vývoji ich biznisu. Podľa toho by sa v budúcnosti chceli zamerať na oživenie svojich starších hier a značiek celkovo. Konkrétne sa vyjadrili, že by radi oživili niektoré svoje silné značky a to spôsobom, ktorý by zároveň pokryl potreby moderného trhu. Napríklad zoberú značku, ktorú pôvodne vyvinuli pre staršiu generáciu konzol a pretvoria ju pre aktuálnu generáciu konzol, pričom budú podporovať vývoj aj pre smart zariadenia (mobily a tablety).

Okrem toho ale budú taktiež skúmať možnosti virtuálnej reality a iných nových platforiem. Chcú totiž, aby ich verní hráči a fanúšikovia mali možnosť opäť zažiť zážitky z minulosti, avšak so sviežosťou, ktorú dokážu poskytnúť len moderné technológie, pričom by súčasne noví hráči mali mať dojem, že ide o úplne nové hry.

Taktiež by chceli vyvíjať nové značky, ktoré budú využívať všetky ich oddelenia - automaty, konzoly, mobily aj komiksy. Rovnako sa nebránia ani spolupráci s ďalšími spoločnosťami, či už to bude spolupráca na jednom produkte, alebo aj rozsiahlejšie spojené projekty v rámci celého biznisu. Radi by navyše expandovali aj na nové trhy ako Stredný východ, Rusko alebo Južná Amerika.

Čo sa týka ich ziskov, uplynulý finančný rok bol pre nich najlepší od roku 2011 a čistý zisk mali 81 miliónov dolárov. Z toho 66% boli digitálne hry, ktoré stále stúpajú, na 24% poklesli automaty, 7% zarobilo vydávanie magazínov a kníh a 2% bol reklamný tovar. Na ďalší rok pripravujú  Dragon Quest tituly, Final Fantasy, zo západných hlavne Rise of the Tomb Raider, Deus Ex Mankind Divided, Just Cause 3 a Hitman.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19553)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk