Stellaris upozorňuje na kontakt s menej vyspelými civilizáciami

Akým galaktickým imperátorom chcete byť vy? Potrebuje galaxia nenápadný dozor, štedrého boha, alebo tvrdú ruku?

pridal roberto 14.12.2015 o 18:15 pod hry
Stellaris upozorňuje na kontakt s menej vyspelými civilizáciami

HRY > NOVINKY >

Na budúci rok má Paradox Interactive naplánovanú odvážnu misiu do vesmíru. Po tom, čo nás vo svojich grand stratégiách už roky necháva sedieť na trónoch a v kreslách vládcov rôznych historických období, nás v Stellaris konečne vystrelí do vesmíru. Hra ešte nemá stanovený dátum vydania, ale vývojári z Paradoxu nás už teraz informujú o možnostiach, ktoré nám dajú pri kontakte s "primitívnymi civilizáciami". Už teraz sa môžete zamyslieť, akým vládcom interplanetárnej ríše by ste chceli byť.

Jedna možnosť je celkom jasná, priama a značne pohodlná. Predindustriálna spoločnosť nemá najmenšiu šancu ubrániť sa útoku. Pokročilejšia industriálna spoločnosť, avšak stále ešte pevne pripútaná ku svojej planéte, môže vyceriť zuby a chvíľku vzdorovať, ale prevaha je na vašej strane. Ríša týmto spôsobom rýchlo získa toľko potrebné zdroje, celú planétu a ak chce, aj lacnú pracovnú (otrockú) silu.

Skúsiť to s primitívnou civilizáciou podobrom je vždy časovo náročnejšie a zložitejšie, ale môže to priniesť špecifické výhody, aké sa vojenskou cestou získať nedajú. Týmto smerom vedú hneď štyri cesty.

Pasívne pozorovanie. Akýkoľvek zásah do vývoja spoločnosti i samotná informácia, že tam hore nad nebom sa vznáša loď vyspelých cestovateľov, môže napáchať obrovské škody. Hlavná direktíva teda obyvateľom výskumnej stanice velí v žiadnom prípade nezasahovať, podrobne sledovať vývoj spoločnosti a venovať sa usilovnému výskumu. Povedal niekto Jean-Luc Picard?

Stellaris upozorňuje na kontakt s menej vyspelými civilizáciami

Darovanie technológií. Zostúpiť z neba a naučiť obyvateľov tejto planéty ako postaviť zázračnú loď schopnú plaviť sa medzi hviezdami? Nakoniec, prečo nie? Vyžiada si to veľa času a nejaké zdroje, ale vďačný primitívny národ bude potešený ponukou stať sa vašim verným protektorátom...

Agresívne pozorovanie. Postup známy z mnohých filmov. Mimozemšťania priletia, izolujú živých jedincov a robia na nich pokusy, ibaže tentokrát budete vy robiť pokusy na mimozemšťanoch. Testy sú najrýchlejšou cestou k poznaniu, ale miestnych určite rozhnevajú.

Infiltrácia. Skutočná výzva. Šikovní agenti môžu vďaka pokročilej plastickej chirurgii získať podobu jedincov tohto primitívneho národa, obsadiť kľúčové politické a vojenské pozície a pripraviť vám veľký uvítací večierok. Víťazstvo a anexia bez jediného výstrelu.

Vývojové štúdio Paradoxu sa určite nemôže sťažovať na nedostatok práce, 1. decembra vydalo expanziu The Cossacks do Europa Universalis IV a okrem Stellarisu od nich čakáme aj Hearts of Iron IV.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18418)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk