Toto sú klasické Star Wars hry, ktoré by nemali uniknúť vašej pozornosti

Stále nemáte dosť Hviezdnych vojen? Pozreli sme sa na niekoľko Star Wars titulov, ktoré majú stále čo ponúknuť

pridal matus_ace 20.12.2015 o 17:13 pod hry
Toto sú klasické Star Wars hry, ktoré by nemali uniknúť vašej pozornosti

HRY > NOVINKY >

Star Wars šialenstvo je v plnom prúde a ak vám návšteva kina nestačila a radi by ste sa do tohto bohatého vesmíru ponorilo opäť, máte hneď niekoľko možností. Ďalšie filmy, seriály, komiksy a v neposlednom rade hry. Ich história je skutočne dlhá a spisovať si ju celú by bolo zbytočné. Každý z filmov sa dočkal hneď niekoľkých herných prevedení a mnoho hier sa zameralo aj mimo filmové udalosti. Tie už dnes nie sú oficiálnou súčasťou SW univerza, no stále dokážu výborne zabaviť a nasajete v nich jedinečnú atmosféru, ktorú dokáže ponúknuť len Star Wars.

Super Star Wars

Aj napriek tomu, že mali LucasArts v rukách jednu z najsilnejších značiek vôbec, až neskôr na hrách podľa nej začali sami pracovať. Príbeh epizódy IV na Super Nintendo tak prerozprávali autori zo Sculptured Software v tejto zábavnej 2D akcii, ktoré však ponúkla aj pasáže v X-Wingoch a nakoniec vám umožnila zničiť Hviezdu smrti. Hra neskôr opäť vyšla prostredníctvom Virtual Console a nedávno sa dostala aj na PS4 a PS Vita.

Star Wars Episode I: Racer

Epizóda I nepriniesla mnoho dobrých vecí. Z toho mála by sa však dal vybrať napríklad podracing, ktorý sa dočkal aj herného spracovania a to prekvapivo kvalitného. Hra doteraz drží svetový rekord ako najpredávanejší sci-fi pretekársky titul a prekonala tak aj známu konkurenciu ako WipeOut alebo F-Zero. Na PS2 sa navyše dočkala aj kvalitného pokračovania s podtitulom Racer Revenge, kde sa Sebulba pripravuje na pomstu Anakinovi.

Star Wars: X-Wing Alliance

Zo Star Wars univerza vzišlo aj niekoľko špičkových vesmírnych simulátorov. Už od roku 1993 ste mohli lietať v strojoch ako X-Wing alebo TIE Fighter, no do dokonalosti to dotiahli v X-Wing Alliance. Hra priniesla bohatý príbeh s prepojením na film a najmä možnosť pilotovať aj väčšie stroje s početnejšou posádkou, ako práve Millenium Falcon. Dokonca ponúkla aj zábavný multiplayer, ktorý je cez rôzne tretie strany podporovaný dodnes, aj keď jeho oficiálna podpora skončila už v roku 2004.

Star Wars: Rogue Squadron

Ďalšia letecká hra zo Star Wars univerza sa zamerala skôr na arkádový zážitok, nie na simuláciu. A bodovala vo veľkom. Dodnes mám osobne Star Wars hry spojené najmä s útokom na jednotky Impéria v oblakoch nad Mos Eisley. Množstvo levelov, množstvo strojov a skvelé letecké bitky boli najsilnejšími stránkami hry. Factor 5 a LucasArts neskôr priniesli aj dve pokračovania, ktoré boli taktiež výborné, no vyšli už len exkluzívne pre Nintendo Gamecube.

Star Wars Dark Forces/Jedi Knight séria

Nový príbeh toho, ako Rebeli ukradli plány prvej Hviezdy smrti nám budúci rok rozpovie Rogue One. Ten starý ale mnohí dobre poznáte, rovnako ako meno Kyle Katarn. Bol to práve Kyle, kto sa postaral o získanie plánov a postupne sa zo žoldniera stal až rytierom Jedi. Jeho príbeh pokračoval v ďalších troch hrách a stretnúť ste mohli mnoho známych filmových postáv. Nakoniec sa dočkal aj vlastného Padawana v Jedi Academy.

Star Wars: Rebel Assault

Pre mnohých prvá hra vôbec. Verzie pre Sega CD a 3DO v dobe vydania nezískali práve najlepšie hodnotenia, no verzia pre MS-DOS je dnes kultom, ku ktorému sa hráči radi občas vracajú. Obe časti tejto on-rail sú dostupné na GOGu a ponúkajú filmové scény a mnohé podoby jednoduchej akčnej hrateľnosti, čo už vo vesmíre v kokpite X-Wingu, alebo aj na planétach. FMV koncept nových hráčov asi nezaujme, no nostalgici si prídu na svoje.

Star Wars: Empire at War

Bolo tu mnoho pokusov o RTS zo Star Wars univerza, ale až Empire at War sa podarilo naplno využiť potenciál značky. Rozpútali ste skutočnú vojnu v celogalaktickej mierke. Hra sa odohráva medzi epizódami III a IV a ponúka pohľad na rastúci konflikt medzi Impériom a Rebelmi, pričom okrem tradičnej RTS ponúkla aj prvky grand stratégií. Nebojovali ste len na planétach, ale aj vo vesmíre a bitky boli naozaj obrovské. Hra sa neskôr dočkala aj expanzie.

Star Wars: Republic Commando

Republic Commando malo od dokonalosti veľmi ďaleko, ale takú atmosféru len máloktorá hra. Zažijete Clone Wars z pohľadu jednotky Delta, konkrétne člena Delta-38, ktorý má možnosť pomocou jednoduchých príkazov ovládať ďalších členov tímu: Scorcha, Fixera a Seva. Sú to postavy, s ktorými si vybudujete vzťah, na FPS až netradičný. Hre sa tak podarilo jednotku klonov vykresliť oveľa lepšie ako Lucasovi v dvoch filmoch. Jej najväčším nedostatkom však bola veľmi krátka dĺžka.

Star Wars: Knights of the Old Republic séria

Dobre ste vedeli, že to tu musí byť. Pravdepodobne najlepšie hry, aké kedy v tomto univerze vznikli vás zavedú do obdobia Starej republiky, kedy spolu Jediovia a Sithovia bojovali vo veľkom. Skvelé postavy, rozsiahle možnosti voľby a množstvo rozmanitých svetov na vás čakali v dvoch majstrovských kúskov od BioWare a Obsidianu. Na ktorú stranu sily ste sa pridali vy?

Star Wars Galaxies

Jediná z hier v našom prehľade, ktorú si už nekúpite a ani nijak legálne nezahráte, no oplatí sa na ňu zaspomínať. Fanúšikovská základňa je však stále obrovská a tak sa niektorí pokúšajú nájsť spôsoby, ako tento populárny online svet opäť aspoň emulovať. Vybrali ste si vlastnú postavu a aj vlastnú cestu vo svete, ktorý bol plný potenciálnych hrdinov. Niekto bol obchodník, iný lovec odmien, ďalší Jedi a podobne, pričom práve v tom bolo čaro hry, ktorá sa držala až do roku 2011.

Na ktoré Star Wars hry ste v týchto dňoch dostali chuť vy? Nechali ste sa zlákať vesmírom z Lego kociek, lovcom odmien v Bounty Hunter, online hraním v The Old Republic, či audiovizuálnymi orgiami v novom Battlefronte?





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18400)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk