Ubisoft pokračuje v boji o nezávislosť, Kanaďanov straší prepúšťaním

Značky Assassin's Creed, Watch Dogs i Tom Clancy's možno zmenia majiteľa. Riaditeľ sa pokúša získať finančnú podporu pre svoje kanadské štúdiá.

pridal roberto 27.2.2016 o 9:12 pod hry
Ubisoft pokračuje v boji o nezávislosť, Kanaďanov straší prepúšťaním

HRY > NOVINKY >

V októbri minulého roka sme sa dozvedeli, že zakladateľom Ubisoftu hrozí strata kontroly nad spoločnosťou. Začalo si na ňu brúsiť zuby Vivendi, obrovská masmediálna spoločnosť vlastniaca všetko od televíznych staníc, cez nahrávacie štúdiá až po spoločnosť poskytujúcu služby internetovým rádiostaniciam. V hernom biznise už podnikala ako vlastník spoločnosti Activision Blizzard, ktorý sa spod nej po rokoch sám vykúpil.

Napriek nesúhlasu zakladateľov Vivendi pokračuje v skupovaní akcií Ubisoftu a pred pár dňami sa dostalo na 15 % a začalo byť vážnou hrozbou. Pätica bratov Guillemotovcov vlastní iba približne 9 % spoločnosti a Vivendi teda môže pokračovať v nakupovaní od malých akcionárov. Yves Guillemot, generálny riaditeľ spoločnosti, medzitým odletel do Kanady, kde sa pokúša zohnať finančné prostriedky na vyfúknutie akcií Vivendi pred nosom.

Výber krajiny nie je zďaleka náhodný, Ubisoft je síce francúzska spoločnosť, ale v Kanade má dve veľké štúdiá - Ubisoft Montreal, autorov jeho najcennejšej hernej série Assassin's Creed, ale aj tvorcov hier zo sérií Far Cry, Prince of Persia, Tom Clancy's aj hry Watch Dogs a nedávno zväčšené Ubisoft Quebec, autorov Assassin's Creed Syndicate. Ďalšie menšie štúdiá Ubisoftu sú v Toronte a Halifaxe. V rozhovore pre The Globe and Mail tak Kanaďanov upozornil, že je aj v ich záujme, aby zostal v riaditeľskom kresle. V hre je totiž viac než 3000 kanadských pracovných miest.

Ubisoft pokračuje v boji o nezávislosť, Kanaďanov straší prepúšťaním

Spoločnosť a jej majetok vraj bude lepšie chránená, keď zostane nezávislá, bude robiť rozhodnutia iba pre vlastné dobro a spolupracovať s globálnymi partnermi, akým je napríklad distribútor Warner Bros. No a to by sa pod Vivendi mohlo zmeniť, preto už kontaktoval kanadskú vládu v Ottawe aj predstaviteľov mesta Quebec.

Je otázne, či by Vivendi naozaj zatváralo prosperujúce štúdiá, aj keď ich cieľom by bol čo najvyšší zisk. Obavy bratov Guillemotovcov zo straty kontroly sú však opodstatnené. Ďalší z bratov, Michael Guillemot, vedie sesterský Gameloft, výrobcu a vydavateľa mobilných hier, a podiel Vivendi v tejto spoločnosti minulý týždeň presiahol 30 %.





Páči sa mi!

Zaradené pod: ubisoft






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19908)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk