Týždenník - VR éra práve začala

Uplynulý týždeň sme tu mali peknú ponuku noviniek, dozvedeli sme sa viac o GTA, dostali sme free hru Medal of Honor Pacific Assault a pozreli sme sa bližšie aj na Quantum Break. Vyšiel aj Oculus Rift

pridal saver 28.3.2016 o 23:48 pod hry
Týždenník - VR éra práve začala

HRY > NOVINKY >

Uplynulý týždeň sme tu mali peknú ponuku noviniek, dozvedeli sme sa viac o GTA, dostali sme free hru Medal of Honor: Pacific Assault a pozreli sme sa bližšie aj na Quantum Break. Vyšiel aj Oculus Rift

Quantum Break vychádza o týždeň a recenzie naň vyjdú tento piatok. Osobne mi veľmi pripomenul Half Life  a aspoň v častiach ktoré môžeme zatiaľ spomínať, môžete očakávať pekný mix skúmania prostredí, vyrozprávania príbehu a akcie založenej na využívaní časových schopností, tie pekne uplatníte aj pri rôznych puzzle úlohách vo svete hry. Rozhodnutia tomu pridávajú na znovuhrateľnosti a TV seriál je netradičným doplnkom. Ku Quantum Breaku autori zverejnili aj nastavenia PC verzie.

Keďže je Veľká noc, zhrnuli sme aj zaujímavé Easter Eggy uplynulého roka, Square predstavilo ďalšie veľké DLC pre Rise of the Tomb Raider a tentoraz bude akčné so zombie témou. DayZ nám ukázalo svoj prechod z DX9 na DX11, rovnako bol porovnaný prechod z Cryenginu 3 na Cryengine 5. PES dostal UEFA aktualizáciu. Spustená bola aj Trackmania Turbo, ktorá si na PC zniesla kritiku za to, že je len updatom Trackmanie 2 a navyše preportovanej na konzoly a následne preportovanej na PC, kde stratila veľa funkcií ako dedikované servre, rebríčky atď. Ale konzolovým hráčom nemusí nič chýbať.

Ohľadom GTA sme sa dozvedeli, že Rockstar plánoval aj GTA Tokyo a že už pracuje na GTA 6. Je však ešte ďaleko. Bližšie je nový Dark Souls III, ktorý už dostal systémové požiadavky a ďaleko nebude ani druhá veľká expanzia pre Zaklínača, ktorej krátku ukážku autori ponúkli na GDC.

Novinky sme mali aj vo filmoch podľa hier, kde Ubisoft plánuje s Assassin's Creed a Splinter Cell väčšie filmové série. V príprave je aj Metro 2033 film, na ktorý bude dohliadať sám autor pôvodnej knihy.

Veľkou témou týždňa bola aj nová Nintendo NX konzola, kde sme videli podvrh gamepadu, ale dozvedeli sme sa aj viac o devkitoch. Podľa informácií má byť konzola postavená na ARM čipe, čo momentálne netušíme aký môže byť, lebo vraj má byť rýchlejší ako PS4. Muselo by to byť niečo strašne customizované od AMD, možno niektorý z ich ARM server čipov. Gamepad je zatiaľ obdĺžnikový, ale s displejom. Prakticky ako mobil s páčkami a tlačidlami.

Okrem toho vyšiel aj Oculus Rift ako prvá z veľkých virtuálnych realít a priniesol so sebou prvých 30 VR titulov, medzi ktorými je napríklad Adr1ft, Lucky's Tale, EVE: Valkyrie a ďalšie. Žiaľ, zatiaľ len pre prvých pár (tisíc) používateľov, ktorí sa dostali do úvodnej várky distribúcie. HTC Vive tiež nie je ďaleko a vyjde o pár dní, ale už tu máme parádny manuál, ktorý potrebujete len na roztriedenie všetkých súčiastok.

Z iného hardvéru sme sa pozreli na ADATA HD650X disk k Xbox One, ktorý je rýchly a pekne zrýchľuje aj spúšťanie hier na konzole. Teda okrem toho, že pridá 2TB miesta, kam môžete inštalovať hry. Logitech k tomu predstavil aj parádnu wireless hernú myš G900 Chaos Spectrum

Priniesli sme aj videorecenziu na The Division, pridali sme si recenziu na MMO Black Desert Online, remaster adventúry Days of the Tentacle, rovnako adventúru Shardlight a aj na bojovku Pokkén Tournament. Spísali sme dojmy z Angels Fall First a zhrnuli sme aj 20 rokov značky Pokémon.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19517)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk