Aj tento rok sa s nami môžete stretnúť na Fest Anča - Game Days

Odľahčená atmosféra, odborné prednášky, no stále atmosféra neformálneho stretnutia s profesionálmi sú už značkou Game Days

pridal matus_ace 7.6.2016 o 14:01 pod hry
Aj tento rok sa s nami môžete stretnúť na Fest Anča - Game Days

HRY > NOVINKY >

Odľahčená atmosféra, odborné prednášky, no stále atmosféra neformálneho stretnutia s profesionálmi sú už značkou Game Days. Herné dni sú zase už po tretí rok neodmysliteľnou súčasťou Fest Anča, známeho slovenského festivalu animovaného filmu. No a nakoniec, Game Days je tak trochu aj naše dieťa. Aj preto sa 1. a 2. júla v unikátnych priestoroch Novej synagógy v Žiline môžete okrem známych vývojárov stretnúť aj s nami.

Game Days nie je NextGen Expo. Akcie majú vlastný charakter a kým NGE je naozaj o hraní, k čomu slúži hromada PC a konzol v rôznych stánkoch, Game Days sú v tomto ohľade komornejšie. Aj tak si ale budete môcť vyskúšať niekoľko hier, najmä tie od autorov, ktorí sa sami zúčastnia na akcii. Zahráte si tak hry ešte pred ich vydaním, no taktiež si budete môcť vyskúšať aktuálne VR technológie na vlastnej koži.

Ťažiskom celého programu Game Days sú ale prednášky lokálnych, ale aj svetových vývojárov. Niektorých z nich poznáte, niektorých ešte len spoznáte, všetci ale majú čo povedať. Po prednáškach sú navyše otvorení vašim otázkam a aj stretnutiam s vami. Warhorse sa tak môžete spýtať, prečo odložili Kingdom Come: Deliverance, či slovenského Pixel Federation na vývoj pre VR platformy. Okrem toho ale nebudú chýbať ďalší odborníci zo Slovenska, Českej republiky, Chorvátska, či Poľska. V rámci programu ale ponúkneme aj premietanie dvoch celovečerných filmov zameraných na hernú kultúru - Thank you for playing a 8bit Generation.

A aby toho nebolo málo, na svoje si prídu aj tí z vás, ktorí sa podieľajú na tvorbe hier a chceli by sa prezentovať. Zmiešaný animátorsko-vývojársky Game Jam ponúkne možnosť ukázať svoje schopnosti v rýchlotvorbe hier, pričom prezentované prototypy budú vidieť nielen návštevníci, ale posudzovať ich bude odborná porota. Okrem uznania môžu byť pre vás motiváciou aj hodnotné ceny, ktoré získajú tí najlepší.

O Game Days vás budeme ešte informovať. Zatiaľ môžete navštíviť oficiálnu stránku, či sa pozrieť na to, ako bolo na akcii minulý rok. Ak vás zaujímajú prednášky a náhodou neviete, čo od nich čakať, máme záznam z prvého aj druhého dňa predchádzajúceho ročníka.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19538)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk