Svetové hity zavítajú do Žiliny v rámci hernej sekcie festivalu Fest Anča

Hviezdami herných dní na festivale animovaných filmov Fest Anča v Žiline budú tvorcovia Talos Principle, Kingdome Come, Zaklínač, Samorost 3 a ďalší.

pridal SECTOR 16.6.2016 o 20:14 pod hry
Svetové hity zavítajú do Žiliny v rámci hernej sekcie festivalu Fest Anča

HRY > NOVINKY >

Asi sa vám často nestáva, aby ste osobne mohli položiť otázku autorom svojich obľúbených hier, či si s nimi v uvoľnenej atmosfére dali jedno orosené. My vám dáme možnosť to všetko, ale ešte aj oveľa viac, zažiť na vlastnej koži. V rámci festivalu animovaných filmov Fest Anča sa v Žiline uskutoční už tretí ročník sprievodného podujatia Game Days, kde síce uvidíte aj našu redakciu, no hlavne vývojárov a odborníkov, s ktorými sa môžete neformálne stretnúť v unikátnej atmosfére Novej synagógy.

Hosťami herných dní budú v dňoch 1. – 2. júla hostia z juhovýchodnej a strednej Európy v zastúpení ocenených, etablovaných tvorcov, ale aj na Oskara nominované štúdio Platige Image. Pamätáte sa na dych vyrážajúci CGI trailer pre Cyberpunk 2077? Oni sú jeho autormi, pričom sa práve na E3 predviedli aj trailermi pre Watch Dogs 2 a Prey. Predstavia sa ale aj slovenskí Pixel Federation so svojim VR projektom CoLab, štúdiá Charged Monkey a CBE Software z Českej republiky, bývalí dizajnéri questov Zaklínača 3 ukážu svoje izometrické RPG Seven, Kingdom Come: Deliverance predvedie svoju dynamickú hudbu a otázkami budete môcť bombardovať aj chorvátsky Croteam.

To je však len drobný výsek z bohatého programu Game Days, ktorá si dáva za úlohu poukázať na pestrosť, široký žánrový záber a presahy herného priemyslu, ako aj využívanie moderných technológií na rozprávanie príbehov vo virtuálnych svetoch. Budete tak môcť počuť o tvorbe hier z jej mnohých aspektov, no taktiež si trošku oddýchnuť pri dvoch filmových projekciách, v ktorých sa pozriete na vzostup a pád herných časopisov pred dobou internetu a 8-bitovú revolúciu spôsobenú počítačmi Commodore. Kompletný program oboch dní Game Days nájdete na oficiálnej stránke, nechýba však ani detailný prehľad spíkrov.

Na vlastnej koži si budete môcť vyskúšať aj prezentované hry, z ktorých sú mnohé ešte stále rozpracované a dostanete sa tak k nim skôr ako bežná verejnosť. Medzi nimi je napríklad aj experimentálny titul Bound z Poľska. K dispozícii ale budú všetky dostupné VR systémy na trhu, ktoré si taktiež budete môcť vyskúšať. Ak vás virtuálna realita zaujíma hlbšie, môžete sa zúčastniť aj Google Cardboard workshopu. Pre tých, ktorí majú radi netradičné herné zážitky, bude pripravený aj adrenalínový deathmatch so skutočnými dronmi.

Fest Anča Game Days sú organizované v spolupráci s neziskovou organizáciou združujúcou tvorcov digitálnych hier Game Dev Hub a najčítanejším slovenským portálom venujúcim sa hrám Sector.sk.

Vstupenky na Fest Anča Game Days si môžete zakúpiť priamo na mieste za 10 € alebo na celý festivalový program priamo na stránke. Ak sa chcete o festivale dozvedieť viac, všetky dôležité informácie nájdete taktiež na oficiálnej stránke alebo na Facebooku.

Navyše sme si pre vás pripravili aj drobné prekvapenie. Môžete skúsiť šťastie v našej súťaži, kde máme pre vás 5 celofestivalových akreditácií, ktoré vám zabezpečia prístup ako na program Fest Anča, tak aj na Game Days a ďalšie súčasti festivalu. Stačí len správne zodpovedať súťažné otázky a držať si palce. Súťaž nájdete TU!





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk