Platená expanzia pre nedokončený Ark rozhnevala majiteľov predčasného prístupu

Autori odložili vydanie, pretože nestíhajú, ale stihli pripraviť expanziu za 20 eur?

pridal roberto 24.9.2016 o 8:44 pod hry
Platená expanzia pre nedokončený Ark rozhnevala majiteľov predčasného prístupu

HRY > NOVINKY >

Hoci sa to zdalo nepravdepodobné, dino-survivalovke Ark: Survival Evolved sa podarilo získať reputáciu porovnateľnú so (stále ešte nedokončenenou) zombie-survivalovkou DayZ. Posledný veľký krok jej autori urobili na začiatku tohto mesiaca, keď začali predávať Expansion Pack Ark: Scorched Earth. Nepýtajú si zaň žiadne drobné, má cenovku €19.99.

Teaser trailer na Ark: Survival Evolved nás prekvapil v polovici minulého roka. Od začiatku sa vedelo, že vývoj hry využije program Steam Early Access slúžiaci ešte nedokončeným hrám. Zároveň sme dostali sľub, že hra vyjde v druhej polovici roka 2016. Nasledovalo vydanie verzie pre Xbox Game Preview program a odporúčanie riaditeľa štúdia Wildcard smerom k Sony, aby si aj ono založilo program pre nedokončené hry. Potom sa odohrala epizóda s oddelením a opätovným pripojením Ark: Survival Of The Fittest a medzitým sa "obdobie vydania" zmenilo z jesene na vianočné sviatky 2016, čomu ale hráči vzhľadom na nedokončenosť hry vôbec neveria.

Platená expanzia pre nedokončený Ark rozhnevala majiteľov predčasného prístupu

V takejto situácii štúdio oznámilo, že dokončilo 20 eurovú expanziu svojej nedokončenej hry. Verní hráči majú samozrejme hneď dva dôvody k veľkej nespokojnosti. Na jednej strane, prečo nedostanú obsah vyrobený pred dokončením hry zadarmo, keď si zaplatili predčasný prístup ku všetkému, čo autori urobia do vydania finálnej hry? A okrem toho, prečo sa vlastne časť štúdia zdržiava expanziou, keď oni čakajú na dokončenie hry, ktorá už mala byť pripravená na vydanie?

Podpisovaním petície za vydanie expanzie free zrejme nič nedosiahnu, ale hra, ktorá už predala viac než 5,5 milióna kópií, na to dopláca v používateľskom hodnotení na Steame. Celková priemerná známka spadla pod 70 percent, čo znamená zmenu kategórie spokojnosti na "Zmiešaná", čo zamrzí, pretože je to zlomová hranica medzi dobrou belasou a negatívnou červenou zónou. Ešte horšia je známka za uplynulý mesiac, palec hore dalo iba 39 % hráčov.

Platená expanzia pre nedokončený Ark rozhnevala majiteľov predčasného prístupu

Expanzia Ark: Scorched Earth do hry vložila novú krajinu s púštnou tematikou rozdelenú na šesť biómov, medzi ktorými nechýbajú duny ani oázy. Každý bióm má vlastný ekosystém s novými zvermi. Vyprahlú krajinu obýva ťave podobný Morellatops i obrovský púštny červ. Okrem toho je tam vyše 50 nových vyrobiteľných predmetov vrátane bumerangu, plameňometu a motorovej píly. Veci je možné prenášať medzi základným ostrovom a púštnou krajinou a v popise expanzie na Steame sa hráčom odporúča:

"Preživší môžu svoje postavy, obľúbené zvery aj predmety prenášať medzi ostrovom a púšťou. Priatelia zostávajúci na ostrove budú žiarliť na všetky tie úžasné nové predmety, konštrukcie, zvery a tajomstvá objavené v púšti."

Autori sa popritom snažia hráčom vysvetliť, že si jednoducho potrebovali vyskúšať vydanie expanzie rozširujúcej herný svet. Vďaka tomu budú všetky ďalšie expanzie lepšie...





Páči sa mi!






Platená expanzia pre nedokončený Ark rozhnevala majiteľov predčasného prístupu
PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: Studio Wildcard
Štýl: Akcia / Survival
Web: domovská stránka hry
Early Access od: jún 2015

Dátum vydania: 29. august 2017
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19811)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk