ANKETA: HERNÉ TRENDY (8)

ANKETA: HERNÉ TRENDY (8)

Spýtali sme sa vybraných slovenských a českých herných vývojárov a distribútorov na trendy v oblasti hier.

Interview

Sondovanie herných trendov pokračuje aj dnes ďalším dielom našej ankety na pokračovanie. Anketa pozostáva z ôsmich otázok, ktoré sme položili vybraným slovenským a českým vývojárom a distribútorom. Seriál bude pravidelne vychádzať každú sobotu a nedeľu. Anketa pokrýva vývoj trendov, rozmach konzol a online titulov. Budete mať možnosť prečítať si názory ľudí, ktorí sú dennodenne v kontakte s herným softvérom. 

V ôsmom diely našej ankety sme sa pozreli na herné trendy spolu s riaditeľom spoločnosti Future Games sro. Martinom Malíkom.

1. Na začiatok sa nám predstavte a povedzte akú profesiu vykonávate.

Martin Malik, Obchodni reditel Future Games s.r.o.

2. Ako ste sa pozerali na herné tituly predtým než ste začali pôsobiť v hernej branži a ako sa na ne dívate dnes?

Stale stejne. Snad jen s tim rozdilem, ze tehdy to pro mne byla zabava a takovym mym snem bylo, aby se ze zabavy stala i prace, dnes snim o tom, ze se z prace stane opet zabava...

3. Ktorá hra vás v poslednej dobe zaujala najviac, a ku ktorej sa rád vraciate, prečo?

Hral jsem ci jsem videl v posledni dobe celou radu her, jako clovek zajimajici se rovnez o nektera obdobi nasi historie, m.j. o 2. sv. valku bych urcite zminil HD2. Zaujal mne take druhy dil Maxe Payna. Tedy pochopitelne krome nasi vlastni herni produkce. Ke hram se prilis nevracim, snad jen s vyjimkou starych klasickych arkad znamych z dob davno minulych z „hernich autobusu“ jejichz hranim se obcas uklidnuji.

4. Budú sa herné tituly naďalej deliť podľa žánrov, myslíte si, že je možné prísť so žánrom, ktorý sa nebude dať zaškatuľkovať?

Hry se jiste budou delit dle zanru, pravdou asi je, ze toto deleni bude vsak alespon u nekterych titulu ponekud splyvat a bude tedy tezsi hry jednoznacne zaradit do toho ci onoho zanru. Prijit s novym zanrem – nechci rict, ze to nejde, protoze to by nemusela byt pravda, ale ja momentalne o nicem takovem nevim. Pokud bych vedel pak by se mi mozna velmi brzy vyplnilo to, ze se z prace zase stane zabava a pracovat uz bych nemusel vubec...

5. Masívne Online hry sa pomaly udomácňujú aj v našich zemepisných šírkach, myslite si, že tento štýl postupne vytlačí singleplayer tituly?

Ne.

6. Ktorým smerom si myslíte, že sa budú hry v najbližších rokoch uberať? Kedy sa objavia hry, ktoré nebudeme vedieť odlíšiť od reality?

Myslim si, ze to jeste nejaky ten roku trvat bude. Vzpominam si jak nekdy pred 5 ci 6 ti lety jsem videl prvni komponenty VR a tehdy se hovorilo, o tom, ze za dalsich 5 let nebude pomalu pocitac bez techto doplnku. A dnes ? Znate nekoho kdo to ma doma ? Ja ne...

7. V poslednej dobe sa vyvíja čoraz viacej herných titulov exkluzívne pre konzoly, ktoré sú vydané až po niekoľkých mesiacoch na platformu PC. Myslíte si, že je ohrozená platforma PC čo sa týka kvalitných herných titulov?

Obcas je to zase obracene, ze je titul vydan nejprve na PC a teprve pak na konzole. Faktem je, ze dochazi k rozsirovani konzoli a nektere trhy na vychod i zapad od nas jsou velmi jednoznacne „konzolove“ orientovane a je velmi obtizne uz dnes se tam prosadit se hrou pro PC. Nemyslim si, ale, ze by se melo jednat o nejaky blizky globalni problem.

8. Ako vnímate existenciu plných hier distribuovaných formou freeware? Môžu mať dopad na predaj AAA titulov? Prečo ich vôbec nezávislé tímu produkujú?

Na to by Vam asi spise meli odpovedet lide, kteri se jejich vyvojem zabyvaji. Pokud jde o fakt, ze existuji, tak nam urcite nevadi.

Ďakujem za váš čas a odpovede

Predošlé diely ankety:
Herné trendy (1)
Herné trendy (2)
Herné trendy (3)
Herné trendy (4)
Herné tredny (5)
Herné trendy (6)
Herné trendy (7)


napísal spacejunker 2.5.2004
Páči sa mi!
ANKETA: HERNÉ TRENDY (8)


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk