Warren Spector: Nechápem načo dávajú vývojári do svojich hier classy postáv

Známy vývojár kritizuje classy postáv, ktoré podľa neho patria do minulosti. Dnes už vraj majú vývojári lepšie nástroje, ako s hrami pracovať.

pridal Gam_er 30.9.2019 o 18:53 pod hry
Warren Spector: Nechápem načo dávajú vývojári do svojich hier classy postáv

HRY > NOVINKY >

Classy postáv môžu byť v súčasnosti jednou z najrozšírenejších herných konvencií. To však neznamená, že s nimi súhlasí každý tvorca. Napríklad renomovaný herný dizajnér Warren Spector otvorene povedal v nedávnom rozhovore, že nechápe, prečo ich jeho kolegovia používajú v hrách tak často. Classy prirovnáva k pozostatkom minulosti, ktoré boli vytvorené pre hru Dungeons & Dragons, pretože vtedy skrátka nebola iná možnosť:

„Nechcem povedať, že nie som fanúšikom. Existuje veľa hier, v ktorých tento druh postupu, o ktorom hovoríme, dáva zmysel. Sú tu tiež stromy schopností a stále existujú ľudia, ktorí si myslia, že classy sú skvelý nápad. Jedným z negatív tried postáv je fakt, že v hernom svete ide o vás. Vy ste hráčom, nie váš 64-pixelový avatar, či čokoľvek iné. Je to o tom, ako robíte rozhodnutia, ktoré považujete za vhodné pre danú situáciu. Najdôležitejšou vecou pre mňa je teda individuálny štýl hry každého hráča, ktorý riadi zážitok. Je to rovnaké ako v prípade Deus Ex a iných hier, kde riešite vylepšovanie vášho tela a bojové úpravy.

V tejto hre a v iných podobných hrách si postavu vytvoríte prostredníctvom svojho inventára. Po celú hru totiž získavate veci. Z nich potom vytvoríte nástroje, ktoré vám umožnia komunikovať so simuláciou nášho sveta jedinečnými spôsobmi, ktoré opäť slúžia vášmu unikátnemu hernému štýlu.

Nechápem, prečo vývojári videohier používajú classy postáv. Myslím, že je pre ľudí jednoduché pochopiť: som vojak, som liečiteľ, som mág. Je to pravdepodobne rozumné a zrejme aj to je dôvod, prečo som tak trochu kráľom kultovej klasiky a nikdy som nepredal viac ako 100 miliónov jednotiek so svojou hrou. Classy boli výborné nástroje, ktoré mali k dispozícii vývojári v minulosti. Dnes už máme iné, lepšie nástroje. Nechápem to. Ako hráč sa síce nevyhnem hre, ktorá má classy postáv, ale nie som fanúšikom.”

Spector samozrejme odkazoval na System Shock 3. Hra bola oznámená v roku 2015 a vyvíjajú ju Otherside Entertainment. Ďalšie podrobnosti však zatiaľ nevieme a zrejme si budeme musieť počkať do budúcoročnej E3. 





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk