ČO NOVÉ PRINESIE WATCH DOGS LEGION?

ČO NOVÉ PRINESIE WATCH DOGS LEGION?

Krátky pohľad na to, čo nás čaká v Londýne

Ubisoft nám túto jeseň prinesie dva svoje veľké pripravované tituly zasadené do otvoreného sveta. Popri stálici Assassin’s Creed uvidíme aj Watch Dogs Legion, novú časť ich open world série ovplyvnenej technológiami, ku ktorým tentoraz pridajú aj zaujímavý príbeh zasadený do Londýna v blízkej a nie až tak príjemnej budúcnosti, kedy môžete hrať takmer za hocikoho. Hra v nás už od oznámenia vyvoláva zvedavosť, a keď sme mali možnosť vyspovedať Clinta Hockinga z Ubisoftu, ani chvíľu sme neváhali. Clint pracuje ako kreatívny riaditeľ hry v rámci Ubisoft Toronto, predtým ale 9 rokov pracoval v Ubisoft Montreal ako level dizajnér, herný dizajnér, scenárista a kreatívny riaditeľ na Splinter Cell, Splinter Cell: Chaos Theory a Far Cry 2. Čo nám tento skúsený veterán o Watch Dogs Legion prezradil?

Ako Legion zapadá do celého Watch Dogs univerza?

Watch Dogs univerzum bolo vždy o vyvodení zodpovednosti voči tým, ktorí majú moc. V predchádzajúcich hrách hrdinovia a DedSec bojovali proti zločineckej organizácii a korporáciám, aby chránili práva a slobody ľudí. A vo Watch Dogs Legion sme to posunuli ďalej a spravili z toho jadro herného zážitku. Tentoraz si doslova vybudujete vlastné hnutie odporu, aby ste si vzali Londýn späť od autoritárov a oportunistov, zločincov a skorumpovaných spoločností.

Prečo ste sa rozhodli hru zasadiť do antiutopistického Londýna?

Cítili sme, že kvôli princípu „Hrajte ako ktokoľvek“ je dôležité, aby sme si vybrali mesto známe pre svoju rozmanitosť. Londýn je tiež jedným z najznámejších miest na svete a s obrovským sledovaním na každom kroku. Bol tiež epicentrom protikultúrnych a protestných hnutí v priebehu histórie. Pre témy Watch Dogs: Legion to bola vynikajúca voľba.

Už skôr ste spomenuli, že toto je Londýn po Brexite. Ako politická situácia ovplyvnila hru samotnú?

V našom fiktívnom svete začína Watch Dogs: Legion tak dlho po Brexite, že to je pre Londýnčanov dávna história. Aj keď to neriešime priamo a nie sú o tom žiadne misie, je to dôležitá súčasť príbehu, pretože mala vplyv na celé Spojené kráľovstvo a na svet vo Watch Dogs: Legion.

Čo nám môžete povedať o tom, čo sa deje inde vo svete v priebehu Watch Dogs Legion? Zmenila sa nejako Európa, Ázia a Amerika? Uvidíme v tejto hry aj iné časti sveta, prípadne pozrieme sa do nich niekedy v budúcnosti?

Naša hra sa zamerala výlučne na udalosti, ktoré sa odohrávajú Londýne blízkej budúcnosti.

Čo nové prinesie Watch Dogs Legion?

Ako ste v hre pretvorili skutočný Londýn a ktoré známe miesta v hre budeme môcť navštíviť?

Skutočný Londýn má množstvo chránených pamiatok, ktoré definujú vizuálny ráz mesta. Bolo pre nás veľmi dôležité chrániť tieto pamiatky, takže aj keď sme museli zmenšiť niektoré časti mesta, zobrazenie Londýna je veľmi presné. Boli sme radi za spätnú väzbu od Londýnčanov alebo od ľudí, ktorí ho navštívili, že je mesto v hre verne spracované. Londýn je tiež známy svojimi kultúrnymi spoločenstvami určujúcimi trendy a je mestom rozmanitých štvrtí a domovom svetových pamiatok, ako sú Camden, Soho, Big Ben, London Eye, Buckinghamský palác a Tower of London. Naša blízka verzia Londýna je pre hráčov bohatým a rozmanitým ihriskom.

Aké súčasti skutočného života vás inšpirovali pri tvorbe hry?

Rovnako ako v predchádzajúcich Watch Dogs hrách sa zameriavame na nové trendy v technológii a spoločnosti. V prípade Watch Dogs Legion sme sa najmä skutočne zaujímali o autonómne vozidlá, všadeprítomnosť bezpilotných dronov a pokroky strojového učenia a AI.

Myslíte si, že by sa politika vo všeobecnosti mala stať súčasťou hier?

Každý výsledok kreatívnej práce je aj istým vyhlásením a v tom sú zahrnuté aj videohry.

Čo je tu nové v porovnaní s predchádzajúcimi dvoma časťami?

Najdôležitejšou inováciou, ktorú sme vytvorili pre Watch Dogs Legion, je možnosť hrať ako ktokoľvek, čo umožňuje hráčom najímať kohokoľvek, koho stretnú v otvorenom svete, ako hrdinu svojej hry a hviezdu svojho príbehu. Tentokrát hráte aj ako DedSec a ste súčasťou plnohodnotného hnutia odporu.

Mnoho hráčov príliš neoslnil jazdný model v predchádzajúcich dvoch Watch Dogs hrách. Vylepšili ste ho nejakým spôsobom?

Áno, nadviazali sme spoluprácu so štúdiom Ubisoft Reflections v Newcastle, aby sme úplne prepracovali systémy riadenia v hre. Sme veľmi spokojní s výsledkami a jazda po Londýne pri plnení Parcel Fox misií je jednou z mojich najobľúbenejších činností v hre.

Hru sme si zahrali už minulý rok na Gamescome. Ako sa odvtedy zlepšila a zmenila?

Za posledný rok sme hlavne vylepšili možnosť hrania za kohokoľvek, pridali sme mnoho nových schopností, vďaka ktorým sú postavy vo svete ešte prekvapivejšie a zábavnejšie. Rozhodli sme sa tiež pridať obrovskú novinku s mestským povstaním vo svete, kde sa angažujete v činnostiach, ako napríklad sabotáž alebo anti-propaganda, aby ste inšpirovali obyvateľov mestskej časti, aby povstali a vzali si späť svoje mesto.

V novej hre teda prinášate systém hrania za množstvo rôznych postáv. Prinieslo to nejaké problémy pre naratívny dizajn hry?

Najväčšou výzvou pri hraní za kohokoľvek bolo uistiť sa, že hráči zažijú presvedčivý napínavý príbeh aj bez hlavného hrdinu. Myslíme na Watch Dogs Legion v rovnakom duchu ako film s mnohými postavami, kde každá z postáv prispieva k väčšiemu cieľu svojho tímu na ceste, ktorá ich vedie skrze naratívny zážitok.

Čo nové prinesie Watch Dogs Legion?

Môžete nám prezradiť niečo viac o naberaní postáv do svojho tímu a o tom, ako ich smrť ovplyvní hru?

Existuje niekoľko spôsobov, ako získavať postavy vo Watch Dogs Legion. S ľuďmi, ktorí sú už v kontakte s DedSec, môžete jednoducho hovoriť na ulici a oni vám zadajú svoju náborovú misiu. Pre ľudí, ktorí neveria DedSec, môžete odomknúť hlbší profil, ktorý vám umožní získať informácie o ich rozvrhu, vzťahoch a kontaktoch, takže môžete nájsť spôsob, ako im pomôcť a získať ich pre svoju vec, aby ste potom mohli dostať ich náborovú misiu. Okrem toho sa vo svete pohybujú ľudia, ktorí sú v bezprostrednom nebezpečenstve, napríklad im hrozí Albion, a ak ich zachránite, môžu sa potom rozhodnúť, že sa pripoja k vášmu odporu. A nakoniec tým, že inšpiruje mestské časti, aby povstali a zobrali si späť svoje mesto, sa k vášmu tímu pripoja ďalší ľudia a obyvateľstvo začne viac podporovať DedSec.

Hra bude obsahovať aj kooperačný multiplayer. Ako sa odlíši od ostatných Ubisoft co-op hier?

Sme nadšení z online zážitku v našej hre a v nadchádzajúcich mesiacoch budeme môcť prezradiť viac.

Čo môžeme očakávať od raytracingu v hre?

Úžasnú vizuálnu vernosť. Pretože Londýn je známy ako mokré a daždivé mesto, Ray Tracing to prezentuje obzvlášť dobre, vďaka čomu je táto hra skvelou ukážkou tejto novej technológie cez všetky nádherné odrazné plochy.

Pracujete aj na nejakých vylepšeniach pre ďalšiu generáciu konzol? Aké sú vaše plány s nimi?

Na oboch platformách podporíme Ray-Tracing, čo budete môcť vidieť v našom novom deme. To povedie k obrovskému zvýšeniu vizuálnej kvality. Xbox Series X verzia využije DirectStorage na krátke časy načítania a zakúpením hry pre Xbox One získate aj bezplatné stiahnutie Xbox Series X verzie. Dúfame tiež, že implementujeme Activity Support a 3D Audio na PS5 a podrobnosti o tom zverejníme bližšie k dátumu vydania.

Na čo ste v tejto hre osobne najviac hrdý?

Som hrdý na to, čo sme dosiahli s hraním ako ktokoľvek. Od samého začiatku boli ciele veľmi ambiciózne a niekedy sa zdali neprekonateľné, ale obrovské množstvo ľudí z mnohých oddelení spolupracovalo, aby sa to všetko podarilo - a skutočne realizovali náš sen.

Ďakujem za rozhovor.


napísal matus_ace 17.7.2020
Páči sa mi! (+3)
ČO NOVÉ PRINESIE WATCH DOGS LEGION?


PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 29. október 2020
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NAJNOVŠIE NOVINKY
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19552)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk