ZHRNUTIE ROKA 2020 OD REDAKCIE SECTORU

ZHRNUTIE ROKA 2020 OD REDAKCIE SECTORU

Redakcia Sector.sk vám želá šťastný Nový rok a pri tejto príležitosti si redaktori si pripomenuli aktuálny rok a spomenuli, na čo sa tešia v novom roku.

 

ADAM XMX

Výber tých najlepších hier roka nikdy nie je ľahký. Dlho som bol v tom, že tento rok to vďaka vydaniu jednej mimoriadne očakávanej hre bude ľahšie. Nakoniec to však Cyberpunk 2077 nemal u mňa také jednoduché. Napriek tomu, že je toho dosť čo mi na hre nevyhovuje, stále má veľmi silné plusy, ktorými sa nakoniec na to prvé miesto v mojom rebríčku predrala.  Druhé miesto si u mňa zaslúžilo Crusader Kings 3, takmer dokonalá stratégia , ktorá dokáže pohltiť na mnoho hodín.  A tretie miesto na pomyselnom stupni víťazov patrí F1 2020, ktorá je jednoducho moja srdcovka, nielen ako hra, ale aj šport. A keďže je to najlepšia závodná hra, ktorá tento rok vyšla, určite si zaslúži takéto spomenutie.

Jemné popálenie pri predobjednávke Cyberpunku 2077 prehĺbilo môj dlhodobý skepticizmus k tejto forme nákupu, resp. nákupu hier priamo pri vydaní a aj preto ani nemám klasický zoznam najočakávanejších hier pre budúci rok. Je tam však dostatok zaujímavých hier a aj keď nie všetky majú už potvrdený dátum vydania, rozhodne sa máme na čo tešiť a ostáva len dúfať, že dané hry splnia naše očakávania. Ak by som predsa len mal vybrať niečo, tak najviac som zvedavý na rozšírenie Odyssey pre Elite Dangerous.

 

Zhrnutie roka 2020 od redakcie Sectoru

 

FRANCIS

Pandemický rok 2020 ma konečne prinútil kúpiť si PS4 Pro a tak som mal možnosť behom pár mesiacov si zahrať najväčšie herné pecky posledných rokov ku ktorým som sa ako zarytý PC hráč nedostal. Najväčším klenotom sa tak pre mňa stal Ghost of Tsushima. Kvalitný príbeh, krásna hudba, skvelý fotorežim, dokonalý súbojový systém a to všetko v nádherných kulisách feudálneho Japonska a v brnení samuraja. A čerešničkou na torte neskôr vydaný multiplayerový režim Legends. Skrátka splnený sen a pre mňa jasný víťaz hry roku 2020.

 

Zhrnutie roka 2020 od redakcie Sectoru

 

GAM_ER

Rok 2020 tam vonku nebol veľmi príjemný a dúfam, že ste ho všetci prežili zdraví. Vo virtuálnom svete však išlo o veľmi bohatý rok, v ktorom vyšlo napriek nepriaznivej situácii veľa herných peciek. Do momentu písania týchto riadkov som si vlastne ani neuvedomil, že ich bolo až tak veľa. Medzi to najlepšie, čo by ste rozhodne nemali prehliadnuť za mňa patrí Doom Eternal, TLOU Part II, remake Mafie, Ghost of Tsushima a veľmi príjemným prekvapením boli aj Ghostrunner či Immortals. No a potom tu máme Cyberpunk, ktorému som spočiatku nevenoval veľkú pozornosť, keďže nie som RPG hráčom. Po marketingovej mašinérii som mu však dal šancu a musím povedať, že sa na PC kráľovsky bavím. Zároveň ma mrzí, že hra nevyšla v dobrom stave na všetkých platformách. Po hernej stránke však rok 2020 musím označiť za naozaj veľmi vydarený.

Momentálne trávim čas v Night City, ale mám ešte pár herných restov, po ktorých začnem pomaly upierať svoj gamepad k roku 2021. Pre mňa to bude rokom, kedy si zadovážim PS5 a teším sa na veľa hier. Medzi moje najočakávanejšie tituly patria Ratchet & Clank: Rift Apart, Returnal, Gotham Knights, Hogwarts Legacy, Kena: Bridge of Spirits a keby naozaj príde aj nové God of War, tak to je u mňa jasné číslo jedna. Snáď nás nepostihne veľa odkladov a situácia sa dá postupne do poriadku. Zároveň sa teším na to, čo všetko ešte ukáže Sony, keďže som veľký fanúšik ich first party dielne. Ešte predtým ma však určite čaká Miles Morales.

Zhrnutie roka 2020 od redakcie Sectoru

 

 

POSSOL

Navzdory ťažkému roku, ktorý sme všetci mali - to na hernom poli vyzeralo viac než pozitívne. Vývojári mali síce náročnejšie obdobie, pretože sa museli tiež naučiť pracovať z domu, čo prináša určite nemálo ťažkostí, ale vyšli parádne hry, medzi ktoré patrí aj vysnívaný Cyberpunk 2077. Hlavným ťahúňom tohto roku je konečne aj kvalitná a zmysluplná VR hra Half-Life: Alyx a samozrejme nová generácia konzol.

Do budúceho roka očakávam konečne hry, kvôli ktorým sa oplatí kúpiť Playstation 5. Teším sa veľmi na využitie 4k televízora a na nový rozmer, ktoré mi to prinesie k hraniu. Z hier sa teším na Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 a S.T.A.L.K.E.R. 2, čo sú hry, ktoré ani netuším či naozaj budú dobré a či ozaj úspešne vyjdú.

 

Zhrnutie roka 2020 od redakcie Sectoru

 

ANDREI

Určite sa teším na nove DLC od DCS a IL-2ky, ale aj na multiplayerovku od FatSharku Darktide. Zvedavý som na nove DLC do Elite Dangerous, pripadne na nove spirituálne pokračovanie Left 4 Dead - Back 4 Blood. Stále čakám aj na indie pecku Starsector, či náhodou nebude dokončená.

 

Zhrnutie roka 2020 od redakcie Sectoru

 

KOREC

Tento rok sa nádherne ukázal najmä v prvej polovici, pretože jar bola neuveriteľná a počas pandémie sa dali hrať skvelé kúsky ako nový Animal Crossing, DOOM Eternal, Persona 5 Royal či FF7 Remake doslova pár dní od seba. Leto patrilo Sony a hoci je jeseň trošku slabšia ako obvykle, priniesla aspoň pár nových značiek v decembri ako Immortals: Fenyx Rising či Cyberpunk 2077.

Do budúceho roka budem očakávať ako sa nám prejaví next-gen, ale zároveň sú tu mimoriadne chuťovky ako Bravely Default II, Monster Hunter hry a určite som zvedavý najmä na first-party tituly celej trojice. U ostatných mám menšie očakávania, ale o to ľahšie sa dám prekvapiť. Možno nám dych vyrazia nenápadné veci ako Hogwarts Legacy či Gotham Knights alebo stávky na istotu. A určite prídu neoznámené hry od Nintenda pár mesiacov po oznámení, tie potešia vždy.

 

Zhrnutie roka 2020 od redakcie Sectoru

 

UNI

Tento rok z môjho pohľadu nepriniesol veľa výrazných titulov, ktoré by mi viac utkveli v pamäti. Ale niesol sa v znamení Cyberpunk 2077 a v tejto súvislosti ma mrzí, že launch nedopadol podľa predstáv. CD Projekt Red je totiž jednou z najlepších vývojárskych firiem nielen v Európe, ale aj na svete a je škoda, že si teraz trochu pošramotil povesť. Aj keď sa k nespokojným hráčom zachoval fér. Situácia by bola úplne iná, keby sa vývoj sústredil len na PC verziu, ktorá mohla vyjsť ako exkluzivita a neskôr mal prísť vyladený konzolový port. Možno poučenie aj pre iné firmy do budúcnosti.

Verím, že sa v roku 2021 dočkáme nejakých zaujímavých hier, ale vzhľadom na situáciu vo svete a odklady nemám špeciálne vyhliadnutých favoritov. Ale v prvých týždňoch by mohol potešiť Stronghold: Warlords, zrejme si čoskoro zahráme aj démonický western Evil West a uvítam príchod pokračovania mojej obľúbenej stratégie Evil Genius 2. Za zmienku stojí aj RTS Age of Empires IV, ktorú už vývojári testujú a dolaďujú, takže by mohla vyjsť v najbližších mesiacoch.

 

Zhrnutie roka 2020 od redakcie Sectoru

 

SAVER

Síce tento, koronou poznačený rok, nebol pre svet jednoduchý, herný svet z toho ťažil, napriek množstvám odkladov to bol slušný herný rok, okrem množstva titulov vyšli aj tri veľké konzoly, prišiel nový veľmi kvalitný PC hardvér. Jediná škoda, že kusov nebolo dostatok, ale na budúci rok sa už blýska na lepšie časy, Prišla vakcína, Číňania už pracujú na plné obrátky a výroba postupne dobehne dopyt. 

Čo sa týka hier, pár zaujímavých titulov sa z tohto roka odsunulo a možno len tak tak unikli kontroverzii, ktorú zachytil Cyberpunk 2077. Napriek tomu Cyberpunk 2077 je môj najlepší titul tohto roka, ale rok mi pekne spríjemnil Assassin's Creed Valhalla, alebo Mafia Definitive Edition a z VR určite Half Life: Alyx. Pôsobivé zážitky mi priniesol Flight Simulátor, z arkádového štýlu krvavý Carrion a z racingoviek Snowrunner.

Budúci rok očakávam Halo: Infinite, Dying Light 2, ale aj Far Cry 6, a uvidíme čo ponúkne Battlefield 6. Zatiaľ nemáme všetko poohlasované, ale Forza Horizon by nebola zlá, a ani Stalker 2, ak to stihne.

 

Zhrnutie roka 2020 od redakcie Sectoru

 

ACE

Tento rok sme všetci spoločne hrali dosť nepodarený survival, ktorý sa, bohužiaľ, podpísal úplne na každom. Mnohých sa navyše dotkol aj osobne a viem si predstaviť, že budú chcieť na rok 2020 čo najskôr zabudnúť, no zároveň si uchovať spomienky na tých, ktorí tu už kvôli covidu nie sú. Nie je ľahké sa s tým vyrovnať, no verte, že ak ide o zábavu a hry, sme tu pre vás každý jeden deň a budeme radi, ak vám čo i len trochu spríjemníme rok 2021. Ešte nejakú dobu potrvá, kým sa budeme môcť zase vo veľkom stretávať, no dovtedy nezabudnite, že s priateľmi alebo aj s nami sa môžete kedykoľvek ponoriť do mnohých virtuálnych svetov, čo snáď aspoň čiastočne vynahradí osobný kontakt.

A čo očakávam od roku 2021? Že konečne spoločnými silami a zodpovedne tento survival vyhráme. No a z hier by potešili Metroid Prime 4 a Bayonetta 3.

 

Zhrnutie roka 2020 od redakcie Sectoru

 

Náš kompletný rebríček hier ponúkneme začiatkom roka.  Zatiaľ nám už nezostáva nič iné, len vám a aj nám zaželať šťastný negatívny a úspešne očipovaný rok 2021.


napísal redakcia 31.12.2020
Páči sa mi! (+8)
ZHRNUTIE ROKA 2020 OD REDAKCIE SECTORU


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk