ESRB vyzýva, politici vs. násilie v hrách

pridal spacejunker 13.9.2005 o 10:50 pod informácia
INFORMÁCIA > NOVINKY >

Humbug okolo rozliatej Horúcej Kávy z Rockstaru utíchol, ozveny však ešte rezonujú v spoločnosti ESRB, ktorá bola obvinená za nesprávne udelenie ratingu hre GTA: San Andreas. ESRB si poisťuje chrbát emailom s výzvou nasmerovanou na vydavateľov. Žiada ich, aby poskytli ratingovej spoločnosti kompletnú revíznu správu všetkých hier, ktoré boli vydané pod ich hlavičkou od 1.septembra 2004. Cieľom tejto internej kontroly je odhaliť nežiadúci obsah na hernom disku, ktorý bol pred udeľovaním ratingu zatajený, je súčasťou herného kódu a mohol by viesť ku katastrofe rozmerov Hot Coffeee. Vydavatelia majú na prieskum čas do 9.januára 2006, pokiaľ sa tak nestane, relevantný obsah zostane na hernom disku, bude prístupný cez cheat alebo mod, čím podkope dôveryhodnosť udeleného ratingu, ESRB bude nútená siahnuť po penalizáciách.

Zároveň ESRB informuje o drobnej zmene v udeľovaní ratingu. Vydavateľ musí predložiť ratingovej spoločnosti kompletný obsah, vrátane Easter Eggs a obsahu, ku ktorému sa nikdy hráč nedostane. ESRB naráža na odomykateľnú sexuálnu minihru v GTA: SA a snaží sa takémuto incidentu, ktorý nafúkli politici, zabrániť. Viacej o výzve ako aj pôvodnom obsahu emailu nájdete tu.

Hry už zďaleka nie sú doménou deciek z garáže, ale majú čoraz väčšiu váhu v dnešnej popkultúre, čo pochopiteľne priťahuje zraky bežných ľudí, odporcov interaktívnej zábavy a aj politikov. To, čo v minulosti zažili komixy, filmy alebo hip-hop sa znovu vracia a útočí na hernú zábavu. Jennifer M.Granholm, guvernérka štátu Michigan, podala návrh zákona, ktorý zakazuje predaj a požičiavanie hier s ratingom M (+17) a AO (+18) deťom (akoby ten rating tam bol iba pre zábavu, však?). Tento návrh je jedným zo štyroch, ktoré chce pretlačiť do senátu. Ďalším je zákaz predaja "ultra-násilných videohier" neplnoletým.

Podobný zákon sa už snažila presadiť Hillary Clintonová počas kauzy Hot Coffee a rovnaký leží na stole aj kalifornskému guvernérovi Arnoldovi Schwarzeneggerovi. Do 9.októbra má rozhodnúť, či podpísať, alebo zamietnuť návrh zákona o viditeľnom označovaní násilných hier a penalizovaní predajcov, ktorí tieto hry predávajú mladistvým. Predajcovia sa pochopiteľne búria, pretože by hry pre Kaliforniu museli mať iné balenia a inú formu distribúcie, čo je nepraktické a nákladnejšie.





Páči sa mi!

Zaradené pod: gta, ati






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk