Elgato predstavuje novú kameru pre streamerov

Nová kamera chce prekonať konkurenciu a nastaviť novú latku pre tieto kamery

pridal matus_ace 15.7.2021 o 21:51 pod hry
Elgato predstavuje novú kameru pre streamerov

HRY > NOVINKY >

Corsair, respektíve jeho značka Elgato, rozširuje svoje portfólio kamerových možností a prináša dnes na trh novú kameru Elgato Facecam. Tá je určená hlavne pre hráčov alebo streamerov, no využijete ju aj na bežné hovory pri práci z domu a iné činnosti. Výrobca chce prekonať konkurenciu a nastaviť novú latku pre tieto kamery. My sme pri tom mali možnosť sa už vopred na kameru pozrieť (recenzia bude čoskoro) a porozprávať sa so zástupcami spoločnosti.

Facecam ponúka nekomprimované 1080p/60fps video, na čo sa výrobca chcel zamerať primárne. Pre kameru vytvoril vlastnú optiku Elgato Prime s f/2.4 a vo vnútri nájdete Sony Starvis CMOS senzor, ktorý sa postará o dobrý obraz aj pri slabšom osvetlení, kvôli čomu ho aj v Elgato vybrali. Optika je prekrytá predným sklom kvôli ochrane a v balení nechýba ani krytka, ak si chcete dopriať súkromie. Je to kamera s pevným zaostrením, takže najlepšiu ostrosť obrazu poskytne pri vzdialenosti 30-120cm, čo je taktiež zvolené kvôli tomu, ako kamery používajú streameri. Zorný uhol je 82°. Poteší nízka hmotnosť 100 gramov.

Elgato predstavuje novú kameru pre streamerov

Kamera však neobsahuje mikrofón, výrobca sa sústredí na video a ľudia z Elgato si myslia, že nemá zmysel do kamery dávať priemerný mikrofón, keď hráči aj tak streamujú s vlastným a poriadnym mikrofónom. Kamera obsahuje USB-C port a v balení nájdete kábel USB-C na USB-A, pričom pripojenie k PC vyžaduje USB 3.0 kvôli dátovému prenosu. Facecam je UVC zariadenie, takže bez problémov funguje na každej platforme podporujúcej UVC, stačí ju len pripojiť. Funguje aj na niektorých Android zariadeniach, aj keď sa Elgato nesústredí na mobily. S konzolami nefunguje, pre Xbox totiž nie je licencovaná a PS5 nezvláda nekomprimované 1080p/60fps video. Na PC zase nepodporuje Windows Hello.

Ak by ste z kamery ale chceli dostať viac, Elgato prinesie aj nový softvér Camera Hub. Ten je voliteľný, ale ponúka detailné manuálne nastavenia, informácie o ISO v reálnom čase, ukladanie nastavení do pamäte kamery (má však len jeden profil). Spolupracuje tiež s Elgato ekosystémom, takže sa dajú pripojiť svetlá, synchronizovať v reálnom čase a podobne. Rovnako nechýba natívna Stream deck integrácia.

Elgato predstavuje novú kameru pre streamerov

Kamera bola vo vývoji niekoľko rokov (ešte pred začiatkom pandémie) a vychádza dnes za 199 eur. To nie je práve málo a nie je to kamera pre každého, čo ani výrobca nechcel priniesť. Chcel priniesť kvalitnú kameru pre náročných a uvidíme, či sa to podarilo.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19785)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk