Týzdenník - nové PS Plus spustené, Xbox Series X v Guinessovej knihe rekordov

Pokojnejší letný týždeň nám oživilo niekoľko zaujímavostí.

pridal saver 26.6.2022 o 21:59 pod hry
Týzdenník - nové PS Plus spustené, Xbox Series X v Guinessovej knihe rekordov

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň sme tu mali napríklad PS5 slim verziu od modera, ktorý spravil ultratenkú konzolu, ale s externým vodným chladením. A keď sme pri moderoch, jeden rozbehal Dooma na Lego kocke

Playstation tento týždeň spustilo svoju obdobu Game Passu a to rozšírené PS Plus. K základnému pridal dve vyššie predplatné, ktoré ponúkajú ako kolekciu hier k voľnému hraniu, tak vyššie predplatné aj streaming. Treba rátať s tým, že tituly budú odchádzať z ponuky podobne ako pri Game Passe, prvé už majú dátumy.

Z iných noviniek Blizzard potvrdil, že Overwatch 1 skončí so štartom Overwatchu 2, ten bude free 2 play a všetko zo starej hry sa hráčom presunie do novej. Bolo potvrdené, že World of Warcraft Dragonflight expanzia vyjde tento rok. K tomu sa ukázalo aj nové A Plague Tale, ktoré už má dátum na október.

Microsoft potvrdil rozlíšenia pre Forzu Motorsport, kde aj s ray tracingom ide v 4K/60fps, aj keď to bude zrejme dynamické rozlíšenie. Zo zaujímavostí sa Xbox Series X dostal do Guinessovej knihy rekordov, kde fanúšik postavil najväčšiu funkčnú konzolu. Vydané bolo aj FSR 2.0 ako pre Xbox Series XS, tak aj Xbox One a vývojári už môžu upscalovať. Zároveň Microsoft ukázal vývojárom, ako vylepšovať cloud streaming.

Tento týždeň sa do free 2 play dostalo aj Fall Guys, ktoré sa zároveň rozšírilo na všetky platformy a niet divu, že zo začiatku padali servery. Nakoniec po dvoch dňoch nazbierali cez 20 miliónov hráčov. 

Zo seriálov skončil Obi-Wan, na ktorého sú rozmanité reakcie, ale napriek tomu ponúkol zaujímavé prepojenia medzi epizódou 3 a 4. Dozvedeli sme sa aj to, že svoj seriál môže dostať aj Cal Kestis z Fallen Order hry. Z inej sféry sme sa viac dozvedeli o prichádzajúcich spin-offoch od Game of Thrones. A trailer dostalo finále 4 série Stranger Things. To príde na Netflix začiatkom júla a Netflix potvrdil aj príchod lacnejšieho predplatného, ktoré bude mať reklamy.

Z recenzií sme sa pozreli na akciu Dolmen, ale aj na expanziu pre Jurassic World Evolution 2 a aj RPG Salt and Sacrifice. Ohodnotili sme aj Fire Emblem Warriors: Three Hopes pre Switch. Zhrnuli sme si najlepšie simulácie kamiónov a aj najlepšie hry z Viveport Infinity, predplatenej VR služby.

Z hardvéru sme si dali peknú ponuku a otestovali sme parádny Philips OLED 806, ktorý má prakticky všetky herné funkcie, a rovno sme si priblížili aj Philips Fidelio B97 soundbar. Z mobilov sme otestovali luxusný Vivo V23 a aj myš a podložku Xtrfy

V interview sme si podali autorov slovenskej loveckej hry Way of the Hunter a po minulotýždňovom podcaste, v ktorom sme zhrnuli letné ohlásenia, sme sa teraz pozreli na to, čo nás čaká na Animeshow 2022





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk