Brazília odsúhlasila odkúpenie Activision Blizzardu Microsoftom

Po Emirátoch je Brazília ďalšou krajinou, ktorá vyhodnotila odkúpenie Activisionu ako bezproblémové pre konkurenciu na trhu.

pridal saver 6.10.2022 o 6:59 pod hry
Brazília odsúhlasila odkúpenie Activision Blizzardu Microsoftom

HRY > NOVINKY >

Po Emirátoch je Brazília ďalšou krajinou, ktorá vyhodnotila odkúpenie Activisionu ako bezproblémové pre konkurenciu na trhu a odsúhlasila ho. A nielen to, popritom aj Sony vysvetlila, že oni sa starajú o zákazníkov, nie o to, aby ochránili záujmy firiem:

"Je dôležité zdôrazniť, že hlavným cieľom aktivít CADE je ochrana hospodárskej súťaže pre brazílskych spotrebiteľov a nie obrana konkrétnych záujmov konkrétnych konkurentov."

Nerobí problém ani to, ak by Call of Duty nebolo dostupné na PlayStation konzolách, keďže zákazníkov tým neobmedzujú. Mohli by kľudne prejsť na Xbox alebo PC:

"Vzhľadom na obrovskú popularitu hry Call of Duty možno usudzovať, že ak by hry Activision Blizzard už neboli dostupné na konzolách Sony, používatelia PlayStation by sa mohli rozhodnúť prejsť na Xbox alebo dokonca na PC, aby mali naďalej prístup k hrám z tejto série."

A ak by nechceli prejsť, nerobí to problém, stále môžu hrať iné hry:

"Na druhej strane je tiež možné predpokladať, že ak by sa pripravované hry Call of Duty stali exkluzívnymi pre ekosystém Microsoftu, hráči verní značke PlayStation by mohli túto sériu jednoducho opustiť a presunúť svoj dopyt na iné hry dostupné na ich obľúbenej konzole."

Ak by Microsoft exkluzivitu spravil, obetuje predaje hry, ale môže sa to vykompenzovať zvýšeným predajom konzoly a Game Passu:

"Napriek tomu nemožno vylúčiť, že Microsoft môže považovať za potenciálne výhodné prijať stratégiu exkluzivity na hry Activision Blizzard, aj keď rozhodnutie v tomto smere by mohlo viesť k obetovaniu relevantnej časti predaja, používateľov a dokonca aj popularity Call of Duty.

"Teoreticky by totiž takáto stratégia mohla prispieť k zvýšeniu predaja konzoly Xbox, rozšíreniu základne predplatiteľov služby Game Pass a posilneniu sieťových efektov v ekosystéme Microsoftu, aby sa tak v krátkodobom horizonte vykompenzovala prípadná strata príjmov z predaja hier."

Brazília rovno hovorí, že exkluzivity nie sú najhrávanejšie hry a sú menej populárne:

"Exkluzívne hry sú meradlom konkurencie medzi spoločnosťami Microsoft a SIE, hoci žiadna spoločnosť doteraz nevyvinula alebo nezískala exkluzívnu hru, ktorá by rozhodujúcim spôsobom zmenila rovnováhu v prospech niektorej konzoly. Je to preto, že proprietárne exkluzívne hry sú menej populárne a predstavujú menšie príjmy ako AAA hry tretích strán, ktoré sú dovtedy dostupné na Xboxe a PlayStation."

Nintendo to nijako neovplyvňuje, Sony mierne, ale má veľa iných značiek:

"Ako už bolo uvedené, spoločnosť Nintendo sa v súčasnosti nespolieha na žiadny obsah od spoločnosti Activision Blizzard, aby mohla konkurovať na trhu. Naopak, spoločnosť Sony má niekoľko predpokladov - silu poprednej svetovej značky už viac ako 20 rokov, rozsiahle skúsenosti v odvetví, najväčšiu používateľskú základňu, najväčšiu inštalovanú základňu konzol, robustný katalóg exkluzívnych hier, partnerstvá s viacerými vydavateľmi, lojálnych spotrebiteľov značky atď. - ktoré by mali prispieť k zachovaniu konkurencieschopnosti PlayStation v prípadnom scenári po ukončení prevádzky, a to aj v prípade možnej straty prístupu k obsahu Activision Blizzard."

Nakoniec aj zákony bránia samotných zákazníkov, nie firmy:

"Koniec koncov, nemožno zabúdať na skutočnosť, že držiteľom právnych aktív chránených zákonom č. 12 529/2011 je kolektív, a nie súťažiteľ/hospodársky subjekt ako individuálny subjekt.

V tomto zmysle, hoci sa uznáva, že časť používateľov konzol PlayStation (od spoločnosti Sony) by sa mohla rozhodnúť prejsť na Xbox v prípade, že hry Activision Blizzard - a najmä Call of Duty - sa stanú exkluzívnymi pre ekosystém spoločnosti Microsoft, SG/Cade sa nedomnieva, že takáto možnosť sama osebe predstavuje riziko pre hospodársku súťaž na trhu s konzolami ako celku."

Ďalšia rozhodnutia budú nasledovať, prvé vyjadrenia EU a USA sa čakajú v novembri, UK v marci.





Brazília odsúhlasila odkúpenie Activision Blizzardu Microsoftom
Páči sa mi! (+7)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18411)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk