ALALOTH: CHAMPIONS OF THE FOUR KINGDOMS

ALALOTH: CHAMPIONS OF THE FOUR KINGDOMS

Budúci šampióni ARPG?

Dojmy

Diabloviny aka hry, ktoré vyzerajú a hrajú sa podobne ako klasická séria Diablo, tu máme častejšie, ako by sme chceli (Pozn.:subjektívny názor redaktora). Keďže zdĺhavé čakanie na kultovú hack and slash od Blizzardu pôsobí ako večnosť, je pre skalných fanúšikov tohto herného žánru príjemným osviežením siahnuť na podobnú RPG hru pre jedného hráča alebo online. Popularita Diabla a jeho pokračovaní je stále značná, takže je pochopiteľné, že herní vývojári chcú ísť na istotu a zarobiť tak čo najrýchlejšie peniaze možno aj na financovanie svojich vysnívaných projektov. Je jasné, že kvalita hier v obrovskom univerze RPG žánru niekedy pekne kolíše, avšak nájdu sa aj také projekty, ktoré dokážu konkurovať tým najlepším.

Alaloth: Champions of The Four Kingdoms vo svojej Early Access verzii má slušné ambície dospieť do podoby hry, o ktorej sa môže čoraz častejšie hovoriť, či písať, alebo ju propagovať na sociálnych sieťach. Závisí to od toho, či  do svojej finálnej verzie nielen opraví chyby a vylepší hrateľnosť, ale či aj svojimi inováciami a  nápadmi zaujme veľkú skupinu hráčov.

Herné štúdio s talianskymi koreňmi stojace za týmto projektom si hovorí Gamera Interactive a aj keď to neznie tak príťažlivo ako Blizzard, má za sebou slušný rad rôznorodých projektov, ktoré sa neboja aj vo svojej indie sfére zarývať do zaujímavých žánrov. Alaloth: Champions of The Four Kingdoms ma však jasný cieľ naplno zabodovať medzi ARPG, keďže inšpirácia tkvie okrem Diabla v klasikách, ako je Baldur's Gate a Pillars of Eternity. Hra je zasadená do bohatého fantasy sveta, pripomínajúceho najtemnejšie obdobie stredoveku, chváli sa svižnou akciou a hlbokým príbehom, v ktorom ako hráč budete mať čo objavovať.

Alaloth: Champions of The Four Kingdoms
Alaloth: Champions of The Four Kingdoms Zimné levely budú určite patriť medzi vaše obľúbené.
Zimné levely budú určite patriť medzi vaše obľúbené.


Alaloth: Champions of The Four Kingdoms Alaloth ponúka pestrý výber prostredí.
Alaloth ponúka pestrý výber prostredí.


Alaloth: Champions of The Four Kingdoms Aj v hre si treba oddýchnuť a načerpať nové sily.
Aj v hre si treba oddýchnuť a načerpať nové sily.





Po spustení hry si budete môcť vybrať jednu zo 4 hrateľných rás - ľudia, elfovia, trpaslíci, orkovia a z viac ako 40 klanov, za ktoré budete môcť bojovať a pomaly tak odkrývať ich unikátnu históriu. Tvorba postavy obsahuje nemálo nastavení, takže očakávajte prvých 15 minút hrania výberom rôznych typov sily, tried, zručností atď. Síce vám spočiatku hrateľnosť a hlavne grafika pripomenie RPG klasiky zo začiatku rokov 2000, no rýchlo zistíte, že aj v súčasnosti má tento viac ako dvadsaťročný koncept čo ponúknuť.     

Podľa vašej vytvorenej postavy a klanu, do ktorého sa zaradíte, sa pre vás vyberie aj počiatočný bod na mape a vo svete hry. Môžete sa ocitnúť na nablýskanom hrade,  v zasneženej tundre alebo v temných močiaroch, či v hustých lesoch. Hra vám totiž vždy ponúkne niečo iné. Aj keď tvorcovia nezabudli na úvodný tutoriál a základné oboznámenie sa s ovládaním, nečakajte, že vás hra bude viesť za ručičku. I keď izometrické hry si pýtajú na ovládanie skôr klávesnicu a myš, ovládač je v tejto hre lepšia voľba. Pohyb, údery, uhýbanie, kúzla -  to všetko vám lepšie pôjde s ovládačom v ruke.

Ako nový hráč nebudete výnimkou, keď budete mať chuť hru vypnúť a následne zmazať po prvých 30 minútach. Zvyknúť si na hrateľnosť je zo začiatku zložitejšie a s mixom úvodnej obťažnosti môže Alaloth: Champions of The Four Kingdoms ľahko odradiť. Keď však prežijete prvú hodinu, alebo jednoducho hru začnete od znova s inými kombináciami vlastností postavy a klanov, ktoré by vám v tomto neúprosnom svete hry lepšie sadli, môžete sa tešiť na vcelku veľký svet a zábavné hodiny hrania. 

Alaloth: Champions of The Four Kingdoms
Alaloth: Champions of The Four Kingdoms Konverzácie sú jasné a jednoduché.
Konverzácie sú jasné a jednoduché.


Alaloth: Champions of The Four Kingdoms Prehľadnosť na prvom mieste.
Prehľadnosť na prvom mieste.


Alaloth: Champions of The Four Kingdoms Niektoré scenérie su pastvou pre oko.
Niektoré scenérie su pastvou pre oko.





Graficky hra pôsobí mierne zastaralo a možno miestami by sa viac hodila tá temná atmosferická stránka moderného Diabla, ale keď máte radi viac pozitívnejšie ladený farebný vizuál a slabosť pre izometrické hry zo začiatku roku 2000, slabšie detaily nebudete brať ako negatívum. Nemôžem však povedať, že hra neoplýva peknou vizuálnou stránkou. Rôznorodé postavy a nepriatelia sú pekne navrhnutí a aj keď by ich animácie potrebovali mierne dosiahnuť, celkovo vidieť zanietenosť tvorcov vytvoriť pestrý a živý svet a naďalej ho vylepšovať. Pestré a farebne sú aj živé prostredia a ideálne ladia s fantasy konceptom hry. Mapa je jasná a prehľadná, takže sa určite na nej nestratíte. Kvalitný zvuk a atmosférická hudba sú, pochopiteľne, tiež na vysokej úrovni a určite vo finálnej verzií hry budú o niečo viac vylepšené a obsahovo doplnené.  

Už vo svojej Early Access verzií Alaloth: Champions of The Four Kingdoms ponúka vcelku obsiahlu kampaň pre jednotlivca, ktorá je však očividne tvorcami vypracovaná tak, aby vás nútila hrať s ostatnými hráčmi kompetitívne alebo kooperatívne. Samostatne alebo spolu môžete tak prejsť celý svet hry, splniť rozličné úlohy, pozabíjať náročných nepriateľov alebo len tak objavovať a prechádzať zákutia peknej veľkej mapy hry.

Jednotlivé úlohy alebo úlohy od NPC sú zväčša jasné, priamočiare a nie je náročné ich splniť. Samozrejme, za to dostanete skúsenostné body, s ktorými si klasicky vylepšujete postavu a postupnou kombináciou vylepšení a nových vlastností sa môžete dopracovať k naozaj unikátnemu hrdinovi. Postupne získaná výzbroj z mŕtvych nepriateľov, zo splnených úloh alebo nájdená v určitých lokáciách, vám zaručí lepšie prechádzanie a objavovanie hry a tým pádom aj zábavu.

Alaloth: Champions of The Four Kingdoms
Alaloth: Champions of The Four Kingdoms Prejsť celú mapu vám zaberie niekoľko hodín.
Prejsť celú mapu vám zaberie niekoľko hodín.


Alaloth: Champions of The Four Kingdoms Príde rad aj na pár prekvapení.
Príde rad aj na pár prekvapení.


Alaloth: Champions of The Four Kingdoms Prezentácia hry je na vysokej úrovni.
Prezentácia hry je na vysokej úrovni.





Príbeh a dej hry sú jednoduché a aj keď sa pomaly rozvíjajú, nečakajte od nich hĺbku alebo niečo epické. Alaloth: Champions of The Four Kingdoms je vo svojej podstate vývojármi navrhnutá ako stolová hra a miestami to na nej vidieť. Avšak aj vo svojej rozpracovanej verzií má čo ponúknuť a za prístupnú cenu ponúkne fanúšikom ARPG kvalitný zážitok. Sústredenie tvorcov na vyváženie obťažnosti a opravu chýb by pomohlo hre vyčnievať z oceánu podobných žánrových klasík.


napísal jinxed 7.11.2022
Páči sa mi!
ALALOTH: CHAMPIONS OF THE FOUR KINGDOMS


Alaloth: Champions of The Four Kingdoms
PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: Gamera Interactive
Štýl: RPG / Akcia
Early Access od: 30. júna 2022

Dátum vydania:  2023
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19570)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk