Šťastný Nový rok!

O pár hodín odbije polnoc a za dátumom sa bude písať číslica 12. Čo nás čaká a neminie?

pridal spacejunker 31.12.2011 o 16:42 pod informácia
Šťastný Nový rok!

INFORMÁCIA > NOVINKY >

O pár hodín odbije polnoc a za dátumom sa bude písať číslica 12. Aký bude nasledovný rok? Osobne som čakal na ten okamih, kedy si budem môcť povedať, že legendárny záver roka 2007 nabitý jedným hitom za druhým neprekoná už nič. A stalo sa.

Hnev na krídlach od fínskych Rovio sa dožil druhého výročia, Sonic a Zelda bežia do herného dôchodku (majú 20 a 25 rokov), vyšiel Duke Nukem Forever, EA uviedla na trh po rokoch útrap poslednú veľkú MMO s mesačným predplatným, hry od Zynga sa prepadávajú v rebríčkoch popularity, tak ako akcie firmy na burze, Japonsko skúšala ničivá tsunami, hackeri položili na lopatky PSN, Nintendo sa bojí ukázať WiiU, ale 3DS sa po zlacnení predáva ako rožky aj vďaka Monster Hunteru, Kojima neudrží opraty nad Rising a predáva žezlo Platinum Games, zabijakom odtrhnutým z reťaze, ktorí neváhajú (a na prekvapenie mnohých) Metal Gear Rexa naporcujú katanami, no a potom Rockstar ohlásil GTA V.

A to je prosím pekne iba zlomok udalostí uplynulých 12 mesiacov. Tieto a mnohé iné zrekapitulujeme v restrospektívnom článku a zavedieme vás až na začiatok roka, ktorý je minimálne v mojich očiach novým kráľom. Toľko veľkolepých blockbusterov uzatvárajúcich mladučké série zrodené aktuálnou generáciou, také výnosy Call of Duty, taký urputný boj na poli moderných akcií, že prežili iba najsilnejší a nové IP (Bulletstorm, Rage) spláchli do kanála, sa nevidia každý deň. No a potom Bethesda vypustila Skyrim a paralyzovala herný svet. Questami, drakmi, bugmi.

Ani Sector nezaostával, spustili sme mobilnú verziu webu a prispôsobili sa konzumovaniu obsahu za behu aj iOS aplikáciou, ktorá lámala v prvých týždňoch rekordy, zrecenzovali sme absolútne všetky najzásadnejšie a najdôležitejšie tituly, čo sa v histórii ešte nestalo a za to patrí veľká vďaka celej redakcii (menovite: Ace, Andrei, Je2ry, Fendi, Korec, Pinkie, Saver, Uni), zdvojnásobili sme počet fanúšikov na našich facebookových stránkach, porazili Microsoft v ich vlastnej hre a zorganizovali druhý ročník hernej show NextGen Expo v Inchebe s návštevnosťou takmer 5000 ľudí.

Za dvanásť mesiacov sa dá ubehnúť poriadny maratón, nakoniec od toho sú rekordy, aby sa lámali, prekonávali a posúvala sa latka vyššie a vyššie. Sme si toho vedomí a mienime v tom pokračovať.

Vraj, ak opakujete rutinu dennodenne, môžete uzrieť budúcnosť, pretože vykonávate tú istú činnosť. Vstanete, umyjete zuby, vypijete kávu, cestujete do práce, hráte sa celý deň, vyvalíte sa pred telku, spíte a tak dokola. Keď zatvorím oči, nedovidím ani do zajtrajška a to môžem opakovať alebo zmeniť poradie mojich rituálov.

Rád by som videl, aby Vita ukázala svetu, že mobily sú na telefonovanie priateľkám, a seriózne hranie potrebuje tlačítka a dva analogy (vie to aj Nintendo), aby si tretie strany konečne uvedomili, že motion gaming je už viac ako rok mŕtvy, aby Old Republic vykopol dvere Blizzardu dokorán, aby nezačala nová generácia, aby veľké vydavateľské domy nechŕlili nové pokračovania rok čo rok, aby sa prestali vyrábať lacné remastre, aby japonská elita (Kojima, Suda, Mikami, Inaba, Kamiya, Inafune) dala hlavy dohromady a urobila najväčšiu šialenosť na svete, aby Warren Spector urobil Epic Mickey 2 pre HD konzoly, aby Fumito Ueda dokončil Last Guardian, aby Level 5 vydal NiNoKuni pre DS. Snívať je povolené.

Jedno viem sľúbiť už teraz: s hrami to myslíme vážnejšie ako kedykoľvek predtým a kvalitného čítania bude len a len pribúdať.

Zatvoriť, otvoriť oči, opätovne ich zatvoriť na 10 sekúnd. Čo vidíte?

Ja prichádzajúci Silvester a tak mi neostáva nič iné, len vám v mene celého tímu Sector.sk zaželať: Šťastný Nový rok!





Páči sa mi!







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19890)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk