SAMSUNG GALAXY S22+

SAMSUNG GALAXY S22+

8.5

Vhodná Android alternatíva k iPhone

Ak pohŕdate „moderným“ dizajnom extrémne tenkých, lesklých Androidov so zaobleným displejom alebo by ste si radi vyskúšali konzervatívnejší prístup známy z iPhone, máme pre vás ideálneho kandidáta. Tento kvalitný a predovšetkým spoľahlivý balíček sa nesnaží vyhrať akési mobilné vojny, ale stavia na istotu a tak robí to, čo išlo jeho predchodcom na výbornú, ešte lepším. Štýlovo, no napriek tomu industriálne pôsobiaci dizajn, veľmi čistý zážitok na Androide a kopa kvalitného hardvéru je to, čo robí nový Samsung Galaxy S22+ sexy istotou.

Na istotu to hrá aj samotné balenie, ktoré sa drží v koľajach svojich predchodcov. Preto tu nájdete iba jeden nabíjací USB-C kábel, nástroj na vyberanie SIM karty, manuál, nejakú tú nálepku a, samozrejme, telefón. Spolu s Galaxy S22+ nám Samsung zaslal aj zatvárateľný inteligentný obal s LED indikátormi, ktoré ukazovali napríklad čas, stav nabíjania, ale dokázali prehrať aj používateľom vytvorený dizajn. Vnútri v obale nechýbal aj nejaký ten priečinok na karty alebo hotovosť. Okrem obalu sme si vyskúšali aj 45W cestovnú nabíjačku, ktorej balenie obsahovalo power brick a USB-C kábel.

  • Displej: 6.6" Dynamic AMOLED 2X, 48-120Hz, 1750 ov nit, 1080 x 2340px
  • Procesor: Exynos 2200 4nm
  • OS: Android 12, One UI 4.1
  • Pamät: 8GB / 128GB, 256GB
  • Kamera: 50MP wide, 12MP ultra wide, 10MP 3x zoom
  • Selfie: 10MP
  • Nabíjanie: 45W 15W, reverzné 4.5W
  • Rozmery:  157.6 x 75.8 x 7.6 mm 
  • Váha: 196 g
  • Batéria:  4500 mAh
  • plná špecifikácia >>>

Samsung Galaxy S22+
Samsung Galaxy S22+ Užšie balenie je už štandardom.
Užšie balenie je už štandardom.


Samsung Galaxy S22+ Samsung, samozrejme, predáva aj cestovný adaptér, no iba samostatne, ak nabíjačku nemáte.
Samsung, samozrejme, predáva aj cestovný adaptér, no iba samostatne, ak nabíjačku nemáte.


Samsung Galaxy S22+ Inteligentné flip púzdro, ktoré si môžete dokúpiť,  podčiarkuje elegantnosť modelu S22 .
Inteligentné flip púzdro, ktoré si môžete dokúpiť, podčiarkuje elegantnosť modelu S22 .





Galaxy S22+ si ponecháva dizajn známy zo série S21, avšak isté prvky mierne upravuje a posúva tak telefón smerom k už spomínanému industriálnejšiemu zážitku. Hrany sú síce stále zaoblené, avšak hliníkový rám lemujúci celé telo je hrubší a celý telefón tak dizajnom mierne pripomína najnovšie iPhony. Kovový rám je však mierne vypuklý, a preto vám do ruky padne o dosť pohodlnejšie ako konkurencia od Apple. Foto výrez sa už nezlieva s rámom a je výraznejšie oddelený. Keďže nie je výrez nejako extrémne vystúpený, telefón vám na stole veľmi hrkať nebude. Pre úplnú elimináciu tohto problému, samozrejme, stačí zakúpiť obal.

Na pravej strane rámu je v ideálnej výške umiestnený power button a nad ním sa nachádza aj tlačidlo pre ovládanie hlasitosti. Obe tlačidlá sú uspokojivo použiteľné, avšak majú dosť úzky profil. Na ráme, samozrejme, nájdete aj sivé plastové prúžky pre potrebné antény a vychutnáte si tak aj 5G pripojenie. Vo vrchnej časti rámu nájdete mikrofón a aj prvý stereo reproduktor. Stred spodnej časti zdobí jeden USB-C port, na ľavej strane sa nachádza vynímateľný šuplíček pre SIM kartu (telefón, samozrejme, podporuje aj jednu eSIM) a na pravej strane nájdete druhý stereo reproduktor. Rozšírenie pre interné úložisko tu, žiaľ, nenájdete, a preto ste zaseknutí iba na dvoch predávaných konfiguráciách so 128 GB alebo 256 GB, pričom obe majú 8GB RAM.

Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+Samsung Galaxy S22+

Osvetľovacia LED dióda sa opäť nachádza mimo kamerového výrezu v samotnom skle, ktoré okrem nej zdobí iba simplifikované a len pod správnym uhlom plne viditeľné meno kórejského giganta. Na všetkých použitých materiáloch Samsung rozhodne nešetril, a preto pôsobí celkové 196-gramové vyhotovenie veľmi kvalitne a prémiovo. Telefón zvláda vďaka certifikácii IP68 aj úplnú prachotesnosť a nejaký ten kúpeľ by mu nemal uškodiť. S22+ sa vyrába v rovnakých farbách ako zvyšok celej S22 série, a to v bielej, čiernej, zelenej a nami recenzovanej ružovej.

Zadné sklo známe ako Gorilla Glass Victus+ dostalo veľmi príjemný matný finiš a malo by tak byť odolnejšie nielen voči odtlačkom, ale aj agresívnejšiemu zaobchádzaniu. Naopak hliníkový Armor rám a aj kamerový výrez si naďalej ponechávajú lesklé vyhotovenie, a tak sa odtlačkov prstov stále úplne nezbavíte. Vaše odtlačky ale určite ocení pod displejom vložený ultrasonický skener odtlačkov prstov. Ten je veľmi rýchly, spoľahlivý a keďže skenuje váš prst pomocou ultrazvukových pulzov, žiarenie LED vás oslepovať nebude. Zároveň je umiestnený v ideálnej výške, tak akurát pre pohodlné umiestnenie vášho palca.

Samotný displej potom určite oceníte zase vy, nakoľko sa jedná o farebne nádherný 6,6“ AMOLED 2X displej s rozlíšením 2340 x 1080 pixelov a s ohromujúcou maximálnou svietivosťou až 1750 nitov. Displej je špecifikáciami úplne identický s menším modelom S22 a jediným rozdielom zostáva iba ich veľkosť. Vďaka adaptívnej obnovovacej frekvencii, ktorá bude sa dynamicky meniť medzi 48Hz a 120Hz, budete mať pôžitok nielen z rolovania, ale zároveň vás poteší šetrenie batérie.

Samsung Galaxy S22+
Samsung Galaxy S22+ Samsung už vyladil minimalistický dizajn svojho One UI, a tak iba rozvíja dobré základy.
Samsung už vyladil minimalistický dizajn svojho One UI, a tak iba rozvíja dobré základy.


Samsung Galaxy S22+ USB-C nesmie chýbať, dolu nájdete aj SIM kartu a reproduktor.
USB-C nesmie chýbať, dolu nájdete aj SIM kartu a reproduktor.


Samsung Galaxy S22+ Odolný hliníkový Armor lemuje celý telefón a nechýba ani odolnejšie sklo.
Odolný hliníkový Armor lemuje celý telefón a nechýba ani odolnejšie sklo.





4500 mAh batéria je síce oproti minuloročnému S21+ modelu menšia, ale rozhodne sa výdržou nemá za čo hanbiť. Bolo pre mňa priam problémom vybiť ju za jeden deň a pri rozvážnejšom používaní telefón vydrží aj dva dni. Napriek tomu, že S22+ podporuje maximálne 45W rýchle nabíjanie, telefón si dobijete z 0% na 100% za približne 45 minút. Bezdrôtové nabíjanie už klasicky podporuje 15W, ale telefón je zároveň schopný reverzne nabíjať vaše zariadenia, a to s výkonom 4,5W.

Okrem dobrej batérie vám nový model ponúkne aj pekný set troch kamier - nový 50 MP hlavný senzor, 12 MP ultraširoký fotoaparát a 10 MP teleobjektív s 3x zoomom. Predný displej obsahuje kvalitný 10 MP selfie fotoaparát, ktorý umožní odomykať telefón aj pomocou vašej tváre. Na zvyšok kamier sa potom dokonale aplikuje teória, čo nie je rozbité, netreba opravovať. A tak vás rozhodne neohromí žiadny 100-násobný zoom alebo 100 MP kamera, ale naopak dostanete veľmi spoľahlivú a kvalitne spracovanú kamerovú zostavu.

Fotografie z hlavnej kamery budú za denného svetla vyzerať vynikajúco, širokouhlý fotoaparát taktiež uspokojí, aj keď množstvo detailov sa mierne zníži. Celá zostava má však po novom mierne širší záber, takže častokrát si trúfnete fotiť aj väčšie objekty s hlavnou kamerou. 3x optický zoom, ktorý dostanete vďaka telefoto senzoru, vám vyprodukuje veľmi solídne fotografie. Naopak maximálny 30x digitálny zoom vytvorí to, čo by ste asi od digitálneho zoomu čakali. Avšak vďaka citeľnej asistencii AI sa bude dať celkom jasne rozlíšiť, čo ste fotili, aj pri takomto zoome. Samozrejme, pri horších svetelných podmienkach pôjde kvalita dolu, smerom ku vkusnej olejomaľbe.

Samsung Galaxy S22+
Samsung Galaxy S22+ Dizajn je mierne hrubší až industriálny, no stále pôsobí štýlovo a minimalisticky
Dizajn je mierne hrubší až industriálny, no stále pôsobí štýlovo a minimalisticky


Samsung Galaxy S22+ Tohtoročná kamerová zostava nie je mega revolúciou, ale všetko robí vynikajúco
Tohtoročná kamerová zostava nie je mega revolúciou, ale všetko robí vynikajúco


Samsung Galaxy S22+ Elegantný dizajn si kamery zachovávajú aj vložené v puzdre
Elegantný dizajn si kamery zachovávajú aj vložené v puzdre





Rozhodne nesmieme opomenúť ani kvalitný, automaticky aktivovaný nočný režim, nazvaný nightography. Ten aj v noci cvakne fotografiu rýchlo, kvalitne a veľmi ostro, aj keď máte ruky roztrasené podobne ako ja. Samozrejme, najlepší výsledok dosiahnete práve s hlavnou kamerou, ale aspoň sú všetky nočné fotky doplnené elegantnou animáciou akoby postupne rastúceho mesiaca priamo na spúšti. Toto tlačidlo viete zároveň voľne pohybovať po obrazovke a umiestniť ho práve tam, kde vám vyhovuje najviac. Kamerovú zostavu potom dopĺňa už len kvalitné a veľmi dobre stabilizované video, ktoré zvláda 4K v 30 aj 60 fps, ale aj 8K s obmedzením na 24 fps.

K celkovému plynulému zážitku s dobrou výdržou batériou určite napomáha aj nový 4nm čip Exynos 2200. Ten síce v benchmarkoch spôsoboval, že výkon lietal medzi každým testom od 750000 až k 920000, ale všetky základné procesy zvládal bezproblémovo. Pri navigácii telefónom, prepínaní medzi viacerými úlohami, či pri hraní hier, beží telefón bezproblémovo. Antutu pri prvom teste stiahlo približne 5% batérie, teplota vzrástla o čosi menej ako 7°C a telefón zaskóroval neuspokojivé 750-tisícové čísla. Pri opakovanom teste však siahali výsledky nad 900-tisíc, z batérie ubudlo podobné percento a teplota vzrástla až o 12°C. Také štvrté spustenie Antutu opäť začalo skóre znižovať.

Pri hraní sa stále vyskytoval grafický glitch, ktorý sme spomínali v recenzii na základný S22 model. Nový grafický čip založený na technológii RDNA2 od AMD je však veľmi rýchly, a preto si aj benchmarku odnášal vyššie skóre. GPU podporuje po novom aj ray tracing, takže už len stačí čakať, kým niekto rozsiahle možnosti nových mobilných čipov využije. Dostupné tituly, ako napríklad Wild Rift, nejaké tie skákačky, či najnovšie Angry Birds bežali okrem spomínaného glitchu v načítavacom menu bezproblémovo aj na najvyšších nastaveniach.

Antutu benchmark [model - skóre (CPU, GPU, MEM, UX)]

 

Samsung Galaxy S22+
Samsung Galaxy S22+ Aj pri štvrtom teste sa držal mobil na výbornú, ale 7-percentný pokles batérie nie je ideálny.
Aj pri štvrtom teste sa držal mobil na výbornú, ale 7-percentný pokles batérie nie je ideálny.


Samsung Galaxy S22+ Wild Rift si vychutnáte v najlepšej kvalite úplne bezproblémovo.
Wild Rift si vychutnáte v najlepšej kvalite úplne bezproblémovo.


Samsung Galaxy S22+ LEDky vám elegantne zobrazia čas, ale nájdete tu aj iné indikátory.
LEDky vám elegantne zobrazia čas, ale nájdete tu aj iné indikátory.




Telefón beží už na najnovšom Androide 12 so simplifikovaným a ľahko navigovateľným skinom One UI 4. Samsung tu ukazuje jeden z najplynulejších a najprehľadnejších Android vizuálov, ktorý neobsahuje množstvo zbytočného bloatwaru a má plno inteligentných vychytávok. Farebné palety, systémové tlačidlá pre vypnutie mikrofónov, kamier, ale aj ich indikátory pri používaní. Určite oceníte aj Samsung Dex umožňujúci desktopový zážitok, či také extra stmavenie alebo monochromatický režim pri režime spánku. Nový model je taktiež lepšie previazaný s Galaxy tabletom, ostatnými Samsung zariadeniami, ale aj s PC. Smart Switch vám pomôže ľahko presunúť dáta zo starého telefónu a viacvrstvová ochrana Galaxy Knox poskytne bezpečný zážitok z používania.

Samsung navyše sľubuje telefónom 4 - ročnú podporu na systémy a 5 rokov na bezpečnostné updaty, čo je ešte viac ako Google poskytuje vlastnému Pixelu. Galaxy S22+ je teda vynikajúci spoločník, nech ste už akýkoľvek typ používateľa. Kvalitné a elegantné industriálne spracovanie poteší, kamerová zostava robí to, čo robila vždy dobre, ešte lepším a o výkonný hardvér s dobrou výdržou batérie tiež núdza nebude. Rýchla navigácia plynulou nadstavbou One UI 4 vás rýchlo neomrzí a celkovo sa tak dočkáte vyladeného zážitku.

Samsung Galaxy S22+ zakúpite v 128GB verzii s 8GB RAM za 1049 € a v jeho 8GB/256GB verzii ho nájdete od 1099€.


napísal Taiven 28.3.2022
Páči sa mi!
NAJLEPŠIE MOBILY
9.5
SAMSUNG GALAXY TAB S9+
13
[22.9. 2023]
9.5
SAMSUNG GALAXY S24+
87
[2.2. 2024]
9.5
SAMSUNG GALAXY S24 ULTRA
102
[9.2. 2024]
9.5
SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
47
[10.2. 2023]
9.0
ASUS ROG PHONE 8 PRO
22
[8.3. 2024]
9.0
SAMSUNG GALAXY FIT3
25
[15.3. 2024]
9.0
POCO X6 PRO
27
[19.2. 2024]
9.0
CREATIVE OUTLIER FREE PRO
12
[15.11. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY Z FLIP5
32
[16.8. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY Z FOLD5
19
[25.8. 2023]
9.0
MOTOROLA RAZR 40 ULTRA
32
[24.7. 2023]
9.0
XIAOMI POCO F5 PRO
34
[7.7. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY S23
85
[3.3. 2023]
8.5
NOKIA G42 5G
20
[8.9. 2023]
8.5
SAMSUNG SMARTTAG2
52
[22.11. 2023]
8.5
XIAOMI REDMI NOTE 13 PRO+
41
[23.2. 2024]
8.5
SAMSUNG TAB S9 FE
16
[12.12. 2023]
8.5
XIAOMI POCO F5
12
[30.6. 2023]
8.5
SAMSUNG GALAXY A54 5G
10
[5.5. 2023]
8.5
SAMSUNG GALAXY S22+
+ celý balíček je kvalitnou a výkonnou istotou
+ farebne krásny a veľkosťou pohodlný displej
+ spoľahlivý a kvalitný kamerový systém
+ matné zadné sklo a všeobecne vyhotovenie z dobrých materiálov
+ čistý Android zážitok
+ čítačka odtlačkov prsta pod displejom
+ veľmi dobrá výdrž batérie
+ stereo reproduktory
+ ploché hrany displeja a hranatejší dizajn
- dizajn sa môže zdať málo inovatívny
- nabíjanie maximálne 45W (avšak predĺži životnosť vašej batérie)
- prechody medzi kamerami nie sú práve najplynulejšie



Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk