SOUND BLASTER KATANA V2X

SOUND BLASTER KATANA V2X

8.5

Nová Katana, teraz s kompaktnejším subwooferom

Test

Creative je doma vo zvuku každého druhu a ponúka ako zvukové karty, tak rôzne reproduktory a slúchadlá. Teraz sa rozhodla rozšíriť svoju sériu herných soundbarov Katana a priniesla SoundBlaster Katana 2 V2X.  Ten je nasledovníkom V2 verzie, ale s miernymi úpravami. 

SoundBlaster Katana V2 priniesla tento rok vylepšený soundbar s novými funkciami a veľkým subwooferom. Aktuálne však v novej verzii V2X ju refreshujú, respektíve upravujú smerom k hráčom, ktorí nemajú toľko miesta pod stolom a chcú niečo praktickejšie.

Špecifikácie:

  • Konfigurácia: 2.1
  • Výkon: 90W RMS (180W Peak namiesto 252W)
  • Rozsah: 50 - 20,000 Hz
  • Subwoofer driver -  5,25-palcový, (namiesto 6,5-palcového)
  • Pripojenia:  Bluetooth 5.0, HDMI ARC, Optical-in, AUX-in, USB-C, SXFI-out
  • Funkcie: Sound Blaster Acoustic Engine, Super X-Fi, SXFI BATTLE Mode
  • Doplnky: Ovládač, úchyty na stenu
  • Rozmer soundbaru: 600 x 95 x 62 mm (40W RMS)
  • Rozmer subwooferu: 116 x 250 x 423 mm  (50W RMS) (predchádzajúca verzia mala 150x367x367mm)

V2X verzia tak ponúkne kompaktnejší a užší, respektíve celkovo o 40% menší objem subwooferu. Pritom zachováva pôvodný soundbar. Hlavne tu však dostanete nižší celkový výkon, ktorý je 180W v peaku. V pôvodnej verzii to bolo 252W. 

Sound Blaster Katana V2X
Sound Blaster Katana V2X Katana V2X prichádza s tenším a vyšším subwooferom.
Katana V2X prichádza s tenším a vyšším subwooferom.


Sound Blaster Katana V2X Zákaldný soundbar sa zachováva.
Zákaldný soundbar sa zachováva.


Sound Blaster Katana V2X Subwoofer ponúkne 90W RMS
Subwoofer ponúkne 90W RMS





Katana V2X tak ponúkne soundbar, subwoofer a diaľkové ovládanie. Samotný soundbar bude mať stále 60 cm na dĺžku a 6cm na výšku, a teda je ideálny hlavne pod väčšie monitory. Aj keď tu je dôležitý dizajn stojanu vášho monitora. Hlavne aby ste tam mali naň miesto a zároveň dosť miesta aj na klávesnicu a myš a aj ich káble. Pri niektorých véčkových stojanoch tak nemusí byť ideálne postavený, aj keď väčšinou ho viete postaviť aj na základňu stojanu a zasunúť ďalej. Podobne pri subwooferi rátajte s tým, že má reproduktor na pravej strane a ideálne ho tak postaviť niekde na pravú stranu pod stôl.

Samotný subwoofer sa na soundbar pripája konektorom, nie je wireless, ale je to aj dobre, keďže pri PC to nie je potrebné a musíte obetovať len jednu zásuvku. Napájanie ide priamo do soundbaru s tým, že z ďalších portov ponúka HDMI-Out - ARC, SXFI out, USB-in, Aux In, USB-C a optický vstup.  Plus, samozrejme, funguje aj Bluetooth 5.0 pripojenie. Ak funguje na TV a s konzolou, ideálne je ísť cez optiku alebo HDMI ARC, to sú štandardné prepojenia. Ak ste na PC, samozrejme, cez USB-C, čo je základ pre pripojenie a zároveň aj komunikáciu s aplikáciou..

Čo sa týka vyhotovenia, to pri Creative oceníte, keďže nejde do lacných materiálov a kvalitný povrch cítite aj vidíte. Tu pri soundbare zvolili veľkú prednú kovovú mriežku, ktorá za sebou skrýva predné reproduktory, v strede ponúka displej aj s 3,5 mm jackom na zapojenie headsetu. Hore nájdete dva ďalšie reproduktory a kovový povrch s jemne drsnou farbou. Pridávajú sa základné tlačidla, a to na zapnutie, Bluetooth, hlasitosť, zmenu vstupu, režimov zvuku a aj prepnutie na SXFI. Ak máte ďalšie Creative zariadenia s podporou SXFI, napríklad headset, kde viete využiť Super X-Fi Headphone Holography s dokonalou reprodukciou. Prepnutie na headset sa hodí aj na večerné hranie, ak už nechcete rušiť rodinu alebo susedov. Z funkcii nechýba SXFI BATTLE a Scout podpora zvuku pre hranie FPS hier a ani filmové profily a podpora Dolby Audio. 

Sound Blaster Katana V2X
Sound Blaster Katana V2X Portov je dostatok, viete ho pripojiť aj k TV
Portov je dostatok, viete ho pripojiť aj k TV


Sound Blaster Katana V2X Podsvietenie soundbaru nechýba
Podsvietenie soundbaru nechýba


Sound Blaster Katana V2X Vyhotovenie je kvalitné.
Vyhotovenie je kvalitné.





Základné úpravy nastavení tak viete robiť priamo cez tlačidlá na soundbare, ale primárne sú všetky funkcie na diaľkovom ovládači alebo v aplikácii. Cez ovládač viete nastaviť aj RGB podsvietenie, ale aj podsvietenie displeja, hlasitosť subwoofera. Nechýba tiež prepínanie vstupov, párovanie Bluetooth zariadení a šesť naprogramovaných tlačidiel, ktoré si viete nastaviť v aplikácii na PC.

Konkrétne z aplikácií je tu Creative App, ktorá je ako na mobiloch, tak na PC a ponúkne ešte detailnejšie nastavenia. Môžete si v nej nastaviť krivky zvuku, detailnejšie nastaviť RGB podsvietenie, upraviť zvukové profily. Čo je dôležité, viete si priradiť zvukové nastavenia k jednotlivým hrám.  Aj je tu aj funkcia Smart Volume, ktorá umožní automatické nastavovanie hlasitosti podľa hluku okolia vďaka mikrofónu v soundbare. 

Soundbar ponúka decentné výškové a stredové reproduktory, zatiaľ čo subwoofer vám k tomu dodá silné basy.  Zvuk veľmi dobre sadne k PC na ktoré je aj určený. Viete ho použiť aj k TV, aj keď v tejto verzii už nemusí vyznieť dostatočne dobre, respektíve nemusí byť ideálny na veľké miestnosti.  

Sound Blaster Katana V2X
Sound Blaster Katana V2X Soundbar viete použiť aj k TV, aj keď v tejto verzii nie je ideálny
Soundbar viete použiť aj k TV, aj keď v tejto verzii nie je ideálny


Sound Blaster Katana V2X Vstup viete dať aj cez optiku, alebo HDMI
Vstup viete dať aj cez optiku, alebo HDMI


Sound Blaster Katana V2X Aplikácia ponúkne bohaté možnosti nastavenia.
Aplikácia ponúkne bohaté možnosti nastavenia.




Sound Blaster Katana V2X je zaujímavý doplnok k monitoru a ponúkne decentný zvuk k hrám a filmom. Teraz so štíhlejším a spratnejším subwooferom, aj keď zachovanou veľkosťou soundbaru. Možno škoda, že rovno nespravili menšiu verziu aj toho, ak má niekto menší monitor, alebo chce niečo kompaktnejšie na stôl. Creative tu síce má svoje Stage soundbary, kde má aj menšie verzie, ale už nie sú vyslovene herné a podsvietené ako tento. Zároveň Sound Blaster Katana V2X stojí 309 eur, čo nie je najmenej, ale je veľmi blízko V2, ktorý kúpite aj za 329 eur.


napísal saver 25.11.2022
Páči sa mi! (+2)
8.5
SOUND BLASTER KATANA V2X
+ kvalitný a čistý zvuk
+ použitie ako k PC, tak TV
+ všetky potrebné prepojenia
+ množstvo možností hlbokých nastavení cez aplikáciu
- veľkosť soundbaru nemusí byť ideálna pod každý monitor


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19515)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk