GRID 2

Po dlhých rokoch moje čakanie konečne skončilo. Nástupca populárnej závodnej hry GRID je na svete. Fanúšikovia jásali a všetci sme sa tešili. Naša radosť sa však vytratila ihneď po dokončení inštalácie.

PC
pridal MrShaxX 30.7.2013 o 9:56 pod používateľské recenzie

7.0


Po dlhých  rokoch moje čakanie konečne skončilo. Nástupca populárnej závodnej hry GRID je na svete. Fanúšikovia jásali a všetci sme sa tešili. Naša radosť sa však vytratila ihneď po dokončení inštalácie. Grid 2 totiž od svojho úžasného predchodcu prevzal naprosté minimum a stal sa tak čistokrvnou arkádovkou. Rýchlo nám došlo, že pre relevantné hodnotenie musíme Grrid 2 brať ako úplne novú hru.Ako už to býva, multiplayeri závodných hier sú z pravidal vždy zábavnejšie ako ich singleplayerová časť, nemá cenu sa týmto zaobérať. Môžeme len povedať, že multiplayerové preteky sú zábavné a okrem online hrania majú hráči tiež možnosť hry viacerých hráčov na jednej platforme, pomocov splitscreenu.

Toľko ku multiplayerovej časti. A teraz achylová pata závodných hier, teda singleplayer. Hra samozrejme obsahuje možnosť volných pretokov. No bohužiaľ prevažná vačšina áut sa musí najprv odomknuť v kampani, preto vačšina hráčov zamieri priamo tam. Išli sme s davom a spustili teda príbehovú kampaň.

V následujúcich niekoľkých minutách sme si vypočuli celkom nudný a nedôležitý príbeh. Stručne povedané : Ste pretekár na voľnej nohe, ktorého si najal miliardár, ktorý štartuje vlastnú svetovú závodnú sériu, teda WSR. Táto séria potrebuje pre svoj rozjazd hviezdu a tou sa máte stať práve vy.Príbeh je ďalej rozprávany pomocou cut scien demonštrujúci vašu popularitu na vymyslených socialných sieťach. Čas od času sa tak isto objavý hraný spot zo štúdia športového spravodajstva a to je v podstate všetko.

Akú máte pre postup motiváciu ? Za niektoré preteky získaváte fanúšikov, za iné nové autá. Avšak najvačšia motivácia je samotné dohranie kampane a odomknutie obsahu pre voliteľnú hru. Pre prístup k niektorému obsahu si bohužiaľ budete musieť priplátiť.

Dostávame sa ku samotnej jazde. Na štarte všetko vizerá dobre. Grafika je úchvatná. Mé len jeden malý problém, a to je HUD, ktorý je biely a pri  niektorých pretekoch pri jazde proti slnku je nečítateľný. Cez deň Vás ohromí nádherné prostredie no a v noci to bude skvelá show, ktorá sprevádza cele preteky a nesmieme zabudnuť aj na skvelé spracovanie modelov áut. V hre je naviac obsadený perfektný deštrukčný model, ktorý má síce malý vplyv na jazdné vlastnosti, ale vyzerá úchvatne.

Celú hru naviac sprevádza perfektne zpracovaný zvuk. Bohužiaľ, z toho mála vecí, čo si Grid 2 zobral od svojho takzvaného predchodcu, je nanešťastie aj otravný hlas vo vysielačke, ktorý Vám celú dobu hrania nepovie ani jednu užitočnú informáciu. No informuje Vás o vecach ako napríklad, že máte poškodené auto, že Váš súper spravil hodiny a tak podobne. No aj napriek tomu môže audio-vizuálnu stránku hodnotiť len kladne.

No pri samotnej jazde narážame na jeden vážnejší problém. Že je jazda arkádová, sme Vás informovali už na začiatku no jazda je však neuveriteľne jednotvárna. Jednotlivé preteky sa odlišujú len minimálne. V hre je množstvo  herných módov, vetšinou prevzatých zo staršieho dielu série, alebo z iných hier. Bohužiaľ pre všetký herné módy sú používané rovnaké autá bez najmenšej zmeny jazdného modelu . A čo je horšie, jednotlivé auta rovnakej triedy sa jazdnými vlastnosťami skoro vôbec nelišia. Veľakrát sa divíte, ako je možné, že Vy idete limuzínou V8 po rovnej ceste a drźí sa Vás itálska nákupna taška.

Nepomôže Vám ani nastavenie obtiažnosti, ktoré v podstate mení jedine počítačom riadené vozidlá. Na najvyššej obtiažnosti sa z umelej inteligencie stáva vrážedný, neomyslný robot, ktorý nezávisle od auta, ktoré ovláda, zrýchli z 0 na 100 minimálne o 2 sekundy skor ako vy, zátačky prechádza bez najmenšej chybyčky a hra sa tak stáva nehrateľnou. Jednotvárnosť hry aspoň z časti narušujú 2 nové módy.

Prvým novým módom je takzvaný lajv ruts, ktorý priebežne generuje trať. Navzdory tomu, že neviete aká bude ďalšia zatáčka, jedna a o najjednoduchší mód. Druhým novým módom je mód Overtejk a povieme to narovinu, ide o najnudnejší a najhorší mód. Spolu s jedním oponentom a veľkým množstvom okolitých áut prechádzate danú trať. Nesmiete do nich naraziť, nesmiete narážať do stien, ani do svojeho oponentra pretože  inak nedostanete potrebné množstvo bodov.

Hra ako taká má teda bližšie ku sérii Need for Speed, ako ku svojému predchodcovi. Pokiaľ to teda takto budeme brať, dojdeme ku záveru, že sa jedná po technickej stránke o perfektnú hru, ktorá vás na krátko zabaví rovnako ako in´nadpriemerná arkadová hra.

Ku najvačším kladom hry nepochybne patrí nezpočet vozidiel a tratí, ďalej perfektná audiovizuálna zložka a v neposlednej rade aj podarený multiplayer. Najzásadnejším nedostatkom hry je jednotvárnosť pretekov, absencia pohľadu z kokpitu a nepodarené nastavenie obtiažnosti.

Aj keď sa nejedná o ten najsofikovaješí závodný zážitok na vaších monitoroch, Grid 2 Vám zprostredkuje veľa hodín zábavy za priemernú cenu. Nie je horší ako prvý Grid, no je proste iný.


napísal MrShaxX 30.7.2013



Páči sa mi!

7.0
GRID 2

PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Codemasters / Codemasters
Štýl: Racing
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 31.5. 2013
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk