Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 od CDPR bola veľmi očakávaná hra.

-
pridal Samuel Bugala 15.2.2021 o 10:38 pod používateľské recenzie

9.5


playtime: 40h cca(idem si pre 100% kompletizaciu takze mam dohranu hru tak asi na 40%)

obtiažnosť: very hard(najtažšia obtiažnosť)

build: môj build je veľmi komplexný ale najviac zameraný na quick hacky,run and gun hlavne s presnou puškou(widow maker)at the moment,crit damage na hackoch(hacky mam už na legendarnej urovni) a zbraniach

life path: nomad

 

Cyberpunk 2077 od CDPR bola veľmi očakávaná hra. Otázka znie, dosiahol cyberpunk hypu ktorý dostal ešte dlho pred vydaním? Za mňa áno. A prečo mali ľudia také veľké očakávania? Jednoduchá odpoveď. Zaklínač 3. Masívne RPG s otvoreným svetom a neskutočným počtom questov.

Presne to obsahuje cyberpunk 2077. Začal by som najskôr negatívami ktoré v skutočnosti nie sú negatíva ale fakt že cyberpunk nebol stavaný na staré konzoly aj keď to malo byt primárne na old gen a počítače. Samozrejme priemerné a high end počítače nemajú s touto hrou žiadny problém čo sa stability týka ale pri old gen konzolách je to úplne iná šálka kávy. Sám som hru najskôr hral na PS4 slim a bola to katastrofa. Bol som tak sklamaný že som hru po asi 5 hodinách hrania vypol. Veľa bugov, padanie hry a hlavne FPSka ktoré sa neudržali ani na 30 a v meste Night City to padalo aj pod 20 čo je úplná tragédia. Skončil by som tuto tému tým že na old gen to nemalo ani vyjsť.

Po pár mesiacoch mi prišla PS5 a pripadalo mi to ako keby som hral úplne inú hru. Framy sa držia na krásnych 60. Pár bugov pretrváva aj na next gene ale musíme brať do úvahy že je to gigantický otvorený svet s množstvom NPCs. Na grafike je tiež vidieť markantný pokrok a nutné dodať že next gen verzia ešte neni vonku takže podstate je to vylepšená PS4 verzia.

Teraz by som sa presunul na samotnú hru. Cyberpunk je RPG(role-playing game) a nie žiadne GTA jak si určite hŕstka ľudí myslelo z trailerov. Pred začiatkom hry mame hneď 3 možnosti ako si vytvoriť minulosť nášho protagonistu V. Sú to akési životne cesty. Nomád, dieťa ulice a korporát. Nomádi sú skupina ktorá sa rozdeľuje na ďalšie menšie skupiny. Nomádi prebývajú v pustinách Night City a maju svoje vlastne kempy. Neriadia sa pravidlami a majú vlastnú hierarchiu a žijú si po svojom. Potom tu mame dieťa z ulice. Vyrastal si v uliciach Night City a práca s dealermi a kšeftármi sú ti veľmi známe. Ako posledná možnosť je korporát. Vyššia vrstva ľudí ktorý velia celému Night City.

Po vybratí z týchto 3 možnosti príde samotne vytvorenie vzhľadu vašej postavy. Áno môžete si vybrať aj ako bude vyzerať to dole pod nohavicami J. Posledné v poradí sú atribúty do ktorých si môžete dať pár bodov a udáte si smer vášho buildu. Telo, reflexy, technické schopnosti, inteligencia a chladná hlava. Nutné dodať že v každej skupine týchto atribútov sú jedinečné schopnosti ktoré sa budú otvárať podľa toho koľko bodov dáte do daného atribútu. Po odomknutí skillu v atribútoch je nutne samotný skill sa naučiť pomocou perk pointu. Telo vám pridáva HP a výdrž, reflexy zlepšujú poškodenie zbraňami a kritické poškodenie, technické schopnosti zvyšujú odolnosť zbroje, inteligencia zvyšuje kvalitu a poškodenie hackov a chladna hlava je na stealth.

Hra môže začať. Svet v ktorom čím viac cyber were vylepšení tym ste viac super. Ľudia majú namiesto kože, orgánov robotické implantáty. Mega budovy a na každom rohu niaky bilboard so šialenou reklamou. Svet je rozdelený do distriktov a v každom distrikte vládne iný gang a iný kšeftár ktorý vám bude dávať zákazky. Ja som typ hráča ktorý splní najskôr vedľajšie questy a potom hlavná linka. A keď sa svet prvý krát otvoril tak mi skoro sánka padla. Neskutočné množstvo vedľajších úloh a tak ďalej.

Nečudo že na 100% prechod treba cca 90 hodín. A čerešňa na záver. Sprevádzať vás bude Keanu Reeves aka Johnny Silverhand v podobe čipu vo vašej hlave a bude sa ukazovať ako niaka vidina. No nie je to bomba?

Treba vyzdvihnúť aj zbrane. Útočné pušky, brokovnice pištole, sniperky, smgčka. Zbrane s delikátnymi vylepšeniami zo cyberpunk budúcnosti. Čo tým myslím? No napríklad taká útočná puška ktorá vie strieľať aj za roh a náboje nájdu nepriateľa aj keď je za ukrytom alebo brokovnica ktorá pri nabití rany penetruje betónovú stenu. Nechcete používať zbrane? Neni problém. Môžete sa stať pri investovaní bodov do inteligencie hackerom. Pred vstúpením do budovy zaplnenou nepriateľmi môžete hacknut kameru a pomocou rýchlych hackou zabiť každého jedného.

Chcete byt cyber Geral z Rivie? Prečo nie. V hre sa nachádzajú aj katany, nože a áno aj dildo sa považuje v cyberpunku za zbraň. Mame tu aj samotnú výrobu a vylepšenia zbrani a hackov a všetko čo to obnáša. Na výrobu treba súčiastky ktoré sa získajú pomocou rozoberania zbrani a ďalších veci. Takže prehľadávajte každú mŕtvolu a všetko čo vám príde pod ruku. Samozrejme je tu aj zbroj ktorú budete stále meniť kvôli odolnosti takže si neobľubujte niaku bundu na dlho lebo po chvíli vám príde niečo nové čo ma viacej armoru. Raz V vyzerá ako najväčší drsňák a potom sa budete sami seba pýtať že čo to sakra mam oblečené veď uvidíte.

Ako posledné by som zmienil radio soundtracky, combat soundtracky atd. Trufnem si povedať že cyberpunk ma hodne blizko k doom eternal soundtracku nie štýlom ale kvalitou. Hudba krásne zapadá do vysvieteného Night City a soundtracky či už cez rádio v aute alebo pri samotnych prestrelkách nemajú chybu.

Týmto by som ukončil moju recenziu a vrelo doporučujem hlavne tým čo majú dobrý pc alebo next gen konzolu. Cyberpunk je zábava na niekoľko desiatok hodín takže ak mate radi budúcnosť a RPG žáner neváhajte.


napísal Samuel Bugala 15.2.2021



Páči sa mi! (+14)

9.5
CYBERPUNK 2077
+ prepracovaný príbeh
+ množstvo vedľajších questov
+ masívny svet s krásnou grafikou
+ prepracovaný skill tree
+ postavy
+ množstvo itemov
-super soundtrack
- katastrofálna stabilita a grafika na old gen konzolách

Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19860)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk