Čo ukázala slovenská fps Quadrillion?

Retro FPS akcia Quadrillion je už v early access. Oplatí sa pozrieť?

pridal saver 14.5.2024 o 12:54 pod hry
Čo ukázala slovenská fps Quadrillion?

HRY > NOVINKY >

Štúdio RE: Wolves vydalo svoju retro fps akciu Quadrillion v Early access na steame a ak sa vám páčia hry v tomto štýle, môžete ju vyskúšať. Titul ponúkne alternatívnu prvú svetovú vojnu, kedy sa otvorilo samotné peklo a nebojuje sa tak proti ľuďom, ale proti nemŕtvym. Čakajte zákopy, svietiace symboly na oblohe a množstvá oživených mŕtvych. 

Od Quadrillion čakajte silne retro inšpirovanú a aj relatívne náročnú fps akciu. Ponúkne vám sériu levelov umiestnených do tohto obdobia, kde niektoré sú uzavreté, niektoré viac otvorené a samozrejme zaplnené nepriateľmi. K tomu je tam dosť silné zameranie na šetrenie nábojov, ktorých nikdy nie je dosť.  Neviem, či je to naschvál, alebo ešte to nie je nastavené, ale náhodne generovaný obsah v zásobovacích boxoch to môže spraviť ešte náročnejšie. 

Čo ukázala slovenská fps Quadrillion?
 
Čo ukázala slovenská fps Quadrillion?
 
Čo ukázala slovenská fps Quadrillion?

Napríklad v úvodnej misii sa objavíte na mape so zákopmi, kde spoznávate novú situáciu vo svete. Akoby sa otvorilo samotné peklo, na oblohe sú zvláštne znaky a namiesto vojakov v zákopoch už len nemŕtvi, ktorí ožívajú, keď ste nablízku. Vy sa objavujete pri zvláštny dverách so zvláštnym prístrojom a vašou úlohou je nájsť kľúč od dverí. Znamená to prebojovať sa krížom cez zákopy a následne sa prebojovať aj späť, keďže nemŕtvi znovu ožívajú. Tam pocítite, čo to je nedostatok nábojov. Viackrát sa mi stalo, že náboje pred koncom došli. Popritom zbierate rôzne typy lekárničiek a pridávajú sa aj obrázky s odkazmi na prečítanie, ktoré vytvárajú príbeh.

Zatiaľ čo prvý level je v zákopoch, druhý je v menšom otvorenom mestečku, kde máte nemŕtvych rovno v uliciach a je to drsnejšie, aj keď viac vidieť ešte nedokončenosť niektorých prvkov hry.  Neviem, aké sú ďalšie levely, keďže save systém zatiaľ zrejme nefunguje a vždy mi to začína od začiatku. 

Môžem zhodnotiť, že atmosféru to má, ale zároveň z toho cítiť skorý early access. Je tam dosť chýb, ale aj vecí, ktoré by bolo dobré doladiť pre dynamickejšiu a lepšiu hrateľnosť. Trochu zamrzí jeden typ nepriateľov, aspoň v týchto úvodných leveloch, ako aj ich rovnaké animácie. Dala by sa zlepšiť pri zásahoch či už nepriateľov alebo aj vás. Ale môžeme povedať samotný pohyb a streľba sú dobre spravené a aj vizuál ma štýl.

Čo ukázala slovenská fps Quadrillion?
 
Čo ukázala slovenská fps Quadrillion?
 
Čo ukázala slovenská fps Quadrillion?

Vizuál kombinuje lowpoly a retro lowres štýl aj s pridanými scanlines, čo vytvára decentný dojem. V nastaveniach nájdete aj zašumenie, aberáciu, motion blur, možno škoda, že sa nedá vypnúť downscalovanie obrazu na nízke rozlíšenie. Celé sa to hýbe dobre a nakoniec pri tomto dizajne a počte polygónov ani nečakajte nejaké problémy s výkonom.

Čo je zatiaľ dôležité, autori už aj teraz v early access určitý základ majú. A ak to podoťahujú, eventuálne môžu tým hrou osloviť fanúšikov retro štýlu fps. Zasadenie tam je zaujímavé a má to svoj štýl. 





Páči sa mi! (+1)






Čo ukázala slovenská fps Quadrillion?
PC
Slovenské hry

Vývoj: PROMAL group / RE:WOLVES Studio
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 8. máj 2024
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Rtx 4070 vs rx 7800 xt/ 7900 g... (6)
Zdravím! Nedávno som skladal nový PC, cca 3 týždn...
|Madison vr (0)
Chcel by som opýtať mám nárok na nejakú zľavu na M...
|Odišla mi grafická karta alebo... (17)
Ahoj, môžete mi prosím poradiť v čom je problém? N...
|Samsung q990d soundbar (1)
Zdravim, mám na ruke od Alzy zľavový kupón na tent...
|Ghost warrior 3 (1)
Ahojte. Viete mi odporučiť nejaký herný nb kde by ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (21297)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk