TERMINATOR 3 WAR OF THE MACHINES

TERMINATOR 3 WAR OF THE MACHINES

6.0

Recenzia na PC verziu

   Videli ste už film Terminator 3? Slušná akcia, pekné efekty, Arnold a neotrepaný záver. Pohoda. Hra s rovnomenným názvom, ktorú rozpitvávam v tejto recenzii,  vychádza zo slávnych terminátorovských filmov, ale napriek svojmu označeniu nemá s tretím dielom kino hitu až tak veľa spoločné, ako by sa zdalo. Áno, je to o strojoch a kyborgoch, ktorí sa postavili proti svojím stvoriteľom, ľuďom, vedení premúdrelým inteligentným systémom s názvom SKYNET. Napriek tomu dej nemá nič spoločné s lovením, či zachraňovaním "spasiteľa“ Johna Connora. V skutočnosti sa jedná už o priame boje medzi ľuďmi a strojmi po veľkej nukleárnej katastrofe, ktorou končí tretí Arnoldnator, pardon Terminator.


   War of the machines je čistokrvná akčná hra a môžem smelo vyhlásiť, že súčasne futuristická kópia hry Battlefield 1942. Na výber máte dve bojujúce strany. Vojsko SKYNETu tvoria útočné vznášadlá, ľahko obrnené pásové stroje a niekoľko druhov terminátorov. V TECH-COM sú  ľudia, ktorí sa snažia o prežitie. Členia sa podľa používaných zbraní a výstroje (snajper, guľometčík...) Na niektorých bojiskách si k sebe na pomoc môžu pribrať aj „dobrého“ terminátora – s podobou A. Schwarzeneggera.

Terminator 3 War of the Machines
Terminator 3 War of the Machines
Terminator 3 War of the Machines


   Čo sa týka fyzickej odolnosti a schopností, humanoidi a terminátori v hre sú veľmi vyrovnaní. Čo síce poteší, lebo v boji sú vyrovnané šance, ale na druhej strane, keď si spomeniete na filmových kyborgov-  nezmarov, ktorých nezastavila streľba z ťažkých zbraní ani mohutné explózie, možno vás podobne ako mňa trochu rozčaruje, keď uvidíte ako T 1000 skoná po jedinej guľke snajpera. Myslím, že keby terminátori mali väčšiu odolnosť na úkor rýchlosti a obratnosti a ľudia by na oplátku boli trochu svižnejší a s možnosťou uhýbania,  dosiahol by sa vierohodnejší rozdiel medzi dominantným strojom a húževnatým humanoidom, ktorý víťazí skôr taktikou ako silou. A hra by pritom zostala vyvážená. Taký je aspoň môj názor. Ďalej musím skonštatovať, že neschopnosť skákať u strojov je vcelku dobrý nápadník, ale jednofarebné - väčšinou červené videnie jednotiek SKYNETU je veľmi nepraktické vylepšenie. Keby mali stroje niekoľko pohľadov a pri jednofarebnom móde by rozlišovali koloritom zvýraznených teplokrvných protivníkov, podobne ako v Alien vs Predator, to by som bral všetkými desiatimi. Bohužiaľ herní terminátori sa nikdy neoslobodia od komunistického videnia sveta.


   Pri továrňach, letiskách a v ruinách vyspelej civilizácie sa občas vyskytujú autá, alebo transportéry. Môžu ich používať ľudia a niektoré vyspelejšie stroje, ale s istými obmedzeniami. Okrem toho sa v neveľkých lokáciách vyskytujú svetelné ikony, ktoré po obsadení nadobudnú farbu príslušnej bojovej strany a umožňujú respawn v danej pozícii. Ak si spomínate,  v Battlefielde to boli zástavy.

Terminator 3 War of the Machines
Terminator 3 War of the Machines
Terminator 3 War of the Machines


   Veľmi mi vadilo, že telá mŕtvych ľudí a zdemolovaných strojov  po finálnom zásahu jednoducho zmizli , bez toho aby dopadli na zem, alebo sa nejako výrazne prejavili po tvrdom zásahu. A preto  v hre niekedy nie je jasné, či ste vôbec trafili a odstránili protivníka, alebo sa šikovne schoval. T3-vojna strojov je podobne ako „Bojové pole 1942“ zameraný na multiplayer, ale v Battlefielde nájdete aspoň symbolickú single player kampaň. T3 toto úplne ignoruje. Predhodí vám rovno všetky arény a môžete sa vyžívať v team deatmatch s botmi.


   Multiplayer má tri módy. TERMINATION, takmer totožný TEAM DAEATMATCH a mnoho sľubujúce MISIE. Tie však skôr sklamú, ako potešia. Jedná sa totiž o gýčový systém jeden niečo chráni, druhý to musí zničiť. V praxi to vyzerá asi takto: Všetky stroje sa nahrnú do miestnosti s cennými dátami, tu vyčkávajú a ležérne likvidujú zúfalých človiečikov, čo im lezú priamo do rany cez jedinú prístupovú cestu z bázy rebelov. Celkovo mám dojem, že hra s veľkým potenciálom bola nakoniec narýchlo ukončená a preto odfláknutá.


   Postapokalyptický svet je modelovaný celkom pekne, ale za to sa platí daň v podobe vysokých hardwarových nárokov. Slušná 3D karta a procesor nad 1300Mhz sa mi zdá prijateľným  minimom pre nerušené gamesenie.

 

Terminator 3 War of the Machines
Terminator 3 War of the Machines
Terminator 3 War of the Machines


   Čo dodať? Terminator 3 :War of the machines nie je zlý titul, ale mohol dopadnúť aj oveľa lepšie. Keby sa autori s hrou ešte trochu pohrali, vznikol by hit, ktorý mal šancu prekonať aj svoj vzor z obdobia druhej svetovej vojny. Ak máte možnosť hrať po sieti, vyskúšajte ho. Zabaví, ale ani zďaleka nie tak ako spomínaný idol Battlefield 1942. Jednoducho povedané, Terminator 3 sa dá  hrať, ale ak ho nemáte o nič ste neprišli. 
 

 


napísal uni 8.1.2004
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
6.0
Ohodnotiť
TERMINATOR 3 WAR OF THE MACHINES
+ Dobre modelované prostredie
+ Terminátor + Arnold na strane ľudí
+ multiplayer
- slabá napodobenina Battlefieldu 1942
- vysoké hardwarové nároky
- minimálne rozdiely medzi ľuďmi a strojmi
- nedostatky pri zobrazovaní postáv


RECENZIE HRÁČOV
Terminator 3 War of the Machines
2.7
DHA    4.8.2006
Terminator. Filmová postava, ktorá z Arnolda Schwarzeneggra urobila nesmrteľnú legendu akčných filmo...prečítať celé
Terminator 3 War of the Machines

Vývoj: Atari / Clever Games
Dátum vydania:  november 2003
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19904)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk