UT2004 DEMO

UT2004 DEMO

Dojmy

Už je to takmer rok a pol, čo svetlo sveta uzrel Unreal Tournament 2003, ktorý oproti svojmu predchodcovi priniesol viacero zmien, či už pozitívnych alebo negativných. My si teraz v krátokosti rozpitváme hratelnú ukážku nového UT, tentokrát s označením 2004, ktorú nám chlapíci z Epicu ponúkli ako chutný predkrm pred tým, čo nás čaká vo full verzii.

Demoverzia číta solidných 200 Mb a patrí medzi tie bohatšie, čo sa obsahu týka. Ponúka nám možnosť si zabojovať so štyrmi charaktermi, v piatich mapách a v šiestich herných módoch, konkrétne DM, TDM, CTF, Bombing Run, Assault a konečne Onslaught. Okrem bohatosti ponúkaných možností prekvapí aj zakomponavanie botov a tak si tento kúsok budú mocť vychutnať aj ľudia s pomaleším pripojením na internet.

UT2004 demo
UT2004 demo
UT2004 demo

Nepochybne najväčším ťahákom tohoto dema je zbrusu nový mód Onslaught, ktorý je v tejto hratelnej ukážke prezentovaný mapou Torlan. Vo všeobecnosti sa jedná o akýsi klon Battlefieldu 1942, kde sa dva súperiace tímy snažia dobyť základňu toho druhého. Celé bojové pole je pritom posiate kontrolnými a navzájom prepojenými stanovišťami, ktoré slúžia jednak ako respawnovacie body, ale predovšetkým ich obsaďovaním dochádza k oslabovaniu nepriateľskej bázy, ktorú je potom možné zničiť až po zabratí všetkých týchto uzlov. Kedže mapa je obrovská, autori nám prichystali viacero typov mobilnej techniky, ktorá má za cieľ oživiť hratelnosť a pridať na príťažlivosti vzhľadu. Či už sa jedná o ľahké vznášadlo Manta, jeep Scorpion alebo tažký tank Goliath, používanie týchto mechanických zariadení je nesmierne zábavné a efektívne, že sa človeku ani nebude chcieť z týchto mašiniek vystúpiť. Po pár dňoch poctivej zapárky môžem slobodne prehlásiť, že niet lepšieho módu pod slnkom. Hrateľnosť je strhujúca, mapa obrovská a rýchlosť priam ukrutná. 

Z ostatných módov stojí za to sa zmieniť o comebacku módu Assault, ktorý bol vyradený z UT 2003 a v dôsledku toho odradil veľké percento priaznivcov predchádzajúcej hry. Princíp Assaultu spočíva v rozdelení hráčov do dvoch súperiacich skupín, kde jedna z nich útočí a druhá má za úlohu tomuto útoku odolať a útočníkov maximálne zdržať. Assaultujúca strana má totiž pevne dané úlohy, ktoré v prípade že chce vyhrať, musí v časovom limite úspešne splniť. Po skončení kola sa úlohy strán vymenia a tak brániaca sa grupa pre zmenu atakuje a naopak. Mapa Convoy prítomná v deme, je čiastočný remake známeho Trainu z Unreal Tournamentu, pričom teraz majú útočníci za úlohu infiltrovať konvoj vozidiel a ukradnúť dvojicu Nexus rakiet. Cesta k týmto hlaviciam pritom počíta s takými úlohami ako vyhodenie prístupovej brány do vzduchu či zabezpečenie prechodu medzi jednotlivými súpravami.

UT2004 demo
UT2004 demo
UT2004 demo

Viacerými zmenami prešiel aj zbraňový arzenál, niektoré zbrane dostali nový grafický kabát, iné boli pre zmenu modifikované, ale pribudlo aj niekoľko nových kúskov. Počas prestreliek na otvorenom teréne sa vám bude hodiť nový raketomet AVRiL, určený predovšetkým na elimináciu dotierajúcich vozidiel, v úzkych priestoroch zasa nepohrdnete granátometom, sniperi si určite obľúbia reinkarnovanú odstreľovačku a v obrovských mapách si iste nájde uplatnenie aj mínomet. Celkovo sú tieto zmeny pozitívne a prispievajú k ešte väčšiej vyváženosti zbraní.

Autori použili modifikovaný engine z Unreal Tournamentu 2003 a preto sa nemusíme obávať zvýšenej hardwarovej náročnosti. Práve naopak, Epic zapracoval na jeho dolaďovaní a tak už i len demoverzia beží plynulejšie na konfiguráciach, s ktorými by mal UT 2003 problémy. Grafické zmeny nie sú na prvý pohľad tak markantné, hlavne z toho dôvodu, že možnosti nastavovania grafických detailov a finesov sú obmedzené, ale aj tak je vidieť pokrok v detailnosti prostredia a charakterov. Zmenám sa však nevyhol ani sieťový kód, ktorý bol z veľkej časti prepracovaný a počas niekoľkodňového hrania na rozličných serveroch sa javil stabilne a bez problémov. Škoda len, že sa neostalo u pôvodného zámeru urobiť obidve hry navzájom kompatibilné, kde by si majitelia len UT 2003 mohli zahrať s vlastníkmi novšieho ročníku.

UT2004 demo
UT2004 demo
UT2004 demo

V plnej verzii si zabojujeme vo viac než v 95 (!) mapách, zajazdíme resp. zalietame si v 9 mašinkách a vyskúšame účinok 17 zbraní, či už na organickú alebo anorganickú hmotu nepriateľov . Tešiť sa môžeme tiež na super módy ako už spomínaný Onslaught, či kráľovský návrat Assaultu. Plná verzia sa u nás bude pravdepodobne predávať na 6 CD alebo na 1 DVD. V zahraničí bude k dostaniu aj špeciálny dvoj DVD pack, ktorý bude obohatený o tutoriály pojednávajúce predovšetkým o nástrojoch a možnostiach UnrealEd-itoru. Vyzerá to teda, že nový prírastok do rodiny Unrealov bude viac než dôstojným nástupcom a ak sa nič vážneho nestane a Epic dodrží dátum vydania, mohli by sme sa už koncom marca preháňať po bojových arénach Nereálneho turnaja 2004. 


napísal blade 19.2.2004
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
UT2004 DEMO


UT2004 demo
PC

Vývoj: Atari / Epic
Štýl: Akcia
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Xbox hľadám hračou (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk