GROUND CONTROL

GROUND CONTROL

9.1

Recenzia na PC verziu

Ďalšia zo stratégii tento mesiac je Ground Control, je trochu netradičná ale je super hra, v tejto stratégií  nemáte budovy ktoré musíte stavať ani žiadne výskumy a ťaženie, nič, dostnete len zopár jednotiek na výsadok a s nimi musíte vyčistiť územie. Je to viac akčné, ale treba aj takticky rozmýšlať kam s ktorým typom jednotky zakotviť a zaútočiť.

Je rok 2419 na zemi konečne vládne mier pretože vojna sa presídlina ku hviezdam...

Krížom cez všetky kolónie vládne nekonečný medzi megakroporáciami boj o vládu nad zemou a zásobami. Vojaci tu bojujú a umierajú najhoršie je to na planéte Krig-7b ktorá ukrýva tajomstvo za ktoré sa oplatí umrieť. Tu sa teraz stretli dve megakorporácie a bojujú o túto planétu 
Crayven Industries, a Order of the New Dawn.

Ako výsadok zo začiatku dostávate len Command APC a zopár vojakov, APC je riadiace vozidlo do ktorého môžete skryť pár pešiakových jednotiek pre rýchlejší pohyb. Ďalej však v hre máte aj malé rýchle takny, transportéry, ťažké tanky a postupne je tam toho stále viac, nakoniec stretnete aj lietadlá. Začínate samozrejme jednouchými misiami ako zničiť slabo opevnenú základňu nepriateľa, len s jednou jednotkou vojakov ktorí však niesu žiadne béčka a nepriteľov sundajú len taký fukot, horšie je to však z útokom na ochranné veže kde je lepšie ich mať pri APC ktoré vašich vojakov dobíja a znižuje im poškodenie. Tak isto dobíja APC aj ostatné jednotky ako tanky a transporty. Jednotky sú rozdelené do skupín vojaci bývajú v skupinách po 8 tanky a ostatné ťažké stroje po 4. Skupinu rozdeliť nemôžete ale môžete ich spájať a hýbať viacerými  naraz na jeden cieľ.

Ground Control
Ground Control
Ground Control

3D Engine je super, veľmi detailne prepracovaný zblízka, ale aj z diaľky, jednotky si môžete nazoomovať skoro aj na celú obrazkovku rôzne si krútiť kameru a pri vojakoch vidíte aj ako umierajú keď ich zabijú... jednoduchosť pohybu kamery a aj jednotiek dodáva hre super štýl, krajina je jemne textúrovaná z bump mapovanými pieskovými vlnkami, kopčekami obáčikmi asuper slnkom, je tam síce menej objektov ale kde tu nájdete aj strom a potom samozrejme základňu aj aj budovy, nepriateľské jednotky  vidíte len ak ich máte v dosahu alebo na radare...rozloha máp je okolo 40 štovrových kilometrov čo je dosť keď si pomyslíte žeby ste to mali prejsť pešo :) Efekty strelby jednotiek sú tiež prepracované, vidíte každú strelu, velké explózie, realtime renderované tiene atď... Kameru potom môžete zakliknúť na jednu jednotku a jednotku bude kamera automaticky sledovať. Smerovanie jednotiek je klasické označíte si kolko jednotiek chcete a klikete niekde na obrazovku kam chcete aby išli.. Jednotky za sebou nechávajú stopy v piesku, víria ho, a keď ich je veľa vytvárajú pieskové clony že sami neviete kde presne máte ktorú jednotku.

Ground Control
Ground Control
Ground Control

Zukový systém je tiež pekne spravený, a je aj 3D, počujete hlasnejšie jednotky ktoré sú blízko pri vás a slabšie tie čo sú vzadu, počujete aj strielanie ak sa stirela okolo kamery a ak si nazoomujete na nejakého vojačika a budete svedkom jeho smrti začujete aj víkrik ktorý ak ste ďaleko zanikne v hluku boja.

Nepriatelia majú  už od začiatku viac typov zbraní ,a to sú pozemné raketové vežičky ktoré moc bolesti nenarobia len združujú, nebezpečnejšie sú plazomé vežičky ktoré vás sundajú že ani okom nemihnete hlavne tanky a elektrické stroje, vojačikom moc škody nenarobia takže je dobré na ňe útočiť s nimi. A tieto veže potrebujú veľa energie takže keď im zrušíte Elekráreň budú inaktívne.. V bojoch niekedy máte aj posilu iných jednotiek ktoré prídu neskôr a vy im musíte napriklad vyčistiť cestu, alebo budete mať zachániť nejakú vašu napadnutú jednotku prípadne zastaviť nepriateľský konvoj. Neskôr sa vám bude stávať že dostanete viac výsadkov a budete si ich musieť rozdeliť na celú mapu, a potom takticky útočiť čo môže byť dosť problém lebo venovať sa dvom kútom mapy na raz je dosť namáhavé. Nepriatelia postupne svoju silu zvyšujú a začnú vás aj bombardovať lietadlami, ostrelovať artilériou cez kopec.. atď..

Ground Control
Ground Control
Ground Control

 Mapy sú zaujmavo navrhnuté, je tam kopa kopcou cez ktoré neprejdete a musíte ich obchádzať taže väčšiou existuje len jedna alebo dve cesty, ale zyvčajne musíte misiu splniť v nejakom limite takže ostáva len jedna cesta na ktorej si na vás už nachystali nepriatelia pascu. Teren samozrejme treba využívať na útoky čo najviac, všetky záhyby a kopce sa dajú využiť a aj sa za nimi skrývať lebo keď vy nevidíte nepriateľa nevidí ani on vás (niekedy :)  Ale umelá inteligencia nepriateľa je dosť dobrá teraz aspon podľa autorov ja neviem asi som videl aj lepšiu. Lebo nepriateľský vojačikovia zase stláli pri bráne a obstrelovali sa z mojimi, žiadnu posilu nezavolali nič hmm a potom tak aj skončili.

Hra má aj multiplayer takže si dobre zadrvíte aj po sieti kde môžete hrať až 8 a môžete si nastaviť rozny počet transportov z rôznymi jednotkami. Hra má jednu výhodu môžete hrať stále, hocikto sa môže do hry hocikedy pripojiť len doletí transport a je o jedného hráča viac to ešte pri žiadnej stratégií nebolo, je to super. Čiže môžete teraz hrať do omrzenia ako quakeho. A je tam aj možnosť posielania nových jednotiek každých X minút podľa nastavenia mapy to tiež poteší....

Jednoducho táto hra sa oplatí...

   

tu nájdete editor jednotiek pre GC 3ddownloads 280kb


napísal saver 23.6.2000
Páči sa mi!
9.1
Používatelia
5.5
GROUND CONTROL


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Monitor-strata signalu (9)
Zdravim, vcera som kupil novy monitor (MSI MAG 341...
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20767)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk