DEUS EX

DEUS EX

8.9

Recenzia na PC verziu

Deus Ex je adventúrová akcia na štýl System shock torchu zmiešaným z Omikronom a okorenený akciou zo Soldier of fortune. Budete hrať protiterroristického agenta ktorý musí zastaviť konšpirátorov od uskutočnenia ich plánu.

Je budúcnosť, zo sveta sa stalo jedno veľké chaotické miesto, terroristi voľne zabíjajú tisícky ľudí, drogy a pohromy zabíjajú milióny. Svetová ekonomika je blízko kolapsu. No najhoršie je že prichádza niekto kto chce ovládnuť svet. Nikto o ňom nevie, okrem teba. No v tomto svete nemôžeš nikomu veriť, veci nie su také ako vyzerajú a teraz je to všetko na tebe.

Na začiatku si môžete vybrať postavu, kde si navolíte svoje vlastnosti ako v RPGéčke, aký budete v počítačoch, akú silu budete mať, akú zručnosť v strielaní rôznymi zbranami, aký v plávaní a potápaní atď.... body môžete rôzne porozdelovať a potom cez hru sa vám aj tak budú zvyšovať podľa toho čo budete robiť. Ale v hre nemusíte ísť hneď hrať môžete sa najskôr precvičiť v cvičných komorách, ktore sa dosť podobajú  tréning v Half Lifeovi. Aj keď tu sa učíte otvárať dvere, najskôr normálne potom ak sú zamknuté šperhákom a ak su na kór najskôr nájdete kód, alebo ak kód neviete prípadne dvere sú na infra signál použijete inverzálny dekodér ktorý to za chvíľu rozkóduje. Potom sa naučíte prehľadávať mŕtvoly, nosiť ich aby ich nepriateľ nenašiel, táto časť mi pripomína dosť Thiefa... A nakoniec sa naučíte strielať zo všetkých zbraní zameriavať, nabíjať a zabíjať... skákať, podliezať, plávať v niečom rádioaktívnom a nakoniec si aj liečiť rany.

Deus Ex
Deus Ex
Deus Ex

V hre ide o to nájsť a zneškodniť konšpirátorov... začínate na Liberty islande kde sa máte stretnúť zo svojim bratom aby vám povedal čo a ako ďalej, po krátkom rozhovore vám povie že treba zastreliť nejakého informátora, a dá vam na výber viac zbraní od kuše po odstrelovačku... ja mám najradšej odstrelovačku. Potom je už všetko na vás, musíte informátora nájsť a pritom sa vyhýbať rôznym nepriateľským vojakom ktorí nebudú práve nadšený keď vás uvidia, a keď uvidia že po nich strielate tak najlepšie je už len utekať, lebo nábojov veľa nemáte a sundať zo 30 vojakov nie je sranda, najmä nie pri realite aká v hre vládne, kde aj vás môžu po pár ranách zbierať zo zeme. Ak to všetko obídete, vyleziete niekde na sochu slobody a odtial sundáte informátora.

Ako som už spomínal v hre sa budete žbŕlať v roznych záznamoch, počítačoch, pozerať rôzne ústiržky čo nájdete a toto všetko za vám zapisuje do konzoly kde si to kedykoľvek môžete pozrieť, zapisujú sa tu aj všetky dialógy a aj obrázky alebo mapy, tu si nastavujete rozloženie vecí, pozeráte svoje parametre, prípadne doplňate engergiu a liečite sa. Prípadne si meníte zbrane, ale tovšetko si môžete meniť aj z hlavnej obrazovku klávesami 1,2,3... až po 0. Teda nie všetko to musia byť veci, môžete používať aj šperhák, otvárač na konzervy :) tak som nazval nejaký strihač kovu, alebo tyč na rozbýjanie debien.

Deus Ex
Deus Ex
Deus Ex

Engine je použitý z Unreal Tournamnetu, to znamená že budete musieť mať veľmi dobrú grafickú kartu rýchly počítač a dosť pamäte ak chcete aby vám to išlo v pohode. Pri horšej konfigurácii hra prejavuje neustálym čitaním z disku, hlavne kôli veľkým textúram a potom vám bude trhať aj pri efektoch ktorých je dosť. Pekný hneď na začiatku je dokonale vyleštená podlaha od ktorej sa všetko odráža. Zaujmavé že minimum stanovil Eidos na P2 300Mhz a 64Mb ram :) to asi za trest niekomu :)

Hudba a zvuky sú super, pekná hudba vás privíta už na začiatku a potom sa hneď ponoríte do rozprávaného deja... zvuky zbraní a prostredia sú na klasickej úrovni čiže si to človek ani nevšimne, ale keďže unreal engine tak môžete využívať A3D alebo EAX 3d podporu zvuku a potom už na vás strielajú zo všetkých strán.

Deus Ex
Deus Ex
Deus Ex

Ale celkovo je to dobrá inovatívna hra, kde je skombinované skoro všetko z čím ste sa stretli v rôznych hrách, a tá kombinácia rôznych strategických a akčných vecí sa vám bude veľmi páčiť, jednoducho dá sa tam prehľadať skoro všetko a aj zobrať skoro všetko, a potom sa to skoro všetko dá aj použiť. Len škoda že to pokazili výberom blbého enginu, radšej mohli zvoliť Lithtech 2.0 alebo Quake III engine.


napísal saver 30.6.2000
Páči sa mi!
8.9
Používatelia
7.1
DEUS EX


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19863)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk