CRIMSON SKIES

CRIMSON SKIES

8.9

Recenzia na PC verziu

Vitajte v roku 1937, po mohutnom rozmachu vzdušnej dopravy začali vznikať gigantické vzducholode ktoré slúžili na prepravu, bývanie, na všetko... bolo to potrebné hlavne preto lebo po veľkej vojne boli zničené všetky železničné trate a cesty, všetka preprava ostala vo vzduchu. No z týmto rozvojom začali vznikať aj piráti, týto začali zostrelovať vzducholode a ničiť všetko čo im prišlo pod ruku. Vy Nathan Zachary a vaša skupina patríte tiež k týmto pirátom, no treba povedať že patríte k tým lepším pirátom a nezabíjate každého a niekedy aj pomôžete. V podstate vám ide o peniaze a o ženy :) na ktoré je vaša postava dosť zaťažená preto stále nejakú zachraňuje...

V hre je samozrejme príbehová hra, voľné misie a multiplayer. Skúšal som všetko ale najviac ma zaujala asi príbehová hra, kde postupne prechádzate veľmi zaujmavé misie podfarbené zaumavým príbehom, zarábate peniaze a upgradujete lietadlo. Ako som už spomínal vašim dočastným domovom je gigantická vzducholoď z ktorej budete lietať misie a ktorú budete ochraňovať. Celkovo prejdete 24 misií v každej máte aspon dva tri rôzne ciele, ako napr. zničiť most, potom ešte lietadlá, a nakoniec preletieť nejakou jaskyňou a vrátiť na Pandoru, tak sa totižto volá vaša vzducholoď kde sa musíte po každej misíi vrátiť a . Misie sú veľmi pekné hlavne v strihových scénach kde v každej misií aspon raz niekoho vo vzduchu vysadíte na iné lietadlo, alebo na idúci vlak...

Crimson skies
Crimson skies
Crimson skies

Multiplayer je pekný, skúšal som cez www.zone.com a v pohode to išlo aj na pomalšej linke, v multiplayeri máte viac typov hier kde si môžete dať deathmatch alebo teamový deathmatch... na hociktorej mape. Prípadne teamový zápas team Vzducholode  proti teamu druhej Vzducholode, a je tam aj verzia Capture the flag.

Voľné misie sú asi najlepšie na skrátenie si času, nadefinujete si tam koľko chcete mať nepriateľov na akých lietadlách pôjdu a prípadne či chcete mať aj Wingmana a pridelíte mu lietadlo a nakoniec sa sebe nejaké vyberiete. Prípadne si môžete nadesignovať aj nové lietadlo, čo celkom poteší ak sa v tom vyznáte, lebo je tam dosť vecí a fakt sa v tom musíte trochu hrať aby ste spravili ideálne liedalo... napr môžete spraviť pomalé a veľmi obratné lietadlo alebo zase rýchle ale kým ho otočíte preletíte aj celú ameriku :)  a to isté platí aj pri zbrojení lietadiel.

Crimson skies
Crimson skies
Crimson skies

Ovládanie je jednoduché, stačia v podstate šipky, a strelba gulometom, potom poprípadne klávesu na strielanie rakiet a klávesu na prepínanie Targetov.. to je všetko potom sa už len snažte aby ste nenabúrali a aby vás nezostrelili, je dobré si precičiť taktiky na strastenie nepriateľov ak su za vami. Potom je dobré si aj vybrať pohľad, buď zo zadu na lietadlo, alebo vlastný pohľad, a vlastný pohľad s kokpitom... ináč kokpit vám vôbec netreba a ostatné dva pohľady je dobré si prepínať podľa toho či útočíte, alebo či prevádzate nejaké kaskadérske kúsky.

Čo sa týka enginu, je rýchly a celkom pekný... myslím že je to ten istý engine aký je v Midtown Madness 2, teda tak isto sa naťahuje a aj tak isto vyzerá... tak to asi bude on :) V pohode sa tam dajú zobraziť veľké mestá a aj celé ostrovy. Samozrejme detaily mesta nie su až také dokonalé, ale z výšky sa to stratí. Samozrejme na pomalších kartách to nehrajte viac ako 800x600 lebo vám to pri viacerých objektoch bude trhať.

Zvuky, sú v pohode klasika počujete zvuky lietadiel, klasické dunenie vzducholodí do pozadia letu vám vždy hrá orchestrálna hudba čo pôsobí dosť akčne...

Crimson skies
Crimson skies
Crimson skies
Jednoznačne to hodnotím ako najlepší simulátor od doby Relatiatora, čo bol simulátor stíhačky ktorý behaj aj na 286-tke. Hra nenudí a príbeh tak zaujme že to chcete dohrať do konca, a keď skončíte zahráte si ešte multiplayer alebo aspon vlastné nadefinové misie.


napísal saver 28.9.2000
Páči sa mi!
8.9
Používatelia
6.1
CRIMSON SKIES


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Kodi (5)
Používate niekto KODI ? Potreboval by som pomôcť s...
|Steam deck - emulácia ps2 hier (1)
Čau. Hráva tu niekto PS2 hry na SD? Samozrejme poz...
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20963)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk