NHL EASTSIDE HOCKEY MANAGER

NHL EASTSIDE HOCKEY MANAGER

7.5

Kvalitných manažérov nikdy nie je dosť a o hokejových manažéroch to platí dvojnásobne.

Recenzia na PC verziu

Kvalitných manažérov nikdy nie je dosť a o hokejových manažéroch to platí dvojnásobne.  Úprimne povedané, nie som zástancom manažmentov a radšej siahnem po dobrej RPG, alebo stratégii. A tak, keď sa mi do rúk dostal NHL Eastside Hockey Manager, neprijímal som hru s nadšením. Ale  napokon som bol celkom milo prekvapený, pretože táto vecička predsa len má niečo do seba.

 

Po nenáročnej inštalácii na obrazovku vyskočí menu so základnými nastaveniami. Už tu je zrejmé, že autori nebrali hru na ľahkú váhu a pokúsili sa vytvoriť prepracovaný hokejový manažment. Určite poteší česká jazyková verzia, vďaka ktorej sa rýchlejšie oboznámite s rozsiahlymi možnosťami produktu. V úvodných nastaveniach určujete menu v akej budú vyplácané mzdy, zmeny pozadí, fotky hráčov v profiloch, zobrazenie zápasov na pozadí a dokonca územné celky, v súlade s ktorými budú zobrazované výsledky a merné jednotky. Na ďalšej obrazovke vyberiete ligu, zvolíte krajinu a hernú oblasť. Aby bolo jasné, že základom manažmentu je práve vaša osoba, do nasledujúcich riadkov vpíšete meno a priezvisko. V ponuke svetadielov som zvolil Európu. S potešením som si vybral Slovensko a potvrdil účasť v ST extralige. Otvorila sa ponuka herných tímov. Keďže som márne hľadal moju rodnú Banskú Bystricu, zvolil som spomedzi desiatich účastníkov, tím zo susedného Zvolena.

 

NHL eastside hockey manager
NHL eastside hockey manager
NHL eastside hockey manager

 

Konečne som sa dopracoval k súpisu hráčov. Menný zoznam dopĺňajú informácie o pozícii športovcov na ľade. Sú tu uvedené aj dátumy narodenia, výška a váha každého športovca. Nechýba podrobná štatistika jednotlivcov aj celého mužstva. Nájdete tu také detaily, ako súbor povahových vlastností, fyzické schopnosti a technické predpoklady členov tímu. Ako správny manažér môžete meniť a prehodnocovať zmluvy. Samozrejme k tomu má čo povedať aj Správna rada, ale v podstate väčšina  dôležitých rozhodnutí záleží len od vás. A tak môžete predávať, nakupovať hráčov, odsúhlasiť alebo zamietnuť transfer a požiadavky mužstva, ako aj určiť taktiku a stratégiu v nasledujúcom zápase.

 

Okrem štatistík a zaznamenaných výkonov vaše rozhodnutie pravdepodobne ovplyvní aj povesť hráča, rozpočet alebo názory iných členov mužstva. V prípade potreby sa poradíte s niektorým trénerom alebo dokonca fyzioterapeutom. Tréner obháji dobrého hráča alebo naopak vysloví negatívnu kritiku k menej zručným hokejistom. Fyzioterapeut preskúma stav vybraného jedinca. Potom odporučí, čo by sa malo podniknúť a aký postoj by bolo vhodné zaujať k pozorovanému hráčovi. Možno potom ochotnejšie zvýšite plat lídrovi tímu alebo naopak niekomu bez váhania zamávate na rozlúčku. Dôležité informácie a reakcie mužstva sú zvýraznené a označené skratkou v mennom zozname. Vďaka tomu, rýchlo zistíte, že istý obranca je zranený a nemôže nastúpiť na zápas (ZRA). Alebo ste upovedomený o pôsobení hokejistu v cudzine (CIZ). Takto sa rýchlo dozviete aj o nespokojnosti hráča a môžete zareagovať na danú situáciu.

 

Každý deň máte možnosť robiť úpravy v tíme, prehodnocovať taktiku a sledovať výsledky iných mužstiev. Na obrazovke správ sa dozviete o zmenách na čele hokejového manažmentu. Tu sa objaví aj pošta a výzvy od ďalších mužstiev a organizácií. Môžete vyjednávať ceny, vyjadriť sa k vzniknutej situácii a na základe informácií vykonať úpravy v jadre tímu.

 

NHL eastside hockey manager
NHL eastside hockey manager
NHL eastside hockey manager

 

Azda najviac som bol zvedavý, ako si autori hry poradia so záznamom zápasu. Zvyčajne sa v podobných hrách dočkáte len náhodne vygenerovaných výsledkov, ktoré sa takmer okamžite ukážu na výsledkovej listine. NHL Eastside Hockey Manager  sa pokúsil o zaujímavú simuláciu. Keď potvrdíte začiatok zápasu, na svetelnej tabuli sa začne odpočítavať čas. Súčasne sa v spodnej časti obrazovky zobrazuje komentár športového reportéra. A tak viete, že  hráč XY úspešne zachytil prihrávku a vystrelil na súperovu bránu. Alebo zistíte, že  nováčik v tíme sa hodí iba ak na škrabanie zemiakov. Počas prestávky, ale aj v plnom nasadení na ľade môžete prepínať štatistiky a údaje o prebiehajúcom zápase. Uvidíte, ako úspešne váš tím atakuje súperovu bránu a koľko presiloviek bolo na jednej a druhej strane. Na základe porovnaní skonštatujete, že mužstvo musí viac trénovať prihrávky a tých trestných minút mohlo byť menej. Na taktickej mape pre zmenu vidíte rozostavenie hráčov. Prúžok na náčrte ihriska zobrazuje polohu puku. Po zápase si môžete pozrieť bodové hodnotenie a pozíciu  tímu. Nechýbajú výsledky  zápasov iných mužstiev. A manžér, teda vy, má opäť starosti s najímaním nových hráčov a riešením konfliktných situácií.

 

Celkovo bolo do hry zakomponovaných viac, ako 200 reálnych hokejových klubov a asi 15 000 hráčov, trénerov a ďalších členov tímu. A to je naozaj úctyhodná bilancia. Dizajn hokejového manažéra je skutočne vydarený a lahodí oku. Keďže titul je zložený viac-menej zo statických obrazoviek, systémové požiadavky nie sú veľmi náročné: CPU 300Mhz, 128 MB ram, priemerná grafická karta určite postačia.

 

NHL Eastside Hockey Manager pravdepodobne neosloví väčšiu skupinu hráčov, ale nebude to preto, že sa jedná o nekvalitný titul. Skôr naopak. Nový hokejový manažér je naozaj vydareným kúskom a patrí k tomu najlepšiemu v danej oblasti. Takže ak patríte k skupinke nadšencov športového manažmentu, určite túto hru neprehliadnite. Nebudete sklamaní. A ak sa vám bude máliť, nezabudnite si pod vianočný stromček darovať Footbal Manager 2005. Podobne, ako práve recenzovaná hra, pochádza z dielne firiem CD Projekt a Sports interactive a sľubuje dokonalú simuláciu fotbalového manažéra. A predpokladám, že tak, ako hokejový manažér, bude na našom trhu v kvalitnom českom preklade.


NHL eastside hockey manager
NHL eastside hockey manager
NHL eastside hockey manager


napísal uni 13.9.2004
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
7.5
Ohodnotiť
NHL EASTSIDE HOCKEY MANAGER
+ vydarený simulátor hokejového manažmentu
+ nenáročné systémové požiadavky
+ kvalitný dizajn
+ čeština
- niekedy zdĺhavé načítavanie údajov
- chýbajú sprievodné zvuky, hudba


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: SEGA / CD Projekt / Sports Interactive
Dátum vydania:  august 2004
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19491)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk