4X4 EVOLUTION

4X4 EVOLUTION

8.6

Recenzia na PC verziu

Ak už máte dosť bežných závodov na cestách ako boli Need For Speed, alebo Test Driver.. máme tu veľmi peknú offroad racingovku 4x4 evolution. Kde si vyberiete nejaké bežne dostupného 4X4 Jeepa a idete cez hory a cez doly zdolávať prekážky. V hre ide čisto o to dostať sa zo štartu do cieľa, cez pár checkpointov, je jedno či pôjdete cez predom označenú cestu alebo si to reznete krížom cez nejaké kopce. Stačí len dôjsť, prípadne je dobré ešte predbehnúť ostatných :)

Ale poďme na začiatok, v hre sú samozrejme možnosti Quick Race, Carrer, Multiplayer... no klasika... všade vša ide len o jedno vyhrať. Vyberiete si auto, z troch kategórií, v jednej sú autá pre amatérov, potom pre pokročilých a potom pre profesionálov. V každej je ich aspoň zo 10-15 rôznych typov, len škoda že tam nieje nejaké všeobecné porovnanie áut. Celkovo je ich tam nad 50 ofifiálne licencovaných, sú tam autá od Hondy, Suzuki, Mitsubishi a atď... všetko také známe autá. S nimi môžete jazdiť na 16tich tratiach ako Letisko (teda ono to je niečo ako tajná základňa v nevadskej púšti :), na púšti, v kopcoch, v rozostavanej zóne atď... všetko dosť divoké miesta, kde vyskúšate svoje tlmiče na maximum. V Quick race ide čisto len o prejdenie trate, no v Carrer móde sa všetko točí okolo peňazí... teda koľko si zarobíte také auto si môžete kúpiť... a môžete sa zúčastniť na náročnejších pretekoch na ktorých zase môžete zarobiť viac peňazí.


4x4 evolution
4x4 evolution
4x4 evolution

Grafický engine je jednoducho super...autá su dokonale prepracované, povrch máp tiež... síce ostatné objekty niekedy niesu až také dokonalé... v tej rýchlosti si to ani nevšimnete. Naviac určite zaujme fyzikálne správanie sa áut, ako skáču z pieskových dún, ako ich to pri dopade odpéruje, a aj ako sa dá ľahko skotúlať dole kopcom ak preženiete svoje možnosti :) v hre môžete v pohode vbehnúť aj do vody, a keďže vaše auto je asi vodotesné :)môžete si v nej aj zaplávať a po dne sa preplaviť až tam kade sa dá po strmých brehoch výsť. Ale napr. na mape môžete vybehnúť z pravdepodobnej trate a ísť len ďalej... neviem aké veľké sú tie mapy ale ja som išiel aspon zo 2-3  minúty a stále tam bol dosť členitý terén :) (to bolo akurát v tej mape z tajnou základňou v púšti kde som si to rozbehol po dialnici a išiel len ďalej)

Čo sa týka pohladov, klasika, pohľad z kabíny (bez palubnej dosky, hmm škoda) potom dva rôzne pohľady spoza vozidla.

4x4 evolution
4x4 evolution
4x4 evolution

V čom je teda lepší ako Need for Speed? hmm no skôr by som to mal porovnávať z Test Driver Off Road čo bola zatial jediná lepšia hra zameraná na offroad racing, ale nehral som tak neviem (fúj hamba mi :) No jednoznačne v porovnaní z NFS je lepšie spravené správanie sa vozidla v terénoch, len zase horšie je spravené ovládanie vo väčšej rýchlosti kde sa auto ťažšie ovláda a ak v tej rýchlosti neskoro zbadáte kde máte checkpoint stratíte dosť času otáčaním a cúvaním. Neviem možno to tak má byť ale to jediné sa mi nepáčilo. Ale zase keďže tu máme 4x4 autá pred každou traťou si môžete zmeniť pohon buď viac presuniete na predné alebo zadné kolesá... v Carrer hre si môžete kúpiť lepšie tlmiče, kolesá, atď...

4x4 evolution
4x4 evolution
4x4 evolution

Celkovo je to cool hra ktorá vám skráti čakanie na ďalšieho Need for Speeda. Tu sú aj cheaty ak chcete 4x4 Evolution ... prípadne všetky autá si môžete pozrieť na homepage 4x4 http://4x4evo.godgames.com/trucks.php  prípadne trate tu  http://4x4evo.godgames.com/tracks.php


napísal saver 5.11.2000
Páči sa mi!
8.6
Používatelia
5.6
4X4 EVOLUTION


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20281)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk