C&C: RED ALERT 2

C&C: RED ALERT 2

9.4

Recenzia na PC verziu

Command and Conquer Red Alert 2, už neviem koľké pokračovanie geniálnej strategickej série od Westwoodu, a už druhé pokračovanie subkapitoly C&C Red Alert, kde v prvej časti Einstein pomocou stroja času odstránil Hitlera z cesty ešte pred tým ako začal byť v nemecku známy. Čiže druhá svetová vojna sa vôbec nekonala, ale nemiesto toho sa začala ukazovať pravá tvár komunizmu, v našej súčastnosti zastieraná úspechmi z druhej svetovej vojny na pozadí ktorej si Stalin robil svoje čistky.... bez vojny proti Nemcom, silné a ozbrojené rusko vtrvhne na východnú európu a snaží sa ju ovládnuť. Vtedy sa začala vaša vojna kde ste museli poraziť komunistické nebezpečného... vyhrali ste....

Teraz je to tu zase, síce Stalin je mŕtvy, ale jeho nástupca Romanv chce pomstu, pomstu za zničené a ponížené Rusko. Romanov má veľmi silnú zbraň a tým je jeho pravá ruka Jurij, ktorý je telepaticky nadaný jedinec a práve on zastavý Americké atómové rakety potom ako nimi chce USA odvrátiť komunistickú agresiu. Rakety vybuchnú a USA ostáva obklúčené, z oboch strán sa k nemu približujú ruské jednotky, ktoré psychockou energiou dokážu ovládať ľudí, takisto aj z juhu z mexika ktoré tiež v čase občianskej vojny obsadili... Američania musia trpieť.... invázia začína v New Yourku, socha slobody je zničená.  Vy ste bol práve povolaný späť do aktívnej služby, musíte to znova zastaviť.


   

Od prvej časti sa toto pokračovanie diametrálne nelíši, ten istý engine, podobná grafika, rovnaké ovládanie... len  v každom bolo niečo vylepšené, z grafikej stránky nájdete v hre kopu prepracovaných budov, vecí, prostredí,  hlavne si všimnete väčšie budovy a lepšie detaily každého predmetu. Plus teraz po uliciach jazdia aj policajti, môžete ovládať aj niektorých civlistov, obsadzovať budovy a robiť si z nich ozbrojené bunkre. Ovládanie sa tiež vylepšilo, máte k dispozícií viac prvkov, ako zadávanie trasy pre jednotku alebo skupinu jednotiek, skupinovanie jednotiek už je zjednodušené máte na to tlačídko na obrazovke. K enginu,neviem či bol nejako extrémne vylepšený, je voxelový z dynamicky rendervaným osvetlením ale to nieje nič čo by stálo za povšimnutie. Ale engine sa určite lepšie ovláda ako tie rôzne 3D shit stratégie čo teraz vychádzajú. (no ináč som fakt zvedavý ako vyriešia ovládanie v ich novom 3D engine pod ktorým uvidíme novú Dunu).

   

Čo sa týka jednotiek, nových je ich tam dosť a to pre obe strany. Spojenci, majú jednotky ako GI čo je elitný mariňák, psov ktorí zabijú hocijakého vojaka na jeden raz, dva druhy tankov, nákladnú helikoptéru, k ich základnému vybaveniu patria aj Harriery ktoré máte v podstate od začiatku lebo ich staváte rovno z radarom, ďalej zobranných zbraní majú akurát výbojové veže ktoré vymyslel Einstein a ak ich máte viac veďla seba ich sila sa automaticky znásobuje. Z vojakov ešte majú mariňáka a Tanyu ktorá je súčasťou príbehu už od minulej časti je odborníčka na všetky typy zbraní a výbušnín. Ďalej Einstein pre američanov vymyslel aj špeciálne krytie ktoré tanky automaticky maskuje za stromy, čiže keď sa nehýbu zmenia sa na stromy a nepriateľ ich nepozná. Ešte som zabudol na špióna ktorý dokáže zobrať podobu hociktorého vojaka alebo psa (heh normálne som nechápal keď sa zmenil na psa, ako nejaký transformer :) ... pričom odhaliť ho môžu len psy. Z vodných zbraní tam máme nejaké cruisery z jedným lietadielkom, a lietadlové lode zo 6timi lietadlami... lietadielka dobre ničia ruské ponorky, a delfíny sú zase účinné proti ruským gigantickým chobotniciam. Rusi zase majú dobre raketové nosiče ktoré vás zdecimujú už z patričnej vzdialenosti, ďalej z pozemných majú tiež dva druhy tankov, z ochranných veží majú zase Tesla Coil, ktoré spečú jednotku len čo sa dostane na dostrel,vo vzduchu ich chránia bombardovacie vzducholode. Z Gigantických zbraní rusi majú Atomové rakety a spojenci Ovládanie počasia.

   

Na začiatku v single player mode si vyberiete stranu buď, rusov alebo spojencov, každá strana má iný príbeh a inú motiváciu. Ináč ak hrávate Westwoodovské stratégie viete že príbeh za zlých je vždy zaujmavejší.... aj keď v tejto hre majú začiatok a koniec hry lepšie spravený američania, ale príbeh je u rusov lepší.

V misiách máte rôzne primárne a sekundárne ciele, zvyčajne je to však zničiť, alebo vyslobodiť niekoho, niekedy len obrániť základňu. No po splnení primárneho cieľa zvyčajne ešte dostanete príkaz vyhladiť územie úplne, čiže ak začínate len z piatimi vojakmi v priebehu misie dostanete mobilnú základňu, ktorú si rozložíte, postavíte ore rafinériu, elektrárne a všetky budovy, ktoré budete potrebovať, aby ste vyvynuli dostatok jednotiek na to aby ste vyhrali. Ináč aby som nezabudol teraz máte v menu 4 záložky pod ktorými sú rozložené osobitne budovy, obranné zariadenia, vojakov a pozemné jednotky. A teraz si môžete nastaviť až 30 jednotiek na robenie, predtým ste si ich mohli naklikať len 5. 

   

V porovnaní s jednotkou je hra oveľa komplexnejšia väčším počtom jednotiek, lepšími filmovanými medzilevelovými videami a kopou malých videí ktoré sa vám prehrávajú cez misiu v malom okne v ovládacom paneli. Jediné čo sa mi asi nepáčilo bolo že ste si už nemohli vyberať na ktorú oblasť chcete zaútočiť, vždy len dostanete novú misiu... Ale v konečnom dôsledku je to aj tak jedno, prejsť musíte aj tak všetky.

Ak kôli ničomu inému, pre tie videá sa oplatí zahrať.

   





napísal saver 7.11.2000
Páči sa mi!
9.4
Používatelia
7.4
C&C: RED ALERT 2


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk