LEISURE SUIT LARRY: MAGNA CUM LAUDE

LEISURE SUIT LARRY: MAGNA CUM LAUDE

6.3

Larry je späť. Vlastne nie je to pôvodný Larry Laffer, ale jeho synovec Larry Lovage.

Recenzia na PC verziu

Larry je späť. Vlastne nie je to pôvodný Larry Laffer, ale jeho synovec Larry Lovage. Obidvaja sú si až veľmi podobní, ako fyzicky, tak aj humorom a radšej ani nechcem vedieť prečo. To znamená, že obaja majú nadpriemerne veľkú hlavu, útle telo a sú (podľa nich samých) veľmi vtipný. Malý Larry sa dostal na vysokú školu a rozhodol sa, že nezomrie ako panic. Tu sa začína jeho príbeh a cesta za uspokojením sexuálnych chutí.

 

Pôvodná séria Leisure Suit Larry sa stala priekopníkom šteklivých adventúr a bola obľúbená hlavne u starších a náročnejších hráčov. No ako to už takmer vo všetkom býva, so stúpajúcim číslom za názvom sa priamo znižovala hrateľnosť a podobný trend postihol aj zatiaľ posledné vydanie Larryho. Ak sme hovorili o šteklivých adventúrach, tak v tomto dieli môžeme s kľudným svedomím slovko adventúra vyškrtnúť. Hra je kompletne v 3D a kamera zaujala pohľad z tretej osoby. Čiže sa genericky podobá napr. na Tomb Raider alebo GTA3. To, čo autori pokladajú za adventure, pokladám ja za mini hry. A čo je horšie, pokladám ich za dosť prihlúple mini hry. Hneď vysvetlím. Hovorí vám niečo Pong alebo Tapper? Že nie? Pong je hra s loptičkou a paličkou na jednej a druhej strane obrazovky. Loptičku treba čo najdlhšie udržať v hre posúvaním paličiek hore a dolu. V LSLMCL (fuj to je strašná skratka) tiež odrážate loptičku, ale s tým rozdielom, že v strede obrazovky je penis a každým odrazením sa zväčšuje, pokiaľ nedosiahne stropu a nezazvoní na zvonček. Počas hry vyletujú z prirodzenia rôzne bonusy, ako pumpa pre zväčšenie, modrý štvorček na invertovanie ovládania, striekačka na zväčšenie odrážacích paličiek a iné hlúposti. Tomu hovorím sexuálna a vzrušujúca hra. Blaah.


Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude
Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude
Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude

A pokiaľ ide o Tapper, tak ten sa v hre vyskytuje vo viacerých modifikáciách. Napríklad rozhadzovač letákov alebo barman. Ide o to, posielať dobiedzajúcim záujemcom, čo najrýchlejšie pivo, pritom ich poslať len toľko, koľko ich stojí v rade a chytať poháre, ktoré posielajú naspäť. Niekedy treba splniť až 6 úrovní, pričom ich obtiažnosť zakaždým stúpa. Ja som mal už v tretej, čo robiť a to hostia ešte medzi stoly voľne pohadzujú peniaze, a treba pre ne bežať. To pokladám za prihlúply „ftípek“, pretože nestíhate obsluhovať a nieto ešte bežať po prachy. Medzi ďalšie mini hry patrí aj hádzanie mincí do pohára, rôzne variácie na „stlač správnu klávesu v správny okamih“, oslintaný fotograf  a jeho obeť alebo rýchle nosenie hocičoho hocikomu. Tieto mini hry zapĺňajú asi 3/4 hry. Ten zblitok, ehm... chcel som povedať zbytok, je o behaní po mape, zháňaní peňazí na nepotrebné veci a sledovanie Larryho sexuálnych dobrodružstiev.

Mno a teraz sa poďme pozrieť, ako sa to celé hrá. V hlavnom okne sú dva hlavné ukazovatele. V pravo je ukazovateľ opilosti a vľavo ikony možných úloh, ako zober, hovor, preskúmaj. Počas hry sa zbierajú tri veci. Peniaze, tokens (niečo, ako mince) a fetiš. A teraz, ako vyzerá vlastná hra. Larry sa rozhodne, že si chce zašuk.., pomilovať sa s Analisou (s kým to môže robiť je napísané v Objectives, takže výber takmer žiadny). Pristúpi ku nej a dá talk. Začnú sa spolu rozprávať a o tom, či rozhovor dopadne dobre alebo si ho zopakujete, záleží samozrejme od vás. Dole vyskočí okno so spermiou, ktorú ovládate a snažíte sa chytiť, čo najviac zelených smajlíkov a vyhýbať sa všetkému ostatnému. Toto trvá cca. 3 minúty. Rozhovor dopadol dobre a Analisa odbehla do tanečného klubu. Ideme teda za ňou. Keď s ňou chceme pokecať, nedá sa a Analisa nás odbije poznámkou, že nemáme primerané oblečenie, aby sa s nami bavila. Na výber je asi 10 druhov oblečení a každý predáva iný chlapík v inej časti mesta. Než nájdeme ten pravý, minieme asi 100 dolcov. Doláre sa zarábajú tak, že môžeme ísť darovať semeno (hra pong (Larry zarobí $5 a hra trvá asi 2 minúty (wow, to je ale zložená zátvorka))) alebo hádzať mince do pohára (cca. $7 za 5 minút) alebo robiť pikantné fotografie (tak na tomto som vždy viac stratil, než zarobil) alebo robiť barmana (hra tapper (kto dohrá do konca môže slušne zarobiť, ale pochybujem, že sa nájde taký sadomasochista)).

Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude
Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude
Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude

Než zarobíte na oblečenie, pribudne vám 14 000 šedivých vlasov a kľudne aj 10 hodín. Tomu hovorím predĺženie hracieho času. No, ale späť k Analise. Kúpili sme si šaty a Analisa s nami konečne rozpráva (zase treba vyhrať súboj so spermiou a smajlíkmi). Analisa hovorí, že ak ju porazíme v tancovaní, pôjde s nami von. Tancovanie prebieha tak, že sa na obrazovke zjavujú šípky a treba ich promptne stláčať. Nanosekunda zaváhania a máme tu repete. Potom treba zbierať kľúčiky v časovom limite, zase rozhovor, treba dokúpiť na handry všelijaké prívesky a bižutériu (cca. 500 dolcov) no a keď ju už dostanete do svojej izby, tak Larry zapne rádio a tam sa ozve hlas Analisinho papá, že keď nás chytí, nakope nám orechy a Larry od strachu utečie cez okno. Ak by sa to stalo len raz, ale Larrymu sa to stáva stále. Každú ženskú, ktorá so mnou ehm... pardon s Larrym išla do izby postihla nejaká náhla katastrofa, infarkt, bol to chlap alebo čo ja viem čo. Nahota je trápne prelepená ceduľkou censored a ako tak sú vidieť len kozy a aj to len výnimočne. Takto si Američania predstavujú sexi hru? Tfuj. Obrázky, ktoré sú vytípané sú z necenzúrovanej verzie, ktorá sa, ale rozbehne až po použití príslušného patchu (btw. Uncensored&Uncut verzia sa práve dostáva do predaja). Pravdu povediac netuším pre koho má byť tento produkt určený. Mladistvým je zakázaná a dospelí si to dajú radšej naživo.

Jedinou dobrou vecou na tejto hre okrem zaujímavej komixovo-cell-shadovanej grafiky sú loadovacie obrazovky. Poznať, že ich robil dakto, kto rozumie foteniu. Dievčatá sú v zaujímavých a zvodných polohách. A treba tiež povedať, že modelky sú veľmi starostlivo vybrané a pekné. V hudobnom soundtracku sa nájdu zaujímavé skladby ako „Iam Too Sexy“ alebo „Summer Lovin“ z Pomády v podaní Larryho a lezbickej Ione. Inak priemer, ako všetko na tejto gameske.

Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude
Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude
Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude

 

Ak sa chcete zabávať a zažiť trocha šteklivých dobrodružstiev, tak to hlavne neskúšajte s Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude. O 100% lepšia voľba je zahrať si tetris a potom si pustiť kvalitné fínske péčko. Celú hru čakáte, že sa niečo stane, že teraz už to príde, ale nestane sa nič. Autorom asi stačilo, že nám občas ukážu kus voľne pohodeného prsníka a dosť.


napísal fendi 2.11.2004
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
6.3
Ohodnotiť
LEISURE SUIT LARRY: MAGNA CUM LAUDE
+ komixovo-cell-shadovaná grafika
+ loadovacie obrazovky
+ pekné modelky
+ zaujímavý soundtrack
- mini hry
- hra medzi mini hrami
- nízka hratelnosť a nulová znovuhratelnosť
- bez použitia nude patchu úplne o ničom
- bez použitia money patchu veľmi zdĺhavé


RECENZIE HRÁČOV
Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude
6.1
CHYMUS    22.7.2005
Séria Leisure Suit Larry je dobre známa hlavne starším hráčom, ktorý si spomínajú na dvojrozmernú kr...prečítať celé
PC

Vývoj: VU Games / CENEGA Slovakia / High Voltage Software
Štýl: akčná adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 15. október 2004
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20011)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk