LONGEST JOURNEY

LONGEST JOURNEY

9.0

Recenzia na PC verziu

Po dlhej dobe ma začala konečne nejaká adventúra baviť a bola to, Longest journey čiže Najdlhšia cesta.... vy hráte za mladé 18 ročné dievča, ktoré žije v ďalekej budúcnosti v jednom gigantickom meste, no deje sa s ňou niečo divné, niekedy v noci vo sne sa zrazu ocitne v inej krajine v inom svete. Presnejšie jej meno je April, utiekla od rodičov, lebo ju otec bil a matka s tým nič nerobila, teraz žije v dome pre opustené deti v gigantickom Newporte, má tam priateľov, pracuje v neďalekej kaviarni a chodí do umeleckej školy. 

Longest Journey
Longest Journey
Longest Journey
Vy s mladou April musíte zistiť čo je za tými víziami, čo to je za druhy svet, a to v Trinástich kapitolách...  zisíte že ten druhý svet je paralený s týmto, že vy ste vyvolená a len vy môžete zachrániť dva svety pred zničením - chaosom. Jeden tedá náš svet, sa nazvýva Stark svet techniky, druhý je Arcadia svet mágie... svety boli rozdelené už pred tisíckami rokov, predtým bola technika a mágia jedno, po magickom pokuse sa svety rozdelili a aj ľudia. Odvtedy existujú dva paralelné svety, ktoré okrem mágie a techiky rozdelujú aj poriadok a chaos. Svety sú v rovnováhe len vtedy keď nad nimi bdie strážca... a nad ním je ešte biely drak, ale niečo sa stalo a drak umiera, strážca zmizol a nastáva čas chaosu, vy musíte nájsť strážcu a zachrániť svety. Ale vy obyčajné dievča , s blbými poznámkami, neochotou robiť čokoľvek, a už vôbec nie zachraňovať niečo v čo ani neverí. No postupne začne veriť, je tu záhadný Jose, záhadné premiestňovania do druhého sveta, a aj záhadní muži ktori po nej idú. Sú to ľudia ktorí vedia že je vyvolená a že ich môže zastaviť pred ich ovládnutím sveta, teda oboch svetov. April je Shifter, jediná ktorá dokáže kedykoľvek otvoriť okno medzi svetmi a prejsť cez neho...
Longest Journey
Longest Journey
Longest Journey

Postupne pátrate v oboch svetoch, po kamenoch ktoré vám otvoria cestu k strážcovi.  V technickom svete stretávate tech-freekov, uchylov, ktorým ide o to zistiť či ste panna, ale s nimi musíte ísť aspon na rande ak chcete dôležité infomácie.... V druhom svete sú zase divní ľudia ktorým asi nikdy neporozumiete, rôzne rasy ktoré musíte zachrániť napr. jednu rasu mimozemštanou, ktorá sa rozdelila na dvoje a momentálne medzi sebou chcú začať vojnu, jedny žijú pod vodou a druhý zase na jednom ostrove. Musíte ich pomeriť a stále prispievať k rovnováhe medzi svetmi....

Čo sa týka ostatného ovládania, klasika ako pri všetkých adventúrach zbierate veci, používate ich, prípadne si ich len prečítate, prezriete, alebo ich ešte z niečim skombinujete... v podstate všetko je dosť logické takže nemusíte kombinovať všetko zo všetkým aby ste sa dostali ďalej. Celkovo  sa dá hra prejsť asi za týždeň alebo dva. Sú tam síce niektoré zložiejšie puzzle ako napr. nastavenie, gigantických telefónov v krajine mágie, alebo dostanie sa do policajnej siete a vymazanie nejakých informácií.

Longest Journey
Longest Journey
Longest Journey

Hra má pútavý dej, ale najlepšie sú asi tie hlášký okolo toho, kopa humoru ,super animačky, super renderované pozadia, na ktorých sa pohybujete s 3D postavou a ak k tomu ešte prirátajte kompletne nahovorené dialógy kvalitnými hlasmi, výjde vám z toho 4 CDéčková adventúra Longest Journey.

Čo sa týka rozlíšenia je síce len 640x480 ale na tom pekne renderovanom pozadí to nevadí a ani to nezbadáte, síce sa to dá rozpoznať na okrajoch postáv že sú trochu kockaté, ale za to každá je robená aspon z 1000 polygonov.. čo ich robí pekne a reálne.. jediné v čom ma hra sklamala bol asi koniec očakával som niečo bombastické nejakú animáciu alebo čo, ale skončilo sa to síce nečakane, ale nič moc.... ale ináč to bolo super, som to nemohol prestať hrať až pokým som to neprešiel.


napísal saver 15.11.2000
Páči sa mi!
9.0
Používatelia
7.0
LONGEST JOURNEY


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19890)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk