SUDDEN STRIKE

SUDDEN STRIKE

8.6

Recenzia na PC verziu

Máme tu ďalšiu, a musím povedať aj celkom slušnú realtime stratégiu. Sudden strike, je klasická 2D realtime stratégia postavená do obdobia druhej svetovej vojny, podobne ako v Red alerte tu bojujú medzi sebou Rusi, Nemci, Spojenci atď.. jediný rozdiel medzi hrami je ten že Sudden strike sa odohráva v reálnom prostredí druhej svetvej vojny, čiže máte skutočné jednotky aké vtedy existovali, niektoré skutočné konfilky, ale hlavne rozsiahle mapy na ktorých musíte bojovať a to len z jednotkami ktoré vám boli pridelené, pretože toto je skutočná vojna a v skutočnej vojne si ťažko na bojovom poli postavíte výrobňu jednotiek.

   

V hre môžete hrať za viac strán, a to buď za rusov, nemcov, alebo američanov, každá strana má svoje vlastné jednotky, svoj vlastý jazyk ( áno jazyk, čiže ak budete hrať za rusov budete od jednotiek počúvať hlásenia v ruštine, takže už žiadne Moving, Yes Sir, ale pekne Pachódili, Da, a to isté si užijete aj pri nemcoch) Každá strana má potom svoju kampaň podfarbenú príbehom (samozrejme nie takým bombastickým ako v RA2), a ak nechcete hrať kampaň je tu množstvo rônych voľných misií, kde máte rôzne ciele ako napr ubrániť sa určitý čas, ochrániť transport, zdemolovať všetko čo vidíte atď....

Štýl hry som už asi naznačil, ide o to taktickú stratégiu bez vyroby jednotiek, takže musíte oveľa viac taktizovať ako napr v RA2, a musíte aj častejšie sejvovať a loudovať, pretože ak vám zničia niekde dôležité jednotky niekde ku koncu narazíte na tvrdý odpor nedá sa nič robiť, prehráte to... vtedy musíte hrať znova a taktizovať. Toto sa stáva hlavne pri mapách kde je cez bojové pole len jedna cesta a vy ňou musíte prejsť, pričom neviete čo vás čaká ďalej. Ale niekedy zase máte jednoduchú misiu kde máte zo tisíc vojačikov a idete obsadiť nepriateľský tábor. Bojové pole vyzerá skoro vždy rovnako, zelené, kopa stromčekov, pripádne nejaké mesto, dedinka alebo len váš tábor, ale nájdete tam aj veľké železničné mosty, klasické mosty, a niekedy žiadne mosty a musíte si  vtedy postaviť pontónový most.

   

Čo sa týka typov jednotiek, máte hlavné jednotky tanky s ktorymi môžete stirelať na celkom slušné vzdialenosti, rýchlo ich presúvať. No tanky nedajú sa porovnať s delami, ktoré majú veľkú silu a dostrel, no majú ich na starosť dvaja ľudia a ak ich chcete posunúť musia ho preniesť a trvá im to aj týdeň (aj keď delo má jednu nevýhodu má určený minimálny dostrel takže ak je niečo bližšie ako tých 100m musíte zase rozkázať svojim vojačikom aby delo obrátili a odtiahli si ho niekde ďalej odkial môžu strielať) . Potom tam máme klasický pešiakov, ktorý sa rozdelujú na kapitánov, vojakov, sniperov atď... týchto môžere vždy naložiť do transportných aút a rýchlo ich doviezť tam kde treba. Na kontronom panely potom máte aj tlačidlo na privolanie posíl, ktoré potom zvyčajne zhodí lietadlo. Prípadne máte ešte aj zálohy z veľkých transportných lodí.

Engine, je celkom pekný, z grafickej stránky dobre prepracovaný, ale zase pri pohybe na mape sa mi zdá že sa pohybuje po kockách a nie plynule ako napr engine v RA2, ale to je detail na ktorý sa dá v pohode zvyknúť. Jednotky sa ovládajú asi ako všade, označíte si ich a niekam im zadáte smer... no klasika aj keď ma štve že to v každej hre musí byť vymenené niektoré majú označovanie na ľavé tlačidlo niektoré majú na pravé tlačidlo myši a to isté aj pri zadávaní cieľa.

   

Hra je na dve Cd, len z toho druhého si fakt veľa neužijete lebo je tam len okolo 100Mb hmm divné, na prvom zase, polovičku zaberajú zvukové stopy, aj keď musím povedať že celkom pekné... hudba je akčna a dosť podobná ako v RA2... Čo sa týka animácii sú pekné ale nie až tak moc pekné a záživné ako v RA2, zvyčajne len nejaké prejdenie tankov, alebo krátky útok. Je ich okolo 20 čo je dosť málo na 3 kampane po 20 máp.

Celkovo je to , trochu viac realistickejšia ako Red Alert 2..... aj keď engine je trochu horší a menej stabilný. Hlavne ten pohyb po mape, je to taký skackaný, a ešte sa mi možno nepáčila rýchlosť hry, je to dosť pomalé, síce sa do dá zrýchliť ale nie na takú úroveň aby to bolo prijatelné.


napísal saver 20.11.2000
Páči sa mi!
8.6
Používatelia
6.6
SUDDEN STRIKE


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20223)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk