MCGEE'S ALICE

MCGEE'S ALICE

8.8

Recenzia na PC verziu

Vitaj späť v krajine zázrakov malá Alicka, vitaj v chaose....

Určite všetci poznáte rozprávku o Alénke v říši divů, alebo Alice v krajine zázrakov, kde sa malá Alica cez zrkadlo dostala do rozprávkovej ríše kde musela zachrániť svet pred zlou kráľovnou ( teda aspon sa mi zdá že tam bola nejaká taká zápletka :) . Prvý krát sa vám to úspešne podarilo, no niečo zlé sa po rokoch dostalo k moci v kraije zázrakov, a tentoraz si však hračky zobrali zbrane...a z prekrásnej ríše zázrakov sa stalo druhé peklo... temnota, dym, hmla, smrad, kyselinové jazerá, to je nová vylepšená krajina zázrakov.

Mcgee's Alice
Mcgee's Alice
Mcgee's Alice

A pamätáte sa na bieleho zajaca, ktorý Alicu sprevádzal v originále? heh tu budete mať tiež podobného priateľa, len to bude vyzerať ako zajac (ok možno to je skôr mačka) priamo z pekla. A spolu s ostatnými postavami vás bude riadiť a sprevádzať vás na začiatku hry. Postupne sa stále viac osamostatnujete, naučíte sa loziť po lanách, hojdať na nich, skákať z nich, štverať sa po hranách skál, skákať a používať vaše zbrane. Ináč pohľad na postavu máte zo zadu ako v Tomb Raiderovi, alebo skôr v Heavy Metale (ktorý bol tiež spravený na Q3 engine a bol dosť podobný). Čo sa týka zbraní defaultne máte nôž, ktorým sa môžete oháňať, alebo ho aj hádzať. Potom nájdete smrtiace karty a guličky, ktoré budete hádzať, ďalej nejakú bakulu, ktorou sa môžete oháňať, potom ďalšíu zbraň ktorou budete vytvárať ľadové steny a samozrejme budete mať aj nejaké tie bomby, ktoré si môžete porozhadzovať. Čo sa týka obtiažnosti, nieje to nejaké extrémne ťažke, malých nepriateľov zabijete na prvý šup nožom a na veľkých si trochu potaktizujete. Horšie to však bude s logickými hádankami, ktoré niekedy niesu ani také ťažké len sa pri nich dosť nabeháte. Ako napr kombinácie pák k otvoreniu dverí.

Engine je klasika Quake III, pekný dynamický engine, v ktorom uvidíte kopu efektov, kvalitné textúry, morfujúce objekty, a aj dobre prepracované leveli, ktoré vyjadrujú aktuálny chaos v ktorom sa krajina zázrakov nachádza, samé temno, záhadne sa obajvujúca podlaha, dimenzionálne diery, gigantické tunely, záhadané zrkadlá, a hlavne kopa divných stvorení ktoré na vás útočia. Celkovo sa to pohybuje dosť rýchlo, možno ešte rýchlejšie ako samotný Quake III.  Asi si hneď všimnete že hra nemá multiplayer... a to spravené naschvál, autori nemali dôvod nechať desiatky Alíc, aby si navzájom odstrelovali hlavy, chceli sa skôr sústrediť na sugestivitu single playeru, pretože dnešný trh je preplnených mutiplayerovými krvavými strielačkami.

Mcgee's Alice
Mcgee's Alice
Mcgee's Alice

Postupne budete prechádzať do stále zložitejších levelov, až kým nakoniec nedôjdete k zámku a nezabijete kráľovnú...Medzi levelmi si užijete pekné enginom renderované animácie, kde sa stretávate zo starými trochu zmenenými priateľmi ktorý vás prevedú ďalej a bližšie vás zoznámia s momentálnou situáciou krajiny zázrakov, ktorá sa zjavne začína rozpadať. Celkovo prejdete 9 levelov, alebo epizód, a každá je ešte rozdelená na dve tri časti. Samozrejme každá má iný design, iné prostredie a aj iných nepriateľov, prejdete labyrint zrkadiel, nejaký záhadý dom ktorý sa kolíše, rôzne veže, prídete aj k známemu šachu zo živými figúrkami, a nakoniec si to rozdáte s gigantickou príšerou....

Mcgee's Alice
Mcgee's Alice
Mcgee's Alice
Je to super hra z geniálnou atmosférou, a originálnym námet ešte na PC neprezentovaným (akurát Kiss Psycho Cicus bolo dosť podobné psycho) . Aj keď jednu výhradu by som oproti hre mal, postavu Alice mohli obliecť viac sexi, má také staré šaty hmm, mali jej dať nejaké obtiahnuté kožené body. Síce neviem koľko má v hre alica rokov, ale dúfam že aspon tých 16-17, ešte by som si začal pripadať ako pedofil, keby mala niečo také oblečené :)

napísal saver 7.12.2000
Páči sa mi!
8.8
Používatelia
6.0
MCGEE'S ALICE


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (0)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20299)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk