FAR GATE

FAR GATE

9.3

Recenzia na PC verziu

Vitajte vo vzdialenej bráne, je to vesmírna galaktická stratégia na štýl Homeworld, čiže 3d realtime v rozsiahlom vesmíre, tu na rozdiel od homeworldu každá vaša misia sa bude odohrávať v uzavretej slnečnej sústave, teda aby sme to ozrejmili najskôr začneme príbehom.

Far Gate
Far Gate
Far Gate
V roku 2069  vyslalo ľudstvo sondu ku krajnej hviezde Proxima Centauri, aby zistila možnosť prežitia na jednej z planét jej sústavy. Na štastie všetkých ľudí prišli pozitívne informácie... o 30 rokov neskôr sa plánuje gigantický transport a kolonizácia planéty. Je to potrebné pretože ľudstvo tretou svetovou vojnou už úplne zdevaslovalo celú planétu a treba sa sťahovať. No po príchode a prvom záhadom útoku mimozemštanov v krajnom oblúku centaruskej slnečnej sústavy sa zisťuje že planéta je neobývateľná a výsledky čo prišli na zem boli zmanipulované. Teraz neviete komu to mohlo priniesť úžitok, či to poslali mimozemštania, alebo to zmanipulovala armáda ktorá potrebovala peniaze a podporu na transport a útok na novú rasu.

Vy ste kapitán a patríte k vedeckému a kolonizačnému týmu, ste ich obrana a útok. Vojenská generalita má svoje vlastné lode a záujmy vy ich im musíte stáť z cesty nech robia čo kolvek, takže vám ani nenapadne diviť sa nad tým že na mimozemštanov útočia. A keďže oni získali pociť že ste všetci zlý, musíte sa brániť.  Vaši vedci zatial pracujú na komunikačnom modely mimozemštanou a snažia sa zabrániť vojne, lebo veľa vojen sa už začala len kôli komunikačným problémom. No vy dovtedy musíte bojovať a snažiť sa prežiť.

Far Gate
Far Gate
Far Gate
Keďže sa jedná o realtime stratégiu, musíte mať nejakú zákaldňu ktorá bude ťažiť a vyrábať jednotky, a aj ju zvyčajne dostnaete, naštastie je mobilná takže z pár ťahačmi si ju môžete dotiahnuť kam chcete, najlepšie niekde do blízkosti asteroidového pola (ktoré bude v každej galaxií ktoré prejdete)  po rozložení základne si na ňu pridávate, hangár na výrobu jednotiek, automatické obranné systémy,  a samozrejme ťažobné zariadenia odkial vždy k najbližším meteoritom vybehnú ťažobné roboty. V hangári máte na výber niekoľko typov jednotiek od sond ktorými môžete skúmať sústavu a červie diery do iných galaxií po ľahké a ťažké bojové lode, neskôr budete môcť vyrobiť aj ďalšiu mobilnú základňu.... v ďalších misiách postupne samozrejme vaši vedci vynajdu aj nové zariadenia ako napr Radar, pretože samozrejme ak niesu nepriatelia v dosahu vašej zákaldne alebo senzorov vašich jednotiek nezachytíte ich. Ešte by som spomenul že aj celý systém sa hýbe, takže aj vaša základňa, ak si ju niekam usadíte, musíte rátať aj s tým že sa postupne budete hýbať.

Hratelnosť, je super, geniálne sú vyriešené bočné menu, ktoré sa trojrozmerne zasúvajú a vysúvajú, podľa toho  či ich potrebujete alebo nie. Ďalej je geniálne spravené aj používanie ľavého a pravého tlačidla, a aj určovanie Z súradnice, pretože vesmír nieje len 2D.Naštastie v nulovej základnej výške máte na obrazovke efektnú mriežku na ktorej potom vidíte ako vysoko v Z súradnici sú vaše jednotky.  Jednotky si môžete veľmi ľahko zoskupovať do skupín a celé ich označovať, teda skupinu vždy zadáte už pri výrobe jednotky a tým sa to celé úplne zjednoduši.  Označovanie jednotiek a určovanie cieľov je v podstate klasické ako v ostatných stratégiách, takisto tu špeciálne úkony ako formácie, alebo  vlečné lano pri ťahacích jednotkách alebo rozloženie a zloženie pri základni.

Far Gate
Far Gate
Far Gate
Ešte spomeniem aj veľmi rýchly a kvalitný 3D engine, ktorý si síce v stratégiach až tak neužijete, ale efektíky, planéty, slnka a aj priblížené jednotky a základne tu vyzerajú super. Teda asi ste už pochopili že kameru si môžete nastavovať kam chcete a vďalovať a približovať ako chcete.... tým si sa dostávate presne do stredu bojov. 

Ak sa vám páčil homeworld, do tohoto sa zamilujete.... a ak sa vám nepáčil homeworld, toto sa vám bude páčiť ešte viac... je to sila. A samozrejme čakajte aj obrat deju ala Battlezone II kde sa tiež váš hrdina v polovici hry spojí s mimozmeštanmi a bude bojovať proti zlým ozbrojeným silám zeme.

   


napísal saver 2.1.2001
Páči sa mi!
9.3
Používatelia
5.8
FAR GATE


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (1)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20491)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk